Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Fee-bee píše: Více
Tak ve 30, 40 je fajn mít už dobudováno a mít nějakou životní jistotu a stabilitu
.
@Kelsey1 přesně tak. S rodiči vycházíme hezky, ani nás nevyhání. Nechávají to na nás, zda tu zůstaneme, nebo chceme vlastní. Určitě během stavby bychom byli v domku s rodiči. Fajn i bude, že mamka už nepracuje, takže může kdykoli pohlídat😊
S ohledem na to, že jste tak velmi mladí - na dítě a takovou radikální změnu života a životního stylu + zničení možnosti získání pracovní praxe na cca tři roky, tak bych na vašem místě prva řešila vás dva, tvou školu, až si odškrtneš vš, tak získat aspoň trochu praxe, něco vydělat, ať vše pak na rodičáku netáhne jen chlap.. na dítě máte klidně nejméně pět let čas, kam se tak strašně ženete? cestujte, užívejte si sex, práci, sami sebe..
s dítětem je vše už navždy jinak. Hypotéku můžeš zrušit a doplatit, dítě už nikdy nikam nevrátíš.
Hypotéku si můžeš vzít kdykoli. Takže pokud jste oba dozráli k dítěti, tak bych řešil primárně dítě.
@Zumpa děkuji za názor😊 Jsme oba rodinný typ, jsme spolu 5 let, po miminku tak toužíme. Taky to vidím takhle, přesto mě zajímal názor i jiných, ať to nevidím jen “ mýma očima” a neidealizuju si, jak to bude vše snadné
Pokud máš zdr. problémy, tak bych děti neodkládala.
Jestli máte podmínky, jak uvádíš, tak bych se nebála ani kombinace dítě - hypotéka, stavba.
@Anonymní píše: Více
a neidealizuješ si to „miminko“?? ve tvém věku? však ještě ani nemáš po škole, nepoznala jsi zřejmě jiného muže, jste spolu pět let a je ti 22, hele, jako zkušená stará baba ti fakt radím s dítětem ještě počkat
to fakt není jen kočárek a procházky a hyppy-family foto na instáči
jsou to probdělé noci, řvaní u rostoucích zubou, furt nějaká ta nemoc, obrovská zodpovědnost, už pořád se budeš na to dítě ohlížet, od dovolené až po trávení volného času, domácí práce
ježiš, děcka, neblázněte.. máte tolik úžasných možností, je tolik krásných míst na světě, které stojí za to vidět, než se doma uvážeš u nočníku a u plotny…
Myslím, že je hezké být mladá maminka a pokud jste spolu už dýl, oba toužíte po mimču a máte takhle skvělý zázemí, tak bych to neodkládala.
Zvlášť, pokud by mohly být nějaké kompilace stran zdraví. Za sebe bych tam teda ještě viděla svatbu, klidně jen na úřadě (taky jsme měli).
Edit: školu bych se snažila určitě dodělat, ale pokud jsem to dobře pochopila, tak bys ji stihla dodelat i kdybys otěhotněla teď? Pokud už končíš?
Příspěvek upraven 03.03.25 v 12:56
Já být na tvém místě, tak první dodělám VŠ, najdu si práci, ať mám nějakou praxi a mateřskou, vyřeším bydlení, trochu si užiju a pak až řeším dítě. Nevím, kam se tak ženete. 🤷♀️ Ale vypadá to, že už jsi vnitřně rozhodnutá podle tvých příspěvků…
U rodičů máte pokoj nebo vlastní domácnost včetně kuchyně a koupelny? Dá se tvoje profese dělat i během rodičovské? Najdeš ve své profesi místo i bez praxe po rodicaku?
Pokud jste oba nastaveni na dítě, máte vlastní domácnost a s rodiči vycházíte dobře, pak bych poresika svatbu a klidně do dítěte šla. Zejména pokud doktor radí to příliš neodkladatz. Jste spolu pět let, to už jste mohli něco procestovat a zažít, pokud jste chtěli. Pokud by po narození potomka bydlení přestalo vyhovovat, tak máte dost na to jít do pronájmu. Otázkou je, jak bys to měla s prací. Ideálně bych si ještě nějakou praxi udělala, ale nemys, že jsou nutné dva roky, pokud se uziviteri bez mateřské.
Promiň, přijde mi, že nejste zralí. Sice mimco chcete, ale nepřijde mi, že víte co tento závazek obnáší. Minimálně na dalších 18 let a vy jste ve svém věku prakticky nejspíš nic nezažili, mohlo by se stát, že v 25,28 či 30 letech se jeden zblázní a kopne do vrtule, že tohle nechce.
A promiň to tvoje; máme lidí z rodiny na stavbu… To mě rozsekalo.
Vám se asi moc ručičkami dělat nechce.
@Fee-bee Ve 22 letech jsme taky bydleli za pomoci rodičů ve svém, rekonstruoval se dům svého.
A za pár let jsme si jednodušší našetřili na jiný a ještě s velkým ziskem původní prodali.
Proč bys nutně musela něco budovat ve 30,40? My díky tomu teď víc cestujeme, protože finance můžeme
Nečtu diskuzi, nicméně já bych rozhodně nejprve dostudovala, našla si dobře placenou práci se smlouvou na dobu neurčitou, osamostatnila se do vlastního bydlení, z přátel se pasovala na manžele, a až pak uvažovala nad dítětem. Víš, kolik žen už bylo, co je gynekolog takhle strašil?? Nepořizuj si dítě ze strachu, to fakt není dobrá volba. A doufám, že ty 4mio máte někde vhodně uložené, aby vám je nežrala inflace.
@unuděná přesně tak a dostudovat pořádně, ne jen na Bc., to už dnes také nic není…my jsme vystudování, máme postaveno, máme 2 děti…manžel ještě dostudovává magisterské, přinese mu to profesní růst, stejně už to bylo s bakalářem…také jsme chvíli bydleli v domě s našimi, na něco to bylo super, ale třecí plochy byly i tak…a holčina si asi myslí, jak všichni z rodiny se třesou, jak ji ve volném čase budou zadarmo stavět dům a po 2 dětech bude řešit, jak to vše zlogistikovat a kam jít vlastně do práce…já bych dostudovala, našla si práci, byla by svatba, začala stavět a u toho už se mohou snažit o dítě a i s ním se stěhovat
ale práce je důležitá ![]()