Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den,
Než budu řešit s T-mobilem zkusím se zeptat tady jestli jste to náhodou někdo neřešil.
Rozešli jsme se s partnerem, který se odstěhoval na Slovensko. Totálně neřeší žádné placení účtů apod. Momentálně si změnil adresu, ale není schopen zajet do ČR a doplatit T-Mobile (tv, WiFi) a kartu SIM jsem mu se svým číslem musela vrátit jemu a ani nic prý nebude rušit, že kvůli tomu nebude jezdit do ČR.
Všechno je to napsané na něj a je ten typ člověka co se raději schová na Slovensku než aby něco řešil a má insolvenci.
Chci přejít k jiné společnosti, ale nevím jak tohle vyřešit protože já to nemůžu zrušit jelikož nejsem oprávněná osoba. Takže nevím jestli jim mám nahlásit. Jsem trošku z toho zoufalá protože ex ani nekomunikuje.
Děkuji všem
@Linda1567 píše:
Dobrý den,Než budu řešit s T-mobilem zkusím se zeptat tady jestli jste to náhodou někdo neřešil.
Rozešli jsme se s partnerem, který se odstěhoval na Slovensko. Totálně neřeší žádné placení účtů apod. Momentálně si změnil adresu, ale není schopen zajet do ČR a doplatit T-Mobile (tv, WiFi) a kartu SIM jsem mu se svým číslem musela vrátit jemu a ani nic prý nebude rušit, že kvůli tomu nebude jezdit do ČR.
Všechno je to napsané na něj a je ten typ člověka co se raději schová na Slovensku než aby něco řešil a má insolvenci.Chci přejít k jiné společnosti, ale nevím jak tohle vyřešit protože já to nemůžu zrušit jelikož nejsem oprávněná osoba. Takže nevím jestli jim mám nahlásit. Jsem trošku z toho zoufalá protože ex ani nekomunikuje.
Děkuji všem
A co chceš teda rušit? Je vše psané na něj, simku má taky on
Ty bys chtěla přejít jinam, ale mít to stejné číslo?
@Linda1567 píše:
Dobrý den,Než budu řešit s T-mobilem zkusím se zeptat tady jestli jste to náhodou někdo neřešil.
Všechno je to napsané na něj a je ten typ člověka co se raději schová na Slovensku než aby něco řešil a má insolvenci.Chci přejít k jiné společnosti, ale nevím jak tohle vyřešit protože já to nemůžu zrušit jelikož nejsem oprávněná osoba. Takže nevím jestli jim mám nahlásit. Jsem trošku z toho zoufalá protože ex ani nekomunikuje.
Děkuji všem
Nic nerus a on at to teda plati, kdyz chce ![]()
Holt budes mit jiny cislo.
Protože mám doma tv a WiFi od tmobilu a od nich stanice aby to fungovalo nevím jak to lépe napsat.
A vrátit a zrušit to může jen majitel paušálu. A mě jde o to co s tím když to tam mam zapojené. Jestli to můžu vyměnit za jinou společnost.
Je to totiž napsáno na náš byt a ráda bych abych to na bytě již neměla nepsané.
A já chci přejit k O2.
Práve že musím protože nechce snížit ani tarif nic a jako matka s dvěmi dětmi.
Kdy výživné je vymáháno tak si chci zařídit levnější. Musela bych platit 3000kc a já stím nemůžu nic dělat protože nemám jeho souhlas a tv a wifi se musí řešit jen na pobočce.
A samozřejmě nezaplatil už 2 vyúčtování.. takže sim už mám jinou
@Linda1567 píše:
@KockazvysocanPráve že musím protože nechce snížit ani tarif nic a jako matka s dvěmi dětmi.
Kdy výživné je vymáháno tak si chci zařídit levnější. Musela bych platit 3000kc a já stím nemůžu nic dělat protože nemám jeho souhlas a tv a wifi se musí řešit jen na pobočce.
Pokud je to psane na nej, vymahat dluh budou taky po nem snad ne.. Odpoj to, zabal to a posli zpet. T-mobile ma infolinku nebo pobocky, zajdi tam s tim osobne a nech si podepsat vraceni nebo poradit.
Jestli máš simku a přístup do aplikace, vygeneruj si oku kod a přejdi na chvíli k jinému operátorovi, do 14 dní potom přejdi na sebe pod T-mobile.
Návod jak získat OKU kod je na stránkách tarifomat/oku a nebo pak nové číslo..
@Linda1567 píše:
@KockazvysocanPráve že musím protože nechce snížit ani tarif nic a jako matka s dvěmi dětmi.
No ale ty dluhy jdou za ním, ne za vámi, ne? Prostě bych to přestala používat a zařídila si vše nové. Žádnou změnu vám nikdo neudělá, když to není psané na vás.
@Linda1567 píše:
@arineckaProtože mám doma tv a WiFi od tmobilu a od nich stanice aby to fungovalo nevím jak to lépe napsat.
A vrátit a zrušit to může jen majitel paušálu. A mě jde o to co s tím když to tam mam zapojené. Jestli to můžu vyměnit za jinou společnost.
A já chci přejit k O2.
Je to totiž napsáno na náš byt a ráda bych abych to na bytě již neměla nepsané.
No a majitel je on, takže případný dluh, půjde za ním. Přestaň to používat, a přejdi k O2. Zkus si pro jistotu zajít někam na pobočku, vysvětli situaci, řekni, že sim má on, ty jí nepoužíváš, a tv a wifi taky ne. Stejně s tí nic neuděláš, když je paušál na něj.
@Linda1567 píše:
Chci přejít k jiné společnosti, …
Píšeš totální nesmysl.
Ty přece nikam nemůžeš přejít, protože nemáš sjednanou smlouvu s telefonním operátorem. Cizí smlouvu nemůžeš ani ukončit. Tak si nevymýšlej.
Jaké vymýšlení, to že chci změnit operátora abych mohla normálně a vklidu si měnit tarif a připojení a řešit si to sama za sebe neni žádný výmysl.
Jako změnu adresy, dohodu soudně ohledně alimentů a ukončení jeho nájemní smlouvy s majitelkou bytu mám taky, že se v tom bytě už nevyskytuje.
@Linda1567 píše:
Jaké vymýšlení, to že chci změnit operátora abych mohla normálně a vklidu si měnit tarif a připojení a řešit si to sama za sebe neni žádný výmysl.
Jsi neschopná rozpoznat základní právní skutečnosti.
Ty přece žádného operátora nemáš! Proto nemůžeš operátora změnit. Začínám chápat, proč se Tvůj chlap raději sbalil a odjel na Slovensko. Ale ten blond odstín Ti fakt sluší.
Příspěvek upraven 28.08.23 v 13:17
@Linda1567 nemusíš na něj reagovat, je to takový místní blázen a slovíčkář ![]()
@Linda1567 můžeš se dostat k tomu OKU kódu přes aplikaci T-mobile?
Však to odpoj a pošli mu to třeba poštou ať si s tím dělá co chce. A ty si zarid vše nové tak jak potřebuješ.