Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ani totiž nevím, až povedu zítra malou do školky, abych neměla nepřiměřené reakce. To by mě pak mohlo mrzet. Ale co je to za jednání? Určitě se mi paní ředitelka bude omlouvat osobně, jak to mám vzít? Protože se mě to opravdu dotklo. Díky Sindarela
Já bych asi malé vysvětlila, že řidič není nemocný, ale že jet nemůže (maminka přeci nelže), ale že pojedem na vlastní výlet a jak bude super a nejlepší a co vše na něm budete dělat. Aby se těšila.
A pani ředitelce bych řekla, že ty omluvu nepotřebuješ, ale ať se omluví malé, že se moc těšila a už byla zbalená a připravená. Ať čumíí - k*a. Protože tohle se nedělá. Když plánuju výlet, tak přeci vím, že tam mám tři malé děti a řeknu rovnou, že ty až za rok a nééé den před odjezdem - to je fakt hnusný!
Ahoj.
No, ja musim rict, ze ja bych sve 3 lete dite stejne jen velmi nerada poustela. Bala bych se o nej… Vim, ze ucitelky maji na starosti tolik deti, ze si myslim, ze zabranit nekomu, aby treba jen vbehl do silnice je nad lidske moznosti (spis stesti)… Takze tak.
Jinak si myslim, ze jsi nemela svemu diteti lhat, ze ridic je nemocny… Stacilo by myslim rict, jak se veci maji a ze ji to chcete vynahradit a proto muzete jet kam bude chcit, treba i na to same misto
.
Vim, asi s tebou cloumaji emoce, to znam… ale muj pohled z venku je proste takovyhle ![]()
Tak hezky nahradni rodinny vylet!!!
H.
Neplaš, je to úplně vedlejší věc. Nic ředitelce nevyčítej, je to pochopitelné. Ono jí to prostě došlo, že to nezvládne, až později, na tom není nic špatného. Její rozum chtěl, ale pocity se vzbouřily…Přece bys ji nenutila dělat něco, na co se s dětma necítí. To by pak odnesly jedině děti. Co když by jí tam nějaké mrně vběhlo pod auto. To by potom byl velikánskej problém, né tohle se zrušeným výletem.
Petra
ahoj,
u nás ve školce to funguje tak, že s těmi nejmladšími mohou jet rodiče jako doprovod. byla jsem takhle s Tomáškem před Vánoci na výletě a minulý týden jeli do ZOO, ale to už jsem nejela, protože byl nemocný a já mám za chvíli rodit, tak jsem to neriskovala. Ale jinak bych s ním asi jela, protože přeci jen celodenní výlet nevím jak by zvládl. O organizaci ani tak nejde, jely čtyři učitelky a ještě hospodářka, a nějaké maminky, ale spíš je u nás problém s čuráním, protože prostě ve školce nejde.
Vím, že jsi naštvaná, byla bych taky, ale dívám se na to i z druhé strany. Ředitelka si vážně mohla uvědomit až později, že tolik dětí nezvládne. Tohle se stane. Má tchýně je ředitelka ve školce, i když s ní moc dobrej vztah nemám, ono to vždycky není jen na straně rodičů. Mohla výlet domluvit a je to poměrně dost starostí a teprve později o nějakou dobu se nad tím vším zamyslela, že třeba v učitelce (naše tchýně má jen jednu) nemá dostatečnou podporu. Tak prostě dostala strach. Věř, že kdyby se něco stalo, tak by všichni říkali, proč si bere tolik dětí když je nezvládla… Holčičce to vysvětli popravdě a udělejte si výlet samy, takovej aby na něj nezapomněla a měla co dětem taky vykládat.
Vážně chápu, že jsi naštvaná, ale lepší, že si to uvědomila den předem než vůbec, vím že je to jen takové co by kdyby, ale náhoda je blbec a vážně se mohlo něco stát a to není žádná sranda.
Taky se mi to moc nelíbí, jenomže bezpečnost dětí je hlavní a je dobře, že si to ředitelka uvědomila ještě než odjeli na výlet. Myslím že by bylo dobré dcerce nelhat a vysvetlit jí, že si paní řiditelka vzpomněla, že je tvá dcera ještě dost malá a že na ten výlet má jet s maminkou a tátou. Ať už pojedete na stejné místo jako školka nebo jinam, myslím že to pro malou nebude podstatné, hlavní je to „odškodnění“ =o))).
Radka
Nic proti, ale myslím, že paní ředitelka neorganizuje svůj první výlet v životě, aby nevěděla předem, co napsat na papír a jaké instrukce rozeslat do tříd. Paní učitelka/ředitelka by to měla vysvětlit především dětem, nikoli rodičům.
Můj syn se taky natěšil na bruslení, přihlásili jsme se a pak nás zpražili rozhodnutím, že ty nejmenší nevezmou.
D
Milé holky,
píšu, protože se mnou docela cloumají emoce. Asi jsem přecitlivělá, ale stalo se to, že naše malá chodí do školky. Měli jet na celodenní výlet, v šatně visel papír s instrukcemi, co všechno mají mít děti s sebou, kdy je odjezd a kdy návrat. Malá se tak natěšila a já možná ještě víc. Těšili jsme se na to celý víkend. Včera nebyla ve školce, protože jí nebylo dobře, tak jsem ji nechala doma, aby byla na ten výlet fit. Ale už večer na nás zvonila paní uklizečka ze školky, která bydlí poblíž a musela nám vyřídit, že nás celý den naháněli (byli jsme u mamky, kde je celý den chládek), že ti malí 3 letí na výlet nepojedou, že si to paní ředitelka rozmyslela, že má strach.
Toto já chápu, ale proč si to neuvědomila, když psala papír s instrukcemi. Výlet máme zaplacený, peníze se nám samozřejmě vrátí, ale malé jsem musela ještě večer říct, že pan řidič je nemocný, že se na výlet nejede. Ale až přijde ve čtvrtek do školky, tak jí stejně děti řeknou, že „včera byli na výletě“. A jak jí to pak vysvětlím. Nehledě na to, že školka dnes vůbec není, takže ji mám dnes opět doma. Maminka jedné z těch malých chodí totiž do práce, jestli jí to takhle sdělili ze dne na den, tak ji pěkně vyšplouchli.
Aspon si říkám, že ji vezmeme na výlet s manželem a mamkou - babičkou a nějak jí to zpříjemníme. A za ty peníze co nám vrátí, jí něco koupíme.