Zrušit genetiku či ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
294
3.11.24 20:28

Zrušit genetiku či ne?

Ahoj :kytka: potřebovala bych radu od někoho kdo byl ve stejné situaci nebo dokáže poradit :roll: 10.9 jsem samovolně potratila a 11.10 jsem zjistila, že jsem opět těhu ( chtěla jsem to tak, pozor jsme si nedávali a 6N nedodržovali ) dostala jsem od gynekologa papír na genetiku kde me objednali ( ještě před nynějším těhu ) teď na 14.11. Doktorka sice řekla ať to zatím neruším a naznačila, že je to stejně zbytečné, že tam stejně většinou nic nezjistí ( předtím mi dal papír jiný gynekolog ) ale úplně nevím co teď :think: Neni to ted zbytečné? Nebo mam radši zavolat primo na genetiku a vyřešit to s nimi a ne s gynekoložkou? Na kontrolu jdu v úterý ale furt me to hlodá tak potřebuji radu :D Jinak přeji hezký večer :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
3.11.24 20:36
@Denjir píše: Více

Na genetiku bych určitě šla, nám zjistili přenašečství cystické fibrozy u muže, já jsem naštěstí v pořádku. U kamarádky jiná nemoc, přenašeči oba, museli na ivf s genetikou embryí.
A změnila bych doktorku, která tohle pronesla.

• Citovat
  • Upravit
294
3.11.24 20:43

A myslíte, že nebude vadit těhotenství? Když mě objednávali říkali že nejdřív se chodí 7-8 týdnů po potratu ale proč to netuším :nevim: a doktorka je super za tou si stojím a treba jsem to pochopila jinak než to bylo myšleno :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.24 20:48
@Denjir píše: Více

Zavolej si tam. Potrat určitě vadil u reprodukční imunologie. U te genetiky asi bude vadit těhotenství ve smyslu DNA plodu, ale genetika plodu se dělá až od 12tt, tak možná na začátku to půjde. Ale to jen tak nahlas přemýšlím.
Pokud jsi těhotná, tak na druhou stranu už asi odhalení nějaké vaší genetické vady je pozdě. Embryo už je vytvořené, ale to je opravdu na diskuzi s genetikem.

• Citovat
  • Upravit
294
3.11.24 21:08

Děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
5.11.24 05:25

Pokud genetika byla doporučena kvůli předchozímu potratu, může být dobré ji absolvovat, aby se vyloučily možné příčiny pro opakované potíže. Ale pokud máte pochybnosti, určitě je nejlepší zavolat přímo na genetiku a probrat, zda má vyšetření v aktuální situaci smysl. Mohou vám tam poradit lépe podle vaší konkrétní situace.

• Citovat
  • Upravit
294
5.11.24 11:51

Aktualizace pro ty které by to v budoucnu zajímalo : volala jsem na genetiku a musí se tam jít 6 týdnu po potratu či porodu takže genetika zrušena :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.24 14:50

Já mám opačnou zkušenost, byla jsem na rozšířené genetice jako těhotná (neprosperující těhotenství). Tvrdili mi, že genetika je daná a plod mou dna neovlivní. Výsledky došly a přišlo se u mě na problém.

• Citovat
  • Upravit
294
5.11.24 14:55
@Anonymní píše: Více

Tak to má tedy asi každá klinika jinak to vypadá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie