Zrzavé vlásky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15326
11.11.08 11:15
Verrunka píše: …maminka jí to vysvtělila a když se jí pak na to děti ptali, jen jim řekla to, co jí řekla maminka (mimochodem, bylo to docela srandovní, protože maminka jí řekla, že když zlobila, přišel čert a kousek toho prstíku jí vzal za trest!)…

Tohle jsem si musela přečíst několikrát po sobě, teda já jsem asi natvrdlá, ale její vlastní maminka jí vysvětlila, že jí vzal čert kousek jejího prstíku, protože zlobila??? 8O To je drsný…

Les, tvůj poloplešatý blonďatý potomek mě rozesmál..... :lol: Naše Peta vypadala, že bude do puberty plešatá a teď má vlasů hromadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
11.11.08 15:54

Ahoj, my máme zrzáky v rodině oba, já jsem taky ta „postižená“ navíc mám ještě pihy, ale né decentně na nosíku jako Lesi, ale kompletně všude a pořádně, musím říct, že když jsem byla ve škole taky jsem si užila, malá, trošku při těle (buřt) pihatá a zrzavá, do toho mám ještě moc pěkné příjmení, při téhle kombinaci se obrníte proti všemu a jediná rada je nevnímat blbce a přesně jak všechny píšete naučit se druhé odpálkovat, jednou má polovička přišla domů s větou, tělo bez pih je jako nebe bez hvězd, akorát nechápu, proč ty musíš mít na sobě celou galaxii :lol: samozřejmě náš Honzík má úplně oranžovou hlavu, zatím jsem nezaznamenala, žádnou negativní reakci a kdyby přišla, uvedla bych dotyčného do patřičných mezí, navíc u nás je teď spousta malých zrzečků, asi divná voda :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
11.11.08 21:35

Vidíte, já jsem si myslela, že smát se zrzavým je přežité. Vycházela jsem z toho, že dcera má už od školky /teď ve škole dokonce nejlepší/ kamarádku s hodně zrzavými vlasy, i pihatá, trošku větší ouška, říkala jsem si, že chudák asi zkusí, jak jsem si pamatovala ze svých školních let, to byl člověk diskriminovaný i kvůli špatné značce džínů. Ale dcera ani jedinkrát neřekla, že by se kamarádce někdo vysmíval, tuhle jsem nad tím zrovna přemýšlela a lehce jsem vyzvídala, samozřejmě nenápadně, rozhodně jí nechci přivést na myšlenku, že je „zrzavost“ něco divného a dcera tvrdila, že je všechno v pohodě, jen jak se vyjadřovala, tak jim kamarádka kazí soutěže za které dostávají jedničky, nejde jí matika, tak i u toho jsem jí vysvětlovala, že prostě všechny děti nemůžou být chytré a že jednička za společnou soutěž je nevýznamná oproti jedničce, kterou má za svůj výkon. Prostě je to o tom, že když nás bude hodně, které budeme učit svoje děti, že jsou děti hezké a ošklivé, hubené a tlusté, chytré a ne tolik chytré, zdravé a postižené, blonďaté, hnědovlasé, zrzavé apod. a že to prostě tak je a je to normální, tak to tak naše děti budou brát. Je jasné, že procento stupidních lidí bude vždy, ale myslím a doufám, že bude klesat. Taky máme super hru, byla v katalogu Oriflame a je to vlastně přesně o tom, co jsem psala a děti se to učí hrou.
A teď jednu ze života :-) Babičky kamarádka měla nápadníka-zrzavého, hodný kluk, jenže ona ho odmítla s tím, že nechce mít zrzavé děti. Vzala si černovlasého, který jí mimochodem podváděl, kde mohl, a s ním měla 2 zrzavé kluky, ti měli 3 zrzavé kluky a vypadá to, že se to bude dědit po meči, holky jsou hnědovlasé, všichni kluci jsou jak oheň a neříkejte mi, že tohle jí osud nepotrestal :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.11.08 00:51
Amira píše:
Ahoj, my máme zrzáky v rodině oba, já jsem taky ta „postižená“ navíc mám ještě pihy, ale né decentně na nosíku jako Lesi, ale kompletně všude a pořádně

Pozor, já jsem psala, že jsem je vždycky chtěla. A nemám je, jen se mi po těhotenstvích objevily hnusný rezavý pihy na horním rtu - až vypadám jak když mám kníra… Ale letos to docela šlo, tak snad zase zmizí…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
12.11.08 10:22

Mne prislo, ze zrzave vlasy byly za minuleho rezimu neco jako stigma. Moje kamaradka je pihata svetla zrzka typ Ani Geislerove. Jako dite pry bila typicky oranzove zrzava a deti se pry smaly hodne, na druhou stranu byla jedinacek s tetou na Zapade, takze o Lega, Barbiny apod. (tehdy nedostatkove zbozi) nemela nouzi a tim padem o kamarady taky ne…

Jenze moje 85ti leta babicka na kazde pravnouce - ted ceka sedmou pravnucku - pronese: Jen aby nebyla zrzava… nechapu…

• Citovat
  • Upravit
4132
12.11.08 14:25

Hehe já se už od střední barvím na zrzavo, jelikož mám pihy tak si všichni myslí, že je to má přirozená barva(mám světle hnědou). Musím říct, že hlavně u mužů byl s touto barvou úspěch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
13.11.08 01:25

no…
jak to sleduju… některé děti prostě byly a budou zlé. Nějak to souvisí s tím, jak je kdo ponižuje nebo neponižuje doma, a co doma slyší.

Jo vysmívání kvůli zrzavým vláskům… to je sice primitivismus - ale když už tady padlo, že prý „za minulého režimu zrzavé vlasy = stigma“ - tak to bacha.
V dnešní době - až nám děti dorostou do puberty - budou se měřit podle ceny svého mobilu, počtu počítačových her, značkovosti-neznačkovosti oblečení, kdo si koupí víc baget v automatu atd.
Já to pozoruju denně, a jde mi z nich občas mráz!
Kdo neni NA AJSKU (= icq) (to slovo „ajsko“ - foneticky - už uplně nenávidim!!!!!! ), kdo nemá mikromobil s kvalitní kamerou, kdo si nosí svačinu z domova, kdo se učí, vyčnívá z řady, má psychický problém - to je trapnej magor kterýho třeba náležitě ztrapnit při každý vhodný situaci.
Otevřeně se vysmívají holčině, která koktá, klukovi, který se stydí mluvit nahlas, v šatně předváděj holku, která má vrozenou vadu a kulhá.
Jakkoli to zní skepticky a škarohlídsky- takhle přesně to je!!!! Sleduju to dnes a denně, a už dneska si říkám, jak se s tím jednou vypořádám… Jak budu vysvětlovat, že kvalita člověka nezávisí od toho, jestli si za školou dovolí zapálit cígo.

to se ještě máme na co těšit, až v pubertě budou dostávat podobné „rány“, to je budem muset občas sakra podržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
3.4.09 11:23

Ježkovo voko, že se dětem smějou děti, ještě docela chápu, ale že se dětem ,,posmívaj" dospělí, to teda ne. Já tajně doufám, že narodíli se nám holčička, bude krásně zrzavounká a pihatá. Já sama jsem se x let barvila na zrzavo a na střední jsem měla spolužačku zrzavou jak veverka a měla na co balit kluky, pač dle jejích slov byla zrzavá všude.
Mimochodem naše babi taky prohlásila něco v tom smyslu, že zrzavý děti jsou prokletí a táhne se to celý generace, na to jsem jí řekla, že doufám, že budu mít alespoň 2 zrzavý děti:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
8.4.09 12:22

Já jsem si přála zrzavou holčičku a taky se mi to vyplnilo. Máme zrzavou, zelenookou Aničku. Zatím se mi nestalo, že by někdo měl hloupé narážky typu, že z toho vyroste. Na stupidní dotazy po kom má ty vlásky (já hnědovlasá, manžel špinavě blond), s gustem odpovídám, že po švagrovi. A úplně nejlepší je, když švagr přijede a jdeme s ním, s manželem a dcerkou na procházku, jak všichni čumí a neví (bydlíme v malém městečku). Je krásně vidět, jak to těm lidem v hlavě šrotuje, protože manžel a švagr jsou jak přes kopírák, jen švagr je zrzavý. A naše Anička je samozřejmě podobná do jejich rodu. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeruskaVeronika
5.7.10 13:04

Zrzavé děti

Ahojky,
mě se zrzavá barva líbí, vždyt já sama mívám obarvené vlasy do zrzava, jen by mě zajímalo, v kterých případech může vzniknout zrzavé dítko. Můj přítel je špinavý blondák a moje přírodní barva vlasů je nehezky hnědá. Může z této kombinace vzniknout zrzavé dítko?
Veronika

• Citovat
  • Upravit
699
5.7.10 13:29
BeruskaVeronika píše:
Ahojky,
mě se zrzavá barva líbí, vždyt já sama mívám obarvené vlasy do zrzava, jen by mě zajímalo, v kterých případech může vzniknout zrzavé dítko. Můj přítel je špinavý blondák a moje přírodní barva vlasů je nehezky hnědá. Může z této kombinace vzniknout zrzavé dítko?
Veronika

možná i jo. Já mám světle hnědé vlasy, přítel tmavě hnědé a doma dvouletého zrzečka. Mě se to líbí jen mám taky strach aby se mu děti nesmáli a už mě fakt vytáčí jak se každý ptá po kom je zrzavej.
no po pravdě nevím v rodině nikdo neni ani z přitelovi strany ne.
malej je hodně vznětlivej, umíněnej a ukňouranej tak snad nebudou říkat - a ještě ke všemu zrzavej :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.12 19:49

Barva vlásků u miminka

To je docela zajímavé téma - máte někdo zkušenost, že přestože nikdo z rodičů zrzek není, je to třeba blondýna a hnědovlasý - mají přesto zrzavé dítko? Barva vlásků miminka se ale také mohou změnit po roce že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.12 20:01

Nikdo nemáte zkušenost se zrzavými miminky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
5.9.12 20:03

Moje sestra byla od malinka zrzavá a vydrželo jí to až do dospělosti. Nikdo jiný z rodiny zrzavý není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4107
5.9.12 20:04

Já i brácha jsme zrzaví od malička, jemu to vybledlo do blond a mě do světlejší verze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí