Zrzavé vlásky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
146
24.4.13 19:42

Ahojky…jako malá jsem měla zrzavé vlásky a trochu pihy, občas se mi taky děcka smáli, ale v pubertě už jsem měla vlasy světle hnědé ale pihy mi zůstaly…to mi nevadilo, většině kluků se to na mě líbilo. :oops: před nějakou dobou jsem se snažila obarvit si vlasy na zrzavo…a nechytlo mi to na ten správný odstín:(…co jsem kdysi nasobě proklínala, dnes bych chtěla mít…mě se zrzavé vlasy líbí(nemusí být každý blond) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
24.4.13 20:31

Zrzavý vlasy nejsou žádný neštěstí :-). Já jsem taky zrzavá a pihatá, smáli se mi trochu, ale věřím, že by našlo na každém něco. Myslím, že si děti spíš všimly pih.
Moje vlasy mi ale i pomohly, měla jsem jako malý dítě vleklej zdravotní problém, doktoři si něvěděli rady nebo se s tim prostě nepárali. No a nakonec mě vyléčila doktorka, která si mě všimla na chodbě nemocnice, pač mi záviděla ty vlasy :-). Zeptala se rodičů, co mi je a pomohla. Ale fakt je, že tenkrát nebyly tak kvalitní barvy, dneska by to kadeřník vyrobil raz dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.13 11:52

Ahoj, je zvláštní, že i v dnešní době, kdy se většina žen nechává barvit na zrz setkávám s touto reakcí. Jsem zrzka a jsem na to hrdá, i když určitá období v mém dětství nebyla pro mě díky barvě vlasů příliž šťastná. Mám dvě děti, holčičku a chlapečka. Chlapeček je zrzavý po mě a jsme tomu ráda. Má nádherné hnědé oči a tmavě rezavé vlasy po mě. Někde jsem četla, že rezavá barva vlasů, myslím tím přírodní je velice vzácná, máme ji udajně po Keltských předcích. Reakce jaké jsi slyšela od rodičů dětí nemluví zrovna o vysoké inteligenci těchto osob. Vždyť jejich vlastní děti jsou chytřejší než oni samy. Ber to z humorem, rezaví lidé jsou vyjímeční. Až vyroste budou se o něj holky prát, prototže má něco co jiní ne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
17.7.13 12:02

@sváčulka Hezky napsané. Já teda nemám děti s zrzavými vlásky, škoda, že mi to tak příroda nezařídila, ale lidi se zrzavými vlasy mám hrozně ráda. Zrzavá se mi moc líbí, je to právě takové neokoukané - hnědou, černou a blond maj všichni, ale pravá zrzavá se jen tak nevidí. A když vidím zrzavé dítko, tak se nad ním taky rozplývám, protože je to moc krásný :). Nechápu negativní řeči rodičů, ale takoví lidé budou vždy, s tím nic neuděláme :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
17.7.13 12:05

Mám modrookou zrzavou mladší a zatím každý říká ta má vlasů a krásné očička na barvu nikdo nic neříkal. Je jestli je naše :zed: já a manžel jsme totálně jižní typy i starší. Mladší je po mám otci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
17.7.13 12:12

@Blanka S Ta musí být krásná :hug: :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
9.4.15 00:52

Moje babička mi kdysi prorokovala, že budu mít rezavé dítě. Jsem brunetka ale člověk prostě nikdy neví.. Tak uvidíme, malý se má narodit v květnu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
9.4.15 14:57

My jsme tuhle na hristi narazili na holcicku s nadhernyma zrzavyma vlasama a bilou pleti, celkem bez pih, vlasky mela zarive ciste a ucesane do dvou culiku a vyla fakt neodolatelna. Tak jsem porad chvalila a nahlas malemu vykladala: „hele ta ma krasne oranzove vlasky, to je zrzava“ - ale mame vyhodu, ze jsme ve Spanelsku a temto mym komentarum nikdo nerozumi :-)) Jednou jsem mela kolegyni v praci, a ta mela snehobilou plet posetou svetlymi pihami, huste kudrnate svetle zrzave vlasy - oci uz si nepamatuju, jestli hnede nebo zelene - ale byla taky krasna, bylo videt, ze je prirodni zrzka a sluselo ji to, vsechno to k sobe ladilo. Jako mala jsem mela spoluzacku, zrzavou, ale tmave oranzovou az narudlou a pihy mela taky tmave, takove az do cervena, tak ta chudak moc krasy nepobrala, ale nikdy se ji nikdo neposmival ani ji kvuli tomu nelitoval, takze se divim, ze nekdo muze pronaset vety „treba z toho vyroste“ nebo „treba se prebarvi“. Ve skole jsme veskery posmech sklidily dve brylate: ja a jedna takova hrmotnejsi spoluzacka, co mela porad vyrazku (tzv. koutky a rozlezlo se ji to po celem obliceji) - tak ta to chudak schytala jeste vic. Nebo si pamatuju, ze se komentovalo, kdyz mel nekdo odstavajici usi, byl tlustsi, nosil rovnatka… deti se proste strefujou do vseho, co je vyjimecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.15 10:12

Ohledně posmívání ve školce si vzpomínám na svoje školková léta. Vzpomínám si že jsme šli domů a v šatně se mi jeden kluk z ulice začal posmívat „zrzi zrzi co tě mrzí…“ jenže v půlce se zarazil a nemohl si vzpomenout jak je to dál a tak mu jeho tatík, co ho oblíkal, hbitě vypomohl a poradil mu: „ta zrzavá palice–“. V ten moment ale vešel můj táta (taky zrzek) a takovou mu ubalil, že se skácel vedle kluka na lavici. Ani jeden z nich u toho neřekl slovo. Táta prej nepotřeboval a ten druhej asi pochopil za co to bylo. Historka u nás patří k těm vtipným co si rádi připomínáme:-)
Každopádně tím veškeré posměšky skončily a něco málo jsem pak zaznamenal až na 2. stupní ZŠ, ale to už jsem si řešil sám.
A jak tady někdo psal o té vznětlivosti zrzků, tak můj synek je taky zrzek a nevím jestli kdybych přišel k situaci, že by se mu posmíval nejen malej kluk, ale i jeho dospělej táta -nevím nevím co bych udělal. Pravděpodobně by bylo zaděláno na další vtipnou historku :)

• Citovat
  • Upravit
173
18.5.18 11:08

Nazrzle chmyri

Maminky, moje 9 mesicni miminko zatim moc vlasku nema. Ma takove zlatave nazrzle chmyri. V rodine nikoho zrzaveho nemame. Ja blondyna a muz hnedovlasy. Je mozne, aby jsme meli zrzecka? Nebo to je teprve predhodna barva? Meli jste nekdo? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
18.5.18 11:14

Kdyby melo byt dite v budoucnu zrzave, bude mit vlavuplnesky uplne pomerancove, typuju ze to bude takova ta spinava blond. Jinak konecna barva vlasu se ustali, mysl, az v puberte. Dcera mela taky takove medene :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
18.5.18 11:19
@Lee92 píše:
Maminky, moje 9 mesicni miminko zatim moc vlasku nema. Ma takove zlatave nazrzle chmyri. V rodine nikoho zrzaveho nemame. Ja blondyna a muz hnedovlasy. Je mozne, aby jsme meli zrzecka? Nebo to je teprve predhodna barva? Meli jste nekdo? :lol:

Tak u jednoho rodiče tmavovlasého a druhého blonďatého je docela běžné mít zrzečky. Já znám rodinu, kde maminka tmavé vlasy, manžel blonďák a mají tři úplně zrzavé děti, když jdou po městě, tak je to úžasná rodinka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
18.5.18 11:29

Přesně jak píše zrcadlo, nejčastěji vznikají zrzavé děti z kombinace tmavá x světlá. Mamka je černovlasá, hnědooká, táta modrooký blonďák, ale já teda nechytla zrz, ale čekali to. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
18.5.18 11:35

Já jsme zrzavá a manžel blonďák. Dcerka je zrzka od porodnice a zůstalo jí to. Syn je blonďáček. V porodnici měl blonďaté chmíří a teď po roce má vlásky tmavší blonďaté. Za mě si myslím, že barav zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.5.18 11:43

Mam zname, kteri se po generace rodi jako uplne blondati kudrnati andilci a kolem tri let ztmavnou az na opravdu hodne tmave vlasy ;), kdybych to nevidela, neuverim. Takze podle me je mozne vse ;) moje deti mely to prvni chmyricko taky nazrzle a syn (6let) postupne pres blond presel k svetle hnede, jako ma manzel a dcera (3roky) zatim drzi blond po me ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí