Ztracené přátelství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3211
25.4.13 09:01

Já jsem našla tu kamarádku tady na emiminu, ale byla to náhoda. A obě máme pocit že se známe celý život.
Ale taky jsem taková co kamarádky nevyhledává… Neumím jen tak někoho oslovit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
25.4.13 09:07

Tak to jsi teda měla opravdu štěstí, že jsi našla na emiminu, takovou kamarádku. To Ti moc přeju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3211
25.4.13 09:08

@Lolika Určitě taky najdeš :hug: neříkám že taky najdeš ale on se někdo najde kdo bude stát opravdu za to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.13 09:20

No tak to jsem zažila taky a ne ve 14 a taky jsem to řešila. Akorát, že jsme se nijak nepohádaly. Myslím, že do úplně starých kolejí se nevrátíme, ale už jsme se začaly zase bavit a vídat. Nás rozdělil (podle mé verze) můj přítel, nepadli si do oka a pak jsme „každá byla v životě jinde“. Hodně se mi po ní stýskalo, zažily jsme toho spolu opravdu hodně, včetně studia, cestování po světě, ale pak jsem někde přečetla hezký citát, že kamarádi jsou tu od toho, aby s námi byli část života, ale když naplní svůj „úkol“, je čas jít dál. A tak jsem z toho časem nějak vyrostla :). Občas si vzpomeneme, zajdeme někam na oběd nebo s kamarády na víkend, ale už nejsme ty dvě nerozlučné osoby, už jsme každá za sebe a své rodiny. Ale jsem ráda, že se vídáme dál. Kdo nezažil, nepochopí. Možná dej kamarádce čas, už jsi jí kontaktovala a ona neodpověděla, nech to na ní. Držím palce, ať se ozve!

• Citovat
  • Upravit
187
25.4.13 09:24

Taky moc dobrá rada. Je to určitě pravda, že kdo to nezažil nepochopí. To co jsi napsala Ty přesně vystihuje nás obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.13 09:43

@Lolika Tak pokud za to bude stát, časem se dáte zase dohromady, ale nejspíš to nebude jako dřív. Nám to trvalo několik let a pomohlo, až když si ona našla přítele a tak nějak se duševně srovnala. Ale myslím, že ona to takhle nevidí :)

• Citovat
  • Upravit
1291
25.4.13 11:34

Tak holky ja naopak ten typ sem - jsem takova, ze dokazu lidi oslovit, bavit se s lidma, kery neznam, udelat z lidi, ktere potkavam sve zname… zamerne pisu zname, protoze kamaradstvi vznikaji jinak. A i kdyz se k tem znamym vice ci mene priblizis - sdelujete si osobni veci a travite spolu hodne casu, kamaradstvi to jeste neni - to se pozna az po letech, jestli ten vztah vydrzi i vsechny mozny zivotni zmeny… proc to pisu, JE JEDNO, JESTLI SI INTROVERT NEBO EXTROVERT, JESTLI TI NEDELA PROBLEM SE SEZNAMIT S LIDMI KOLEM TEBE, MIT DOBROU KAMARADKU S TIM NEMA NIC SPOLECNEHO, V TOMHLE TI TO NIC NEUSNADNI!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
25.4.13 14:51
@Lolika píše:
Asi máte pravdu. Jenže já bohužel kamarádek mám hodně málo. Přestěhovali jsme se a já prostě nejsem ten typ, který osloví někoho a pustí se s ním do řeči…
Bez přátel je opravdu zle. Jak jste vlastně Vy na tom s kamarádkama, kde je hledat?

Asi jsem stejný typ jako ty a s kamarádkama to mám teď taky zlé, ty staré se přestěhovali za školou a nové nevím kde hledat a navíc to ani neumím.. :) Jsem na MD a to je snad s hledáním ještě 2× horší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
25.4.13 15:47

Taky jsem na MD a s tím hledáním je to určitě o to horší než když člověk třeba chodí do práce. Tam má aspoň s kým pokecat a myslím, že se dokáže i třeba přes lidi v práci seznámit s někým novým. Mě to osobně hodně trápí. Vždycky když vidím, jak nějaká mamina jde s druhou maminou a s kočárem vlastně jí závidím. Přitom vím, že závist je zlá a sama nemám ráda druhé lidi, kteří závidí a druhému nepřejí. Jenže v tomhle je to prostě jiné. Člověk má vždycky nutnost se někomu svěřit, pokecat, zasmát se nad něčím. Hodit prostě starosti za hlavu nebo aspoň když Vás někdo nad tím povznese. Je dobré mít přátelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
25.4.13 17:57

Holky, já mám teda jednu kamarádku už přes 20 let a pak několik co prošly mým životem, ale hledání kámošek na mateřské je snad nejlehčí. Přidám se na FB do nějakého bazárku v mém městě, nebo do skupiny mamin na webu a pak pisnu, že bych se chtěla seznámit s jinou maminou. Já si takhle našla několik známých :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
25.4.13 18:16

Tak to mě ani nenapadlo to takhle zkusit. No není to špatný nápad. Dík za radu :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
26.4.13 08:25

@pepřenka
Jak sama píšeš našla si známé, ale kamarádku máš jen jednu už tolik let.. :) Právě najít tu kamarádku je těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová