Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky jdu si k vam pro radu kojiĺi jsme mesic pak se mleko ztratilo jsme na um ted se objevuje pri zmacknuti nebo ohnuti a spani na brise mokre triko. Dala jsem dceru prisat pila polykala ale nevim jestli to ma smysl jestli se to zase rozjelo nebo je to jen nějaký zachev zbytku
??
Proč by ne?
Tak ji zkus nakojit a zvážit. Uvidíš, kolik z tebe vycucne.
Co to je „mleko se ztratilo“?
Podle me je mozne se rozkojit, ale bude to chtit zkuseny dohled, pozvi si dobrou laktacni poradkyni.
Kazdopadne kojit muzes, proste prikladej vzdy kdy ma hlad a uvidis.
No problem byl hlavne v tom ze nechtela pribirat byla jsem rada ze jsme zvladli kojit mesic u syna to bylo jen tyden kvuli blbe detske dr
@Tyna_matiss píše:
No problem byl hlavne v tom ze nechtela pribirat byla jsem rada ze jsme zvladli kojit mesic u syna to bylo jen tyden kvuli blbe detske dr
Jestli dcera pila a polykala, tak bych toho určitě využila. Třeba je tvoje dcera jedno z těch miminek, kterému nevadí střídat prso s lahvičku.
Půjčila bych si váhu a pokud bys nakojila dost (celou dávku), tak bych už nedává při tomhle kojení um. Uvidíš.
A pokud nakojis třeba 40ml, tak dát v láhvi zbytek.
Ale bacha na to, abys nepodlehla iluzi, že kojis kojis, nadšené nevyhodila láhev a dítě z tebe ve skutečnosti vycuclo pár kapek. To by mohlo být nebezpečné.
@Bábrdl to urcite nechci rada bych kojila sice je dcera na mléku babylove je na nem 14 dni a docela spokojena byla na sunaru a z toho zacpa a blinkani. Ale radsi bych byla ba mm
@Tyna_matiss: Já myslím, že by mělo být možné se ještě rozkojit, ale musíš kojit, kojit a kojit. Vážit, kolik jsi nakojila, a dokrmovat UM do nějaké stanovené dávky, je nesmysl. Miminko pak bude najezené a nebude se hlásit k další kojení. Ty naopak potřebuješ, aby se kojilo co nejčastěji, aby tělo zareagovalo na poptávku a laktace se pořádně rozjela. A hlavně v noci. Zalezla bych si na pár dní s dítětem do postele, co nejvíc chovala, nejlíp kůže na kůži, a kojila, kojila a kojila. Pro kontrolu, jestli vypilo dost, sleduj počůrané plínky. Když čůrá, hlady a žízní netrpí. Vážila bych třeba jednou za den, pro kontrolu, jestli neubývá. Určitě ne po každém kojení.
@Kassy píše:
@Tyna_matiss: Já myslím, že by mělo být možné se ještě rozkojit, ale musíš kojit, kojit a kojit. Vážit, kolik jsi nakojila, a dokrmovat UM do nějaké stanovené dávky, je nesmysl. Miminko pak bude najezené a nebude se hlásit k další kojení. Ty naopak potřebuješ, aby se kojilo co nejčastěji, aby tělo zareagovalo na poptávku a laktace se pořádně rozjela. A hlavně v noci. Zalezla bych si na pár dní s dítětem do postele, co nejvíc chovala, nejlíp kůže na kůži, a kojila, kojila a kojila. Pro kontrolu, jestli vypilo dost, sleduj počůrané plínky. Když čůrá, hlady a žízní netrpí. Vážila bych třeba jednou za den, pro kontrolu, jestli neubývá. Určitě ne po každém kojení.
Presne tak, zkusila bych to. Hlidat plinky a zvazit kazdy vecer.
(Mozna jsi to kojeni vubec nemusela zabalit, „nepribira“ je dost siroky pojem a casto tlak na tabulkovy vyvoj…)
@Kassy píše:
@Kassy píše:
Alespoň u toho prvního kojení ať to zkusí, ať ví, jestli vůbec neco teče a dítě jen nedumla bradavky…