Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj.
Záleží co je podle tebe mladý věk. Je mi 23 a dceru kojím. Zítra ji bude 8 měsíců.
Bylo mi 21 a 23 a kojila jsem úplně v pohodě, dlouho, bez problémů. Věk s tím nemá nic společného, moc tvůj dotaz nechápu
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, jestli tady jsou nějaké mladé maminky, které kojí, či kojily?
Miminko čekám a tak si zjišťuji informace, samozřejmě kojit chci, ale nikde se nepíše o kojení v mladém věku a když narazím na mladou maminku, tak nekojí.
Zajímalo by mě, jestli je to věkem? Popřípadě nějaké rady, jak kojení podpořit?
Moc děkuji za informace.
Představ si, že můžou kojit i 15 lety holky. Driv běžné rodilý ženský v 17 a kojily ![]()
Na netu je toho málo, jak kojení podpořit? Kojící čaje, homeopatika, více tekutin obecne ![]()
@Denny97 je mi 19 a když koukám na takhle mladé maminky v okolí, žádná nekojí, tak mě to právě zaráží a docela stresuje. ![]()
@Anonymní píše:
@Denny97 je mi 19 a když koukám na takhle mladé maminky v okolí, žádná nekojí, tak mě to právě zaráží a docela stresuje.
Ja otehotnela ve 20 a kojila sem v pohode. Na ostatni nekoukej, moje kamosky to taky vzdaly, ale to je spis timy ze jsou pohodlne nebo naopak silene stresarky.
@Anonymní píše:
@Denny97 je mi 19 a když koukám na takhle mladé maminky v okolí, žádná nekojí, tak mě to právě zaráží a docela stresuje.
Tak ono podle mě hodně tak mladých maminek ani ne. Navíc mne přijde, že je teď strašný „trend“ nekojit.
Jestli to nebude tim, ze proste ted ty 19 lete kojit jen nechteji.
@Anonymní píše:
Buď v pohodě. Pij čaje na kojení. Homeopatika jsem brala taky na začátku kojení. Buď to půjde a nebo ne.. není to věkem. Některé ženy nechcou.. některým to nejde. Kdyby ti to nešlo tak se poraď s laktační poradkyní
@Anonymní píše:
Některé nekojí, protože mají strach, že jim zůstanou povislá prsa. Taky to nemusí jít, jestli kojit chceš, bude vše v pořádku, takse nemusíš stresovat, nedívej se na ostatní. Jedna kojit chce, nejde to, další kojit nechce nebo má zdravotní důvody, proč to nejde. Jiná kojí bez problémů.
@Lenka76 píše:
At se kazdej rozhodně, jestli bude kojit nebo ne ![]()
Taky mi šíleně vadilo kojení a to mi není nact.
a je to 3 roky zpět.
@Anonymní píše:
Věk je úplně jedno. Jen málo žen kojit nemůže. Že můžou být potíže je pravda, ale většina se dá řešit a člověk to překoná a pak je to dobrý. Mně se u třetího pořád něco ucpavalo, měla jsem stroupky, ve 3 měsících zánět prsu..no a od té doby úplná pohoda. Malému je dnes 21 měsíců a kojím pořád. První dvě děti jsem kojila taky, úplně bez potíží. Hodně je v hlavě. Důležité je si věřit. A nebát se dát si poradit. A nevzdat se hned. Na věku nezáleží.
@Lenka76 píše:
Jsou hloupý no..
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, jestli tady jsou nějaké mladé maminky, které kojí, či kojily?
Miminko čekám a tak si zjišťuji informace, samozřejmě kojit chci, ale nikde se nepíše o kojení v mladém věku a když narazím na mladou maminku, tak nekojí.
Zajímalo by mě, jestli je to věkem? Popřípadě nějaké rady, jak kojení podpořit?
Moc děkuji za informace.