Ztráta OP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
268
2.8.06 22:30

Ztráta OP

Ahojte, dneska se mi stala taková nepříjemná věc, teda spíše mému manželovi :( . Byl dneska na městským úřadě vyřizovat rodičovský příspěvek. Do složky jsem mu dala všechny potřebné papíry, rodný list malé a mou občanku. Bohužel dom přijel už bez mé občanky. Říká, že mu nejspíš vypadla z té složky po cestě. Zajímá mě, kde se nahlašuje ztráta občanky. Nahlašuje se na policajtech a nebo na obecním nebo městským úřadě, který vydává OP. Je jasný , že se to musí hned nahlásit, kdyby to našel nějaký lump, který by si na mě třeba půjčil peníze nebo něco podobnýho. Vydají mi pak provizorní nějaké potvrzení, než dostanu novou OP.

Moc díky za rady.

Kocca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1477
2.8.06 22:37

ahojky,
urcite ihned nahlasit na policii, abys mela v ruce doklad, kdyby si nedej boze na tvou obcanku vzali pujcku :wink:
drzim pesti at je vsechno v poradku :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
2.8.06 22:56

Ahojky, tak ztrátu jděte nahlásit na úřad městkého obvodu, v místě trvalého pobytu - tam vypíšete formulář pro vydáni nového OP z důvodu ztráty a zaplatíte cca 50 Kč. Potom dostane potvrzení o ztrátě OP - ten slouží jako OP, ale nevybere na něj peníze. Zhruba za měsíc bude nová občanka. Ale být vámi zavolám na socku, kde byl jestli tam ta občanka neleží. Nám v práci se to stávalo a my pak v práci psaly doporučené dopisy ať se dostaví pro doklady :wink: . Tak to zkuste. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
2.8.06 22:58

Ahoj, loni jsem ztratila občanku, na policii jsem to nehlásila (ale tím nic nepokazíš), na úřadě jsem vyplnila nějaké lejstro - jako kde jsem tu občanku ztratila, jak a kdy. Vydají ti náhradní doklad do doby než budeš mít novou, ale s tím jsem třeba na poště při výběru poukázky nepochodila, protože je to jen takový papírek, který je pro ně nic neříkající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
3.8.06 07:35

Ahojík, měl by co nejdřív nahlásit na Policii ČR :wink: , papír mu daji…
Manža zrovna tuhle neděli ztratil komplet celou peněženku se všema dokladama - od sebe i od auta - a platebníma kartama. Prostě si položil peněženku na střechu auta, pak jel 25 km a tu ho trklo, že mu něco chybí v kapse kalhot :lol: :lol: :lol:
Přeju hodně štěstí při vyřizování :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
3.8.06 09:55

Díky moc holky za rady. Na té sociálce občanka nezůstala, protože se tam manža vracel a hledali ji spolu s tou pracovnicí. Dneska zajde na ty policajty a doufám, že z toho nebude nějaká hrůza a že třeba OP našla nějaká poctivá duše a za pár dní ji budu mít zpátky.
No včera jsem byla na něho tak naštvaná, že jsem myslela, že ho rozčtvrtím. :evil: :roll:

Tak ahoj.

Kocca.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.12 18:04

Ahojky holky moje patnactiletá dcera ztratila OP, studenskou kartu, kartu na otvírání dveří, stravovací kartu, zdravotní průkaz…

• Citovat
  • Upravit
sophinka
20.9.12 18:09
@Mikas píše:
Ahojky, tak ztrátu jděte nahlásit na úřad městkého obvodu, v místě trvalého pobytu - tam vypíšete formulář pro vydáni nového OP z důvodu ztráty a zaplatíte cca 50 Kč. Potom dostane potvrzení o ztrátě OP - ten slouží jako OP, ale nevybere na něj peníze. Zhruba za měsíc bude nová občanka. Ale být vámi zavolám na socku, kde byl jestli tam ta občanka neleží. Nám v práci se to stávalo a my pak v práci psaly doporučené dopisy ať se dostaví pro doklady :wink: . Tak to zkuste. Hodně štěstí.

přesně tak to je…

• Citovat
  • Upravit
66
20.9.12 18:36

Ahoj,
Při ztrátě OP musíš jít vyřizovat nejspíše ty, ne manžel. Ale to nevím 100%.
Vím ale jistě, že poplatek za novou OP je 100 Kč.
Pokud by si chtěla náhradní občanku na 1 měsíc s fotkou, tak donést ještě 2 fotky a 100 Kč navíc a na měsíc dostaneš plnohodnotnou dočasnou občanku, doporučuji, protože ten zelený „náhradní doklad“ je na dvě věci a nevyřídíš s tím vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.15 15:23

Ozivuji diskuzi...

Dobrý den, už dva dny nemohu najít svůj OP. Hned zítra to pujdu nahlasit ale… Stací zajít jen na úřad? Zrovna budu měnit trvale bydlište, bude s tím nenějaký problém nebo mi to změní rovnou? Ja abych nečekala na OP a pak hned neměnila doklad znova :( jinak jak to funguje když si chci dat adresu na úřad? Je s tím nejaky problém? Nebo už se to nedělá? Děkuji za odpovědi :)

• Citovat
  • Upravit
101524
13.9.15 15:25

Ano, mělo by stačit to nahlásit na úřadě. A ty si adresu na úřad dát nemůžeš, to jde pouze tak, že tě z původní trvalého bydliště odhlásí majitel, pokud už tam nebydlíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.5.18 17:39

Dobrý den je mi 17 let a Stratil sem teď už druhou občanku mám strach z pokuty jelikož ještě nejsem výdělečně činný vypadá to že strata nebo krádež se stali v té chvíli když sem měl občanský průkaz v batohu a dále sem ho nemohl najít vím co mám dělat ale byl bych rád co by bylo nejlepší po finanční stránce jak se zachovat abych předešel pokutě které je prý nové ustanovena v částce 10.000kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.6.18 17:55

Zapomenutý OP - dědické řízení

Dobrý den, zítra jsme dědicové pozvaní na dědické řízení. Bohužel jsem v místě svého bydliště zapomněla občanský průkaz. Řidičák nemám, tak se nemám jak prokázat. Nevíte někdo, zda se tak dědické jednání konat nebude a přesune se na jiný termín? Jdeme tam já a maminka.
Moc děkuji
 jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová