Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem, právě prozivame nejtěžší chvile v živote, ztrátu našeho malého děťátka. Nebyli nám přáno a náš andílek po 40 dnech odešel… Nasi zkázou byl anhydramnion (ztrata plodove vody), doted neobjasnena příčina. Miminko bylo jinak v pořádku, ale narodilo se moc brzy. Po pul roce se můžeme pokusit o nové početí. Mam za sebou císařský řez. Moje otázka je, zda se někdo z vás setkal s tim, ze by se ztráta plodove vody v dalším těhotenství opakovala? ![]()
V první řadě: je mi líto vaší ztráty
Nevím, v jakém týdnu se vaše miminko narodilo… kdy došlo k ukončení těhotenství a okolnosti… Nicméně - zkuste na FB vyhledat skupiny „nedonošenců“ - je tam nejedna maminka, kterou ztráta plodovky (ať už náhlá nebo postupná) postihla… Určitě vám rády poradí - podpoří vás.
Skupiny: Nedonošeňátka, Nedoklubko - nejste v tom sami apod…
Držte se! ![]()
Byla jsem 25+1. Miminko mělo vážné zdravotní komplikace, operace…už už se blýskalo na lepší časy a věřili jsme v zázrak, my i doktoři. Ale srdíčko to neuneslo (nápor léků)…nemůžu se z toho vzpamatovat. Četla jsem už pár příběhů, souhlasím, že rána v srdci zůstane, že se nezacelí…můj život se rozdělil na před a po…neumím si představit, že se budu ještě někdy radovat. být maminkou jen 40 dní…s tím se nedá smířit
je to strašné… nevím, co říci - vím, že nic nepomůže…
V nedonošeneckých skupinách je opravdu hodně maminek, které potkalo to, co vás… Pojďte k nám (možná i skupina Extrémně nedonošená miminka - kam vaše maličké patřilo…
)… mám dojem, že právě ženy, které si prošly tím, čím vy teď procházíte vám mohou maličko ulevit, pomoci, dodat naději na lepší zítřky. Nikdo jiný nepochopí
…ony trochu ano. Přijmou vás… Zkuste to. ![]()
![]()
A kam přesně? dívala jsem se na fb na nedonošeňatka a zaslala žádost o přijetí. Nějak víc mě to na stránky nepustilo. nejsem v tomto ohledu moc zručná (fb, jiné str.)
https://www.facebook.com/…stevtomsami/?…
https://www.facebook.com/…32701700845/
Zažádejte si o členství ve skupině - až vás přijmou - můžete být aktivní. Tehdy se podělte o svůj příběh - maminky vám odpoví… uvidíte, že vás dokážou pochopit…
Fakt mne to moc mrzí, co prožíváte
Mám s předčasným porodem extrémně nezralého novorozence zkušenost…
Já jsem porodila (císařským řezem) po velmi komplikovaném (a jednom neúspěšném) těhotenství 1010 gramovou holčičku…
Za měsíc jí budou 2 roky…proto s vámi tak soucítím
…ten strach, který jsem prožívala během jejích prvních dní a týdnů ve mně zůstane na vždy. Stejně tak jako představa toho, že to dopadne tak, jak to dopadlo u vás ![]()
Opravdu mne to STRAŠNĚ mrzí
…obrečím každý takový příběh, jako je ten váš ![]()
Kazda mama chape, ze mate za sebou tu nejhorsi zkusenost. Moc vam preju, abyste se mininka dockali co nejdrive a aby bylo vse v poradku. Citim s vama, rozbrecela jsem se.
@BloomingGorgeous bohuzel neni za mnou. Je mou hroznou soucasti kazdou vterinu ![]()
@Lištička87 Ahoj,
zkoušela jsi se obrátit na klub „nedoklubka“? Jsou tam strašně milí a třeba by někdo měl obdobnou zkušenost jako ty se ztrátou plodové vody. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.