Zub moudrosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2100
6.1.11 10:16

AHoj, tak já jsem zrovna včera byla na chirurgickém odstranění osmičky, bylo to se dvěma injekcemi. Při zákroku jsem necítila nic, jen tlak. A neplatila jsem nic. Když to přišlo k sobě, tak bylo hůř, ale dá se to, jen mám dost velký otok :-(
Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
6.1.11 16:36

ahojky,tak dnes jsem byla se synem u zubařky (chodí k jiné než ja) a když viděla mou tvář tak se na to koukla-dala mi umrtvovací vložky do zubu abych pořád nejedla prášky a vydržela do 17.1. až půjdu ke svému zubaři.A zatim v pohodě. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
6.1.11 19:30

Ahojky, taky jsem si uzila s osmickama, zubare se bojim uplne nejvic, pokazdy jdu k nemu uplne vyklepana. Injekce jen trochu stipne a pak tlaci, samotny zakrok vubec neboli a to mi dvakrat rezal dasen :-( Nejhorsi to je, kdyz to prichazi k sobe :-( Umrtvovaci vlozky jsem taky mela, ale po dvou dnech jsem zase trpela a vratila se k valetolu. Preji co nejmin bolesti a zadne spatne zazitky u zubare :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
5.7.13 13:40

Zdravím dovolím i oživit diskusi. Roste mi zub moudrosti a já bych potřebovala vedět jak vysoká může být teplota díky moc pořád mám totiž kolem 38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.7.13 13:43

@katula9 no já když měla horečku, tak to znamenalo zánět a tím pádem průšvih. Nemyslím, že by u dospělých růst zubů doprovázela horečka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
5.7.13 13:45

No právě a já se zubaře bojím jak čert kříže takže u mě veškeré trhání zubů musí být pod narkózou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
3.10.20 17:40

Musí být po trhání zubu antibiotika? Mě trhali osmičku rostlou do tváře, nic jsem nedostala, a 2 čtyřky kvůli rovnátkům- také nic, a nyní mám asi váček u horní osmičky(trochu křivé ale prořezané) - budou mi dávat ATB po trhání a je nutné počítat s neschopenkou? A co vám dali? Byly z toho průjmy, zvracení, vaginální mykózy a rozházená MS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65168
3.10.20 17:46
@ghzkmk píše:
Musí být po trhání zubu antibiotika? Mě trhali osmičku rostlou do tváře, nic jsem nedostala, a 2 čtyřky kvůli rovnátkům- také nic, a nyní mám asi váček u horní osmičky(trochu křivé ale prořezané) - budou mi dávat ATB po trhání a je nutné počítat s neschopenkou? A co vám dali? Byly z toho průjmy, zvracení, vaginální mykózy a rozházená MS?

Dceři rostla osmička do sedmičky a žádná antibiotika nedostala. A reakce na antibiotika už má většinou člověk vyzkoušená, tak ví, co ho tak asi může čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
3.10.20 17:47

Dneska už se nedávají ATB pri extrakci zubů a často ani pokud je chirurgická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.20 18:10

Manzelovi trhali blbe zarostle osmicky dostal na pet dnu amoksiklav a nimesil na bolest. Ja po zavedeni imlantatu brala asi tyden dalacin. Zadny vedlejsi ucinky jsme nemeli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.20 18:14
@ghzkmk píše:
Musí být po trhání zubu antibiotika? Mě trhali osmičku rostlou do tváře, nic jsem nedostala, a 2 čtyřky kvůli rovnátkům- také nic, a nyní mám asi váček u horní osmičky(trochu křivé ale prořezané) - budou mi dávat ATB po trhání a je nutné počítat s neschopenkou? A co vám dali? Byly z toho průjmy, zvracení, vaginální mykózy a rozházená MS?

Trhali mi všechny osmičky a neměla jsem nic z uvedého. ATB se dává ideálně až na zánět, jinak pak totiž příště nemusí působit když se dávají jenom tak (preventivní podání ATB je megablbost)…
Neschopenka taky není potřeba, omezení je tak maximálně 24 hodin. :nevim:
Průjmy, zvracení, vaginální mykózy a rozházená MS z jedněch slabých ATB? Ne všechno co je uvedené jako vedlejší účinek se s určitostí stane :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.11.22 18:10

prosim o radu

Pristi mesic mam jit k zubari velky kaz na osmicce odpadla cast zubu cca 1/4 myslite si ze to opravi nebo me ho vytrhne?
naposledy pri kontrole jsme me rikala neco o osmickach ze se domluvime priste co stim takze stoho soudim ze je chce vytrhnout tak i tak.

• Citovat
  • Upravit
4043
22.11.22 18:33
@Anonymní píše:
Pristi mesic mam jit k zubari velky kaz na osmicce odpadla cast zubu cca 1/4 myslite si ze to opravi nebo me ho vytrhne?
naposledy pri kontrole jsme me rikala neco o osmickach ze se domluvime priste co stim takze stoho soudim ze je chce vytrhnout tak i tak.

Osmičky se v naprosté většině případů neopravují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.22 18:34
@Moringa píše:
Osmičky se v naprosté většině případů neopravují…

dik za milou zpravu teda to dnes ani spat nebudu

• Citovat
  • Upravit
4043
22.11.22 18:47
@Anonymní píše:
dik za milou zpravu teda to dnes ani spat nebudu

Ses ptala, no :nevim:
Hned zítra ti ho ale nejspíš trhat nebude… třeba to ani nedělá a domluvíte se, že se objednáš k nějakému stomatochirurgovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.