Zub moudrosti

12735
18.2.10 11:19

Zub moudrosti

Ahoj holky, tak jsem byla dneska u té zubařky spravovala mi zub, bolelo to tak, že mi musela sestra držet hlavu, požádala jsem o injekci, když vás to bude moc bolet tak ji dáme. Bolel mě zub na dotyk tak jsem cukla jen se ho dotkla, sestra chytila hlavu a injekci nic, no hlavně že už je to spravené musím tam jít ještě několikrát měla jsem zub už zahnisaný až po dřeň. Auva.No ale stomatochirurg říkal, že mi ten zub teda vytáhne. Máte někdo zkušenosti ze sekáním osmičky co tlačí do sedmičky???Jak dlouho trvá otok, jak dlouho člověk nemluví a tak. Mám miminko a v tu dobu bude mít už skoro rok, tak potřebuju vědět, jestli budu potřebovat pomoc doma jestli budu schopna se o ní postarat, vůbec mi k tomu nic neřekli. Díky moc za rady. Jdu tam 7.6. v 11hodin. Strach mám, hlavně ať je to bez komplikací. Jo a ještě nevíte nějaký jídelníček tekutých jídel? Prý se týden musí jíst tekutá strava díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
18.2.10 11:25

Ahoj, mě takhle sekali osmičku vloni…byla zanedbaná od mého zubaře, zánět byl schovaný. Takže zánět byl až v kosti, paráda. Měla jsem 4 stehy, hned jak jsem dorazila domů, jsem začala ledovat, trošku to pomáhalo. Za pár hodin mi pusa natekla tak, že jsem mohla otevřít rty maximálně na malou lžičku, ale dělalo mi problém polknout - tenhle stav trval cca 2-3 dny. Pak už jsem mohla jíst něco tekutějšího, za týden jsem šla na výměnu drénu.
Přeju co nejrychlejší uzdravení, mě tohle čeká ještě jednou po šestinedělí :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
18.2.10 11:28

Jo a k té stravě - jedla jsem jogurty, kaše a tak…v podstatě mi doktor řekl, že můžu cokoli, ale nesmí z toho zůstat v puse malé tvrdé drobečky…stejně jsem si pak pooperační ránu vyplachovala roztokem a zahnutou injekcí, co jsem dostala a bylo to to nejlepší, co jsem mohla udělat :wink: člověk by ani neřekl, kolik zbytků v té ráně zůstane..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101645
18.2.10 11:31

Ahojky, mě letos v srpnu vytahovali 3 osmičky najednou - ani jedna ještě nekoukala z dásně ven, ale všechny to měly namířeno do sedmiček. Dělali mi to v analgosedaci protože se za a) zubaře bojím a za b) chtěla jsem všechny najednou (čtvrtou nemám, jinak by šly čtyři). Tudíž o zákroku jako takovém ti nic neřeknu, nepamatuju si z něj vůbec nic. Ale pak mi to přišlo celkem v pohodě, mluvit jsme nemohla jen ten den odpoledne, než mi přišla pusa po injekcích k sobě.

Jinak mi to dělali v pondělí a na zbytek týdne jsem si vzala dovolenou, ale zrovna jsme montovali kuchyň a měli v tom týdnu 2 oslavy, tak jsem zrovna moc vzorný pacient nebyla…

Ten první den jsem nejedla nic, no vlastně ani moc nepila…, ale druhý den večer už jsem ujídala z obložené mísy (pravda, musely to být placaté potraviny :lol: )

Nateklé jsem to měla, ale nebylo to nijak hrozné. Na první dny bych asi někoho na pomoc s dítkem ulovila, já celkem fungovala, ale občas jsem si na chvilku lehla a kuchyň na rozdíl od dítka počká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101645
18.2.10 11:33
rhiannon píše:
Jo a k té stravě - jedla jsem jogurty, kaše a tak…v podstatě mi doktor řekl, že můžu cokoli, ale nesmí z toho zůstat v puse malé tvrdé drobečky…stejně jsem si pak pooperační ránu vyplachovala roztokem a zahnutou injekcí, co jsem dostala a bylo to to nejlepší, co jsem mohla udělat :wink: člověk by ani neřekl, kolik zbytků v té ráně zůstane..

Tak to mě zase zakázali vyplachovat dokud tam budou stehy, že to mám po jídle čistit normálně kartáčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.2.10 11:41

Mně také rvali osmičku na stomatochirurgii, museli jen rozříznout dáseň. Preventivně mi dali antibiotika, aby se to nezanítilo (brala jsem je asi 5 dní po zákroku, už nevím co, ale bolelo to tak, že jsem měla strach, aby to nebylo ještě horší, tak jsem to brala).
Neschopenku jsem měla 5 dnů. 3 dny to bylo oteklé, ledovala jsem (gely do přenosných ledniček jsem dala do utěrky a na tvář) a mluvila jsem blbě. Jedla jsem vývary, jogurty, brkaše, zakysaná mléka. Další 4 dny jsem byla nepoužitelná, polykala jsem Brufeny po dvou a pomohlo to vždy jen na chvíli. Po týdnu už jsem byla provozuschopná a šla do práce. Zahojilo se to krásně, asi měsíc jsem měla díru v dásni a při čištění jsem to musela proplachovat stříkačkou kvůli zbytkům jídla. Ale jsem ráda, že jsem to podstoupila, mám pokoj a netáhne mi z pusy, ta křivá osmička prostě vyčistit nešla :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
18.2.10 11:46

Mě rostly všechny osmičky přímo do sedmiček. Zubařka mě naštěstí jednou preventivně poslala na rentgen (zná zuby mojí mámy i tety - obě extrémní křivule díky osmičkám).
Jak jsem vypadala po prvních dvouch vytrženejch osmičkách si nepamatuju. Na ty druhý dvě jsem šla ve čtvrtek, ten den byl zabitej, plivala jsem krev, ládovala se studenýma jogurtama nebo přesnídávkama, kousat neexistovalo. Druhej den jsem už jela na akci ke kamarádovi. To už mi bylo o něco líp. Jak jsem byla celej víkend mezi lidma a furt mluvila, bylo to náročný, ale tím dřív jsem se z toho všeho dostala. Nateklá jsem byla tak do neděle, tzn. 4 dny. A počítej s antibiotikama.
Den trhání osmiček příjemnej není, ale druhej den spousta lidí jde normálně do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
18.2.10 11:49

ahoj, tak mě sekali osmičku 2× - obě mířily do sedmiček, byly to holt ležaté osmičky :roll: :mrgreen: , ostatní 2 šly naštěstí vytrhnout
tak první osmička hrůza a děs - jen místní umrtvení, dr. ji sekal snad 45 minut, myslela jsem,že už to nedám.. dostala jsem léky na tlumení bolesti a první 3 dny vč. zákroku kašovitá strava - jogurtky, přesnídávky, polívky, pak už pomalu větší měkčí sousta a byla jsem doma týden, než jsem šla do práce, otok držel celkem dlouho a nechtěla jsem moc mezi lidi…
u druhé zákrok s místním umrtvením trval 15 minut, bolest mnohem menší (asi byl prohnilejší, neb jsem sbírala 3 roky odvahu jít znovu), modřina asi 14 dní jako by mě mlátil chlap,otok při ledování ty 2 dny ale zvládla jsem to jen s volnem v den zákroku a následujícím a a pak jsem šupajdila do práce, stravovací režím stejný, hodně štěstí :palec:

já vyplachovala už od prvního dne heřmánkem, druhý den už jsem si čistila zuby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
18.2.10 11:54

Ahojky, asi tě taky moc nepotěším. Když mě tahali osmičku (taky na stomatochirurgii), tak mě dali umrtvující injekce a na obličej nějakou látku. Bylo to nepříjemné, ale dalo se. Za čtvrt hodiny i se šitím to bylo hotovo. Jen mi pak chtěli dát augmentin, ale na ten jsem alergická, tak mi dali nějaké hooodně silné antibiotika a doporučili nekojit. Takže jsme tímto na 15 měs. byli donuceni ukončit kojo. Asi 3 dny jsem měla pravou polovinu obličeje dvojnásobnou než levou. A byla jsem vděčná, že u nás byla na týden babička a hlídala malého. Já byla po všech prášcích na bolest nepoužitelná.
To bylo u prvního dítěte - nejdřív stolička a pak konec kojo. Teď jsem skončila s kojo před měsícem a před třema dněma mě začla brát další osmička. Takže asi co dítě to jedna osmička :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101645
18.2.10 12:02

Tak mě dali antibiotika akorát do žíly při tom zákroku a pak už jen prášky na bolest a proti otoku. A musím říct, že ty prášky byly fakt dobré, měla jsem pocit, že mě to skoro nebolí - do té doby než jsem si ho nevzala, že už je to dobré :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
18.2.10 12:20

Ahoj, já měla dvě celkem o.k. - fungovala jsem za půl dne, cítila jsem bolest asi 3 dny, komplikace žádné :dance: Ale třetí byla horší - 2× čištění, předrenování :-? no a nefungovala jsem týden :cert: To asi neodhadneš - o pomoc alespoň na první dva dny asi požádej :think:
A kdyby se Ti přejedly jogurty a kaše, tak zkus NUTRIDRIK - pořídíš v lékárně. Jinak moudráky bývají účinná redukční dieta :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
18.2.10 12:23

Holky mi to problémy začalo dělat teprve v listopadu tak mě hned zrengenovali. Mám strach jen z toho jeslti budu schopná se postarat o malou. Vydržím cokoli, ale ona je důležitá. Zákrok snad nebolí když je umrtvený a zbytek prostě nějak odklepu.Díky moc za zkušenosti. Rozhodla jsem se to odsunout raději na červenec 10.července mám svatbu tak ať jsem fit no a ten další týden bude mít mamka 14 dní volno tak at mám jistotu kdyby se mi udělallo zle. Tak díky moc. Mě to zatím nezlobí jen občas se to ozve. Tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxxDenisaxxx
18.3.10 17:15

Ja jsem byla na horni osmicce a tu mi vytrhli a bylo to-o nicem jsem nevedela. Ale pak jsem musela jit na dolni, rostla mi taky do sedmicky a uz vylezala a bylo problematicky to tam cistit.. No takze mi to dr.umrtvil, rezal a sekal asi 30 minut, pak siti-5 stehu. Zub mel pry hnusny koreny a byl velkej, takze i otok byl docela dost, ale brala jsem radsi wobenzym a preventivne antibiotika. Do prace jsem ale sla hned druhy den - sice jsem mela ten otok, ale jinak jsem byla schopna normalne pracovat.

• Citovat
  • Upravit
270
5.1.11 19:56

ahoj holky,prosím vás čekají me 3 osmičky na vytrhnutí plus vrtání dvou zubů.(Nebyla jsem dva roky u zubaře :oops: )Můžu se vás zeptat tu analgosedaci vám dali doktoři sami a museli jste si jí platit?A to sekání zubů vám dělali jen pod injekcí? 8-o omlouvám se jestli je to blbý dotaz,ale dost se bojim a zkoušim vyhledat nejlepší variantu pro sebe.Hlavně bezbolestný zákrok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
5.1.11 20:57

Ahoj,analgetika mi dal doktor automaticky,nic jsem neplatila,žádnou bolest jsem necítila,jen trochu tlak.Horší to bylo,když to přišlo pak k sobě.Pokud by bylo třeba vysekávat,dělá se to taky při umrtvení,mě teda nic nevysekával,normálně zub vytahnul i s kořenem.U všech osmiček..a to mi jedna rostla kořenama ne dolu,ale do strany.
Můj zubař nabízí i výkony v celkové anestezii,pro ty, co se hodně bojí.Za to si platí pacient sám.cca 5-7tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.