zubař

Anonymní
6.5.10 14:02

zubař

Ahojky chtěla jsem se zeptat jetli je nutné jít v těhotenství k zubaři a proč?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22315
6.5.10 14:05

Nutne to neni,

ale kazdy by mel na preventivni prohlidku jit 2× za rok a to se ti jedna prohlidka za tehu urcite vejde :D

Kdyz jdes na preventivku, dej tam prukazku kvuli razitku, jestli to tvuj dr. vyzaduje.

Ja teda chodim k zubari pravidelne a byla jsem i tehotna, ale razitka jsem si nedala do prukazky.....

K obvodakovi jako tehotna jsem nesla nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
6.5.10 14:17

k Zubaři se v těhotenství chodí ,protože neléčené problémy v ústní dutině mohou vést k potratu nebo předčasnému porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
6.5.10 14:18

Pavlo tohle slysim prvne v zivote 8-o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
6.5.10 14:21

Jednak je to jakási nepovinná povinná prohlídka, a jednak asi proto, kdyby náhodou zubař opravdu našel nějakej problém, tak aby měl čas to řešit. Říkalo se taky, že jedno dítě je jeden zub a pak to někde někdo vysvětlovat tím, že je to jen kvůli tomu, že maminy opomněly prevenci a problémy řešily, až když přišly. Čili ne zrovna trhání, ale vrtání, tahání nervů … známe to. Jinak pověra, že dítě bere mámě vápník ze zubů je pověra. Dneska by měl být už běžný jídelníček na tolik nacpaný potřebnýma látkama, že by mamina kvůli tomu o zuby přijít neměla. Dřív to tak snad bývávalo, ale dneska se všema těma nadopovanejma mléčnýma výrobkama, vitamínama spešl pro těhule …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
6.5.10 14:21

no jo ,ale je to tak ,bohužel .Ono se teda popravdě u většiny případů důvod potratu nebo předčasného porodu ,nezjistí ,ale právě neléčený zánět (někdy ho nerozpoznáš ,když vyloženě nebolí)v ústech může být jednou z příčin .Fakt to není jen zbytečná buzerace od gyndařů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
6.5.10 14:27
pavlak5 píše:
k Zubaři se v těhotenství chodí ,protože neléčené problémy v ústní dutině mohou vést k potratu nebo předčasnému porodu.

Tak já měla problémy s osmičkou, vlastně ještě mám, a zubař mi odmítl v těhu dělat jakýkoli chirurgický zásah…trpěla jsem s dásněmi a taky nemohl nic udělat. Ale samozřejmě, že rozsáhlý zánět by nesl rizika i pro mimčo, ale to i kdekoli jinde v těle, ne jenom v ústech.
Na preventivku si ale dojdi, nic za to nedáš a někde razítko vyžadují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
6.5.10 14:32

to sis teda užila :-( no asi jim jde o to ,aby o tom hlavně věděli a podle toho se mohli rozhodnout ,kdyby nějaký problém nastal.V prvním těhu se mi nikdo po razítku v prukazce nesháněl a,ale podruhý (byla jsem na perinatologickým JIP)tam už se sháněli aktivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
6.5.10 14:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
6.5.10 14:37

Já v těhotenství u zubaře byla. Razítko jsem si vždy nechala dát. Teď při druhém těhu jsem si to docela „užila“. Chodila jsem tam skrz jeden zub. Po porodu mám ještě přijít, aby udělal rentgen. Na plicním nebo u obvoďáka jsem nebyla. Nikdo to ani nevyžadoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
6.5.10 14:52

já jsem byla u zubare, kdyz jsem byla tehotna ,ale bylo to kratce normální prevence tak jsem mu to ani neřekla a mam přijít až v červenci, v jednom článku psali, že by měla těhotná jít 2× do 20 týdne, ale ja už jsem ve 25 týdnu. Můj doktor mi nic neřekl tak nevim co teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalmatinka2004
6.5.10 15:40

Já jsem dnes dostala od sestry u dr. pokyn, ze musim na zubni a k obvodakovi. Na zubni se chystam v červnu a u obvodniho jsem mela byt uz davno, kvuli preventivni prohlidce, jen nebyl cas. Tak si ho ted udelam a zajdu - sestricka bude mit radost a na gynde taky. :) :-P

• Citovat
  • Upravit
891
6.5.10 17:41

Lovelytelle, 2× do 20 tt? To je nějaký divný. Těhu máš potvrzené běžně tak v 7 tt, pokud se vysloveně necpeš ke gyndaři hned, pak se k zubaři objednáš, jdeš řekněme za 2 týdnyv tom lepším případě, a když nic nenajde, tak bys měla jít za 2 měsíce zase? Já teda byla někdy v 10 tt a pak ve 37 tt, prostě normální režim 1× za půl roku, nikdo se nedivil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
6.5.10 19:53

ahoj v tehu jsem byla 2× na prohlidce u zubare, podle me doktorky na ni mas narok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
7.5.10 14:29

Ahoj byla jsem na zubním zač. 4 měs. vše bylo OK / posledních x let žádný problém / pak jsme byla obj.v 6 měs. nic mi nebylo a čekala jsem , že jen otevřu pusu a půjdu. Našel mi za těch pár měs. dva kazy - dost hluboký a na křesle jsem seděla cca 1.5 hodiny.
Jsem ráda, že se to nenechalo až po těhu to by byly bůhví jaký a bolelo by to. Holt mimi si z těla bere vše co potřebuje.
S tím neléčeným zánětem je to pravda !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky