Zubař a razítko

125
11.4.11 14:21

zubař

Prosím vas musím jit na vyšetření k zubařce za tyden budu v 9 měsící,myslite ze když pujdu do porodnice že mi to budou kontrolovat že tam nemam razitko.Dneska sem byla u zubařky se zeptat jestli mi da razítko a neda mi ho musim přijit na vyšetření a ja se šíleně bojim zubaře nechci tam jit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
11.4.11 14:30
Anička 17 píše:
Prosím vas musím jit na vyšetření k zubařce za tyden budu v 9 měsící,myslite ze když pujdu do porodnice že mi to budou kontrolovat že tam nemam razitko.Dneska sem byla u zubařky se zeptat jestli mi da razítko a neda mi ho musim přijit na vyšetření a ja se šíleně bojim zubaře nechci tam jit :-(

a i kdyby to zkontrolovali tak co, myslíš, že Tě nenechají porodit kvůli razítku?
Je to Tvoje zdraví a Tvoje zodpovědnost, dělej jak myslíš :think:
Mmch k zubaři nechodí extra rád nikdo…a jak jednou vysvětlíš dítku, že je to nutnost? možná trošku zodpovědnosti by to chtělo..nic ve zlém :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
11.4.11 14:30

Myslíš, že by tě jako v porodnici neodrodili, když nebudeš mít razítko? :lol: Neboj.
I když k zubaři bych si zašla. S dítkem už tolik čas mít nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22030
11.4.11 14:32

Razítko bys mít měla… ale upřímně - co myslíš, odrodíš bez razítka nebo Tě z porodního sálu vyhodí a pošlou k zubaři? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Klídek… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
11.4.11 14:33

Aničko. k zubaři koukej naklusat, tak snad většina lidí k němu nerada chodí, ale kontrolovat zuby je třeba. Hlavně až budeš učit chodit k zubaři mrnouska, tak to pojmi jako výlet, návětěvu, prostě žádnou trágu- at mu nevypěstuješ strach už dopředu.

v porodnici - kdyby se tě ptali, popravdě řekni, že jsi objednaná, jen maj dlouhý čekací lhůty.

pa a hezký porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
11.4.11 14:36

Doporucuji ti si tam dojit a chodit opravdu pravidelne. Ono se tam nechodi kvuly razitku, ale kvuly tomu, ze behem tehu, porodu a kojeni zuby docela trpi. Rika se, ze za jedno tehu, jeden zub. Ja to odflakla a pak jsem s jednim zubem chodila k zubari pul roku.
Ja jsem taky posera, ale o to vic je lepsi chodit casteji, pak clovek trpi mene, nez kdyz ho tam dozene bolest.
A nemas se ceho bat, behem tehu i kojeni ti muze pichnout injekci, takze kdyby ti neco delali, nebude to bolet. Ja jsem posera cislo jedna a nechavam si pichnout injekci i na pidi kaz. Me to proste bez ni boli. ale ver, kdyz to budes odkladat, jen si to zhorsis a jednou tam proste stejnebudes muset jit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
11.4.11 14:38

jak pisou holky, z porodnice te kvuli chybejicimu razitku nevyhodej, ale obcas zajit k zubari neni na skodu…
ted uz asi pozde bycha honit, kvuli razitku si zajdi tam, kam chodis, ale zkus se pak porozhlednout po nejakem jinem zubari… existuji i takovi, kteri pracuji zcela bezbolestne, pratelsky s tebou pokecaji, maji utulne cekarny i ordinace, proste zjistis u nich, ze to neni nic strasneho a pote, co ti daji pusu do poradku, si tam jednou za pul roku zajdes na preventivni kontrolu, ktera trva asi tak dve minuty, a mas klid a dobry pocit ;-)

Nelecene zubni kazy zvysuji riziko infarktu, maji vliv na spoustu dalsich veci (po me treba chteli razitko od zubare, kdyz jsem chodila na kozni s akne, ze i na to to ma vliv), ale to asi vis… tak se neboj a vyraz tam a pak se muzes s nama podelit o zazitky, drzim palce, urcite to zvladnes :hug: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
11.4.11 14:41

ahoj, taky jsem nebyla s druhym ditetem, protoze jsme se prestehovali, a ja se nestihla zaregistrovat.. nikdo mi nic nerekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
11.4.11 15:23

Já se taky bála zubaře, protože jsme chodila k jednomu fakt děsnýmu. Ptám se vystrašeně, jestli to bude bolet, a on na to „Jistě že to bude bolet, vždyť vám budu vrtat zuby.“ :pocitac: Nějakou umrtvovací injekci snad ani neznal. Tak jsme se bála, že už jsme k němu nevkročila, byla jsme bez zubaře několik let a pak se mi to pěkně prodražilo. V těhotenství jsem si našla nového, u kterého sice platím 500 Kč za plombu a po těch letech mi jich musel udělat dost, ale za to přístup perfektní, už se zubaře nebojím. :mrgreen: Jak už psaly holky, bez razítka tě samozřejmě porodit nechají, ale kvůli sobě bys měla svůj strach překonat a na prohlídku si zajít. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
752
11.4.11 15:41

asi to bude uplně blbej dotaz ale vzhledem k tomu že jsem ještě tehotna nebyla tak se zeptam to v těhotenství musim jit k zubaři i když zrovna nejsem objednana?? je to nějaka povinnost vůči těhotenství ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
11.4.11 15:45

Já k zubaři chodila pravidelně i v těhu, ale na razítko jsme vždy zapomněli. :mrgreen: V porodnici je úplně jedno, jestli máš razítko nebo ne. Jde tady jen o tvé zuby…já bych to ale nepodceňovala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
11.4.11 15:45
Marsi86 píše:
asi to bude uplně blbej dotaz ale vzhledem k tomu že jsem ještě tehotna nebyla tak se zeptam to v těhotenství musim jit k zubaři i když zrovna nejsem objednana??

Neboj, tehotna jsi devet mesicu a k zubari se chodi kazdych sest, takze se to stiha i bez nejakych mimoradnych terminu ;-)
Ja byla v lednu a doufam, ze stihnu jeste jednu kontrolu nekdy v pulce cervna, pred porodem, at mam pak klid (ja mam nastesti zubarku, ke ktere chodim rada, ac bych tomu nikdy neverila :-D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
752
11.4.11 15:48
Etcetera78 píše:
Marsi86 píše:
asi to bude uplně blbej dotaz ale vzhledem k tomu že jsem ještě tehotna nebyla tak se zeptam to v těhotenství musim jit k zubaři i když zrovna nejsem objednana??
Neboj, tehotna jsi devet mesicu a k zubari se chodi kazdych sest, takze se to stiha i bez nejakych mimoradnych terminu ;-)
Ja byla v lednu a doufam, ze stihnu jeste jednu kontrolu nekdy v pulce cervna, pred porodem, at mam pak klid (ja mam nastesti zubarku, ke ktere chodim rada, ac bych tomu nikdy neverila :-D)

ježišmarja ja jsem blbá mě nedošlo že se na kontrolu chodi co pul roku jo dobrý měkkne mi už mozek z práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
11.4.11 16:43

razítko jsem neměla ani jedno, u zubaře jsem byla, ale zapoměla jsem si těhu průkazku a u praktické jsem vůbec nebyla, nějak jsem to nestihla a všem to bylo úplně fuk :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
12.4.11 12:06

Ahoj, k zubaři si určitě zajdi, protože v těhu a při kojení zuby hodně trpí a až se ti miminko narodí tak nebudeš mět čas si tam zajít :-? . Já chodim na pravidelné prohlídky a v těhotenství jsem byla už třikrát akutně u zubařky :-x -tak se mi už směje mezi dveřmi, že u ní strávím celé těhotenství :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí