Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím vas musím jit na vyšetření k zubařce za tyden budu v 9 měsící,myslite ze když pujdu do porodnice že mi to budou kontrolovat že tam nemam razitko.Dneska sem byla u zubařky se zeptat jestli mi da razítko a neda mi ho musim přijit na vyšetření a ja se šíleně bojim zubaře nechci tam jit ![]()
Anička 17 píše:
Prosím vas musím jit na vyšetření k zubařce za tyden budu v 9 měsící,myslite ze když pujdu do porodnice že mi to budou kontrolovat že tam nemam razitko.Dneska sem byla u zubařky se zeptat jestli mi da razítko a neda mi ho musim přijit na vyšetření a ja se šíleně bojim zubaře nechci tam jit
a i kdyby to zkontrolovali tak co, myslíš, že Tě nenechají porodit kvůli razítku?
Je to Tvoje zdraví a Tvoje zodpovědnost, dělej jak myslíš ![]()
Mmch k zubaři nechodí extra rád nikdo…a jak jednou vysvětlíš dítku, že je to nutnost? možná trošku zodpovědnosti by to chtělo..nic ve zlém ![]()
Myslíš, že by tě jako v porodnici neodrodili, když nebudeš mít razítko?
Neboj.
I když k zubaři bych si zašla. S dítkem už tolik čas mít nebudeš.
Razítko bys mít měla… ale upřímně - co myslíš, odrodíš bez razítka nebo Tě z porodního sálu vyhodí a pošlou k zubaři?
![]()
Klídek… ![]()
Aničko. k zubaři koukej naklusat, tak snad většina lidí k němu nerada chodí, ale kontrolovat zuby je třeba. Hlavně až budeš učit chodit k zubaři mrnouska, tak to pojmi jako výlet, návětěvu, prostě žádnou trágu- at mu nevypěstuješ strach už dopředu.
v porodnici - kdyby se tě ptali, popravdě řekni, že jsi objednaná, jen maj dlouhý čekací lhůty.
pa a hezký porod.
Doporucuji ti si tam dojit a chodit opravdu pravidelne. Ono se tam nechodi kvuly razitku, ale kvuly tomu, ze behem tehu, porodu a kojeni zuby docela trpi. Rika se, ze za jedno tehu, jeden zub. Ja to odflakla a pak jsem s jednim zubem chodila k zubari pul roku.
Ja jsem taky posera, ale o to vic je lepsi chodit casteji, pak clovek trpi mene, nez kdyz ho tam dozene bolest.
A nemas se ceho bat, behem tehu i kojeni ti muze pichnout injekci, takze kdyby ti neco delali, nebude to bolet. Ja jsem posera cislo jedna a nechavam si pichnout injekci i na pidi kaz. Me to proste bez ni boli. ale ver, kdyz to budes odkladat, jen si to zhorsis a jednou tam proste stejnebudes muset jit. ![]()
jak pisou holky, z porodnice te kvuli chybejicimu razitku nevyhodej, ale obcas zajit k zubari neni na skodu…
ted uz asi pozde bycha honit, kvuli razitku si zajdi tam, kam chodis, ale zkus se pak porozhlednout po nejakem jinem zubari… existuji i takovi, kteri pracuji zcela bezbolestne, pratelsky s tebou pokecaji, maji utulne cekarny i ordinace, proste zjistis u nich, ze to neni nic strasneho a pote, co ti daji pusu do poradku, si tam jednou za pul roku zajdes na preventivni kontrolu, ktera trva asi tak dve minuty, a mas klid a dobry pocit ![]()
Nelecene zubni kazy zvysuji riziko infarktu, maji vliv na spoustu dalsich veci (po me treba chteli razitko od zubare, kdyz jsem chodila na kozni s akne, ze i na to to ma vliv), ale to asi vis… tak se neboj a vyraz tam a pak se muzes s nama podelit o zazitky, drzim palce, urcite to zvladnes
![]()
ahoj, taky jsem nebyla s druhym ditetem, protoze jsme se prestehovali, a ja se nestihla zaregistrovat.. nikdo mi nic nerekl.
Já se taky bála zubaře, protože jsme chodila k jednomu fakt děsnýmu. Ptám se vystrašeně, jestli to bude bolet, a on na to „Jistě že to bude bolet, vždyť vám budu vrtat zuby.“
Nějakou umrtvovací injekci snad ani neznal. Tak jsme se bála, že už jsme k němu nevkročila, byla jsme bez zubaře několik let a pak se mi to pěkně prodražilo. V těhotenství jsem si našla nového, u kterého sice platím 500 Kč za plombu a po těch letech mi jich musel udělat dost, ale za to přístup perfektní, už se zubaře nebojím.
Jak už psaly holky, bez razítka tě samozřejmě porodit nechají, ale kvůli sobě bys měla svůj strach překonat a na prohlídku si zajít. ![]()
asi to bude uplně blbej dotaz ale vzhledem k tomu že jsem ještě tehotna nebyla tak se zeptam to v těhotenství musim jit k zubaři i když zrovna nejsem objednana?? je to nějaka povinnost vůči těhotenství ??
Já k zubaři chodila pravidelně i v těhu, ale na razítko jsme vždy zapomněli.
V porodnici je úplně jedno, jestli máš razítko nebo ne. Jde tady jen o tvé zuby…já bych to ale nepodceňovala. ![]()
Marsi86 píše:
asi to bude uplně blbej dotaz ale vzhledem k tomu že jsem ještě tehotna nebyla tak se zeptam to v těhotenství musim jit k zubaři i když zrovna nejsem objednana??
Neboj, tehotna jsi devet mesicu a k zubari se chodi kazdych sest, takze se to stiha i bez nejakych mimoradnych terminu ![]()
Ja byla v lednu a doufam, ze stihnu jeste jednu kontrolu nekdy v pulce cervna, pred porodem, at mam pak klid (ja mam nastesti zubarku, ke ktere chodim rada, ac bych tomu nikdy neverila
)
Etcetera78 píše:Marsi86 píše:Neboj, tehotna jsi devet mesicu a k zubari se chodi kazdych sest, takze se to stiha i bez nejakych mimoradnych terminu
asi to bude uplně blbej dotaz ale vzhledem k tomu že jsem ještě tehotna nebyla tak se zeptam to v těhotenství musim jit k zubaři i když zrovna nejsem objednana??
Ja byla v lednu a doufam, ze stihnu jeste jednu kontrolu nekdy v pulce cervna, pred porodem, at mam pak klid (ja mam nastesti zubarku, ke ktere chodim rada, ac bych tomu nikdy neverila)
ježišmarja ja jsem blbá mě nedošlo že se na kontrolu chodi co pul roku jo dobrý měkkne mi už mozek z práce
razítko jsem neměla ani jedno, u zubaře jsem byla, ale zapoměla jsem si těhu průkazku a u praktické jsem vůbec nebyla, nějak jsem to nestihla a všem to bylo úplně fuk ![]()
Ahoj, k zubaři si určitě zajdi, protože v těhu a při kojení zuby hodně trpí a až se ti miminko narodí tak nebudeš mět čas si tam zajít
. Já chodim na pravidelné prohlídky a v těhotenství jsem byla už třikrát akutně u zubařky
-tak se mi už směje mezi dveřmi, že u ní strávím celé těhotenství
.