Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den, chtěla bych se zeptal zda jsou tu maminky, který měli stejný problém jako mi. Máme zubaře synovi je 5 let v lednu 6 let. Synovi se začali první zuby kazit tak že se mu drolili jen horní patro jinak spodní jen nějaký ten kazík. Tak pan zubař mu všechny zuby vytrhl ty zkažené ještě nedávno by pusu neotevřel. Nakonec je statečný a nechal se. A mě jde o to může se to stát že až mu porostou druhý že se to může opakovat?? A co udělat proto aby se to neopakovalo?? Jinak čistíme a čistili 2 x denně. Děkuji předem za odpovědi.
1. Jake zuby mas ty, manza a vasi rodice?
2. Co tve dite ji a hlavne, co pije?
Za mne:
1. Používat jen elmex dětskou pastu (obsahuje aminfluorin - perfektní pro obnovu skloviny)
2. Zubní nit
3. Mezizubní kartáčky
4. Hlídat správnou techniku čištění zubů - od 6 let může syn chodit na dentální hygienu a tam ho naučí
Vyvaruj se sladkého pití, džusy - to bych řekla, že je nejhorší na zuby. Samozřejmě bonbóny, lízátka, sladkosti. Hlídat čištění zubů, docistovat.
Kamarádka má o tom starší holčinu a taky si myslela, že čištění nepodceňují a dělají to dobře. Šla s ní na dentálku a ukázalo se, že ne. O správném čištění je to především.
Určitě bych zašla na dentální hygienu. Nepřijde mi normální, když pominu ty horní zuby, aby takhle malé dítě mělo “jen nějaký ten kazík”.
Důležité je správná technika čištění, kupte si jednosvazkový kartáček a vždy mu tím zuby dočištěte (zub po zubu) no a v neposlední řadě, začít používat mezizubní kartáčky, protože kazy se většinou tvoří v mezizubí a ještě k tomu kaz začne být vidět, až když je pozdě, protože je skrytý. Dobrý je si zajít na dentální hygienu, kde vám vše vysvětlí a taky je dobrý mít zubaře, který dělá rentgeny a příjde na kaz včas a né až když už je po zubu.
Takhle malé dítě by nemělo mít kazy. Zanedbáváte péči o zuby.
Kupte mu sonický kartáček, zahnutý kartáče a mezizubní. Případně ještě trysku.
Zajděte na dentální hygienu ať se naučí to všechno používat.
Kupte vhodnou pastu.
A zuny čistit 3× denne.
Správná péče o zuby je věda ![]()