Dáseň po trhání šestky

23.10.24 14:12

Dáseň po trhání šestky

Ahojky, jdu za vámi s otázkou. Včera mi poprvé trhali zub a konkrétně šestku. Chtěla bych se zeptat, zda to vypadá v pohodě? (viz foto)
Bolest byla včera mírná a dneska už bez bolesti. Pouze tedy nemohu otevřít moc pusu.. :D

Popřípadě kdy jste začali normálně jíst tuhou stravu? A za jak dlouho jste to měli už zatáhlé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
196
23.10.24 18:40

Ahoj, zažila jsem nekomplikované trhání osmičky bez šití, tak se to s Tvým případem snad dá srovnat. Podle mě ta rána vypadá v pořádku. Že to nebolí, je také dobrá zpráva. Já jsem začala jíst normální tuhou stravu už ten den večer. Když to nebolí, nemusíš se omezovat. Snaž se jenom zpočátku kousat na druhé straně, aby se ti do rány z jídla nezatlačily nějaké drobky. Rána se mi jakž takž zatáhla asi za dva týdny, ale prohlubeň jsem tam měla měsíce a vlastně i po letch ji tam pořád ještě trochu mám ;-)
Ale jinak šestky je škoda. Jak budeš řešit náhradu toho zubu? Chystáš se na implantát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.10.24 20:09

@karlabroth Zatím ještě nemám v plánu žádný implantát. Mám v plánu rovnátka + mi ještě nevyrostly osmičky, tak tomu nechávám volný průběh :kytka:

Každopádně děkuju za odpověď, ještě jsem toto nikdy nezažila, proto jsem se raději obrátila na tuhle stránku. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24643
24.10.24 19:26

Podle mě v pohodě. Před týdnem mi trhali dolní levou osmu a dáseň kolem a vnitřek tváře mám pěkně sedřené, jak se tam zubař snažil dostat. Vždycky si to při jídle a čištění zubů na chvíli rozdráždím a bolí to. Ovšem ta rána samotná ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.