Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Vzhledem k tomu, že je to přenositelné onemocnění, tak si myslím, že ne ![]()
Ale jiný zubař, jiné zvyky, takže neporadím ![]()
Pokud můžeš otevřít pusu, tak myslím, že to není problém. Mě trhali osmičku, když mi rostla do boku a tlačila na kost..na sanici nebo jak se tomu říká. Pořád jsem si říkala..mám zkoušky, objednám se po zkouškách, ale do týdne mi to tlačilo na tu kost a nemohla jsem pak moc otevřít pusu. Ani jsem doktorce nevolala a přišla akutně. Řekla jsem jí, že nevím, jak to vytáhne, když pusu otevřu jen na 2 prsty. Dala mi injekci a já jsem si pusu musela otevřít rukama, prostě jak páčidlo, tak se mi tam smála.
Ale pamatuji si, že sem také jednou měla opar a to mi vrtala zub. Nic mi na to neřekla. Možná byl menší, tak mě to moc nebolelo.
Lucyus12 píše:
Vzhledem k tomu, že je to přenositelné onemocnění, tak si myslím, že ne
Ale jiný zubař, jiné zvyky, takže neporadím
Však zubař používá rukavice ne? ![]()
Sumaya píše:Lucyus12 píše:Však zubař používá rukavice ne?
Vzhledem k tomu, že je to přenositelné onemocnění, tak si myslím, že ne
Ale jiný zubař, jiné zvyky, takže neporadím
Jak který
![]()
Určitě to není pravidlo, že tě nevezmou, ale já zažila i dr, že mně nechtěla vzít s prasklým koutkem ![]()
No moje zubařka má přímo na dveřích napsáno,že pokud má někdo opar ,tak se má přeobjednat.Ale každý to může mít jinak ,tak radši volej.
S čerstvým oparem se přece k zubaři nechodí, pokud nechceš, aby ti je roznesl po celý puse. A už vůbec ne, pokud ti má trhat zub…
Taky jsem měla jít k zubaři ale mám opar…
moje dr.s ním teda nebere taky
tak moje mamka si zrovna minulý týdedn přinesla opar od zubaře. asi nebyl tak uvědomělý jako ti vaši a vzal před mamkou někoho s oparem ![]()
S oparem zubaři volám, zda mám přijít nebo se přeobjednat. Obvykle mě přeobjedná a poděkuje, že ho nechci nakazit.
nozu, opar se nedá jen tak chytit.. člověk má vir v sopbě a ten číhá podle nervů. Když je oslabená imunita, stres nebo větší fyzická zátěž, tak vyleze a udělá se puchýřek..mimochodem, když cítíte, že se opar dělá, takový to mravenčení.. říká se tomu herpetická (oparová) aura ![]()
a první setkání s virem herpes, většinou probíhá, když je člověk dítě a přenáší se kapénkovou infekcí. Může u toho být teplota a puchýřky v puse
pravdu má obrazek..je to kvůli tomu, aby se neroznesl po puse..
Jak psala Maky, tak jsem to tu také jednou psala, že člověk ten vir má v sobě a projeví se při blížícím se třeba nachlazení..prostě, když je imunita oslabená.
Mě se třeba nestane, že bych ho chytla od přítele, pokud má opar a dáme si pusu (ne jednu).
Ani se mi nikdy neroznesl po puse a to jsem třeba měla i prasklý ret a zimu hned vedle…pořád sem si na to hrabala prstem.
Moje zubařka má na dveřích napsáno opary a afty-preobjednat.Dnes sem tam volala s omluvou že mám aft, a měla jsem normálně přijít. Ze mě udělala total krávu, že prej to není infekční ![]()
ahoj,zítra mám jít trhat 8 a udělal se mi opar.nevíte jestli zubaři berou s oparem?Renča