Rýma a zoubky?

26
4.2.11 18:27

Rýma a zoubky?

Dobrý večer mamušky. Potřebovala bych poradit. Asi bych tu nějakou tu diskusi našla, ale ten prďolka mě dnes opravdu nenechá šňupat po e-mimi :cry: Teď mi chvilenku usnul, tak rychle píšu.

Tohle má od včerejška večer:

• strašlivá rýma, pořád mu teče z nosíku, ale je to čirý bez hnisu. Naštěstí už se naučil dýchat pusinkou, ale při kojení chudinka chrochtá jak blázen :cry:
  • slintá jak Niagáry
  • už mu vyskočila i vyrážka na zádíčkách, bříšku a pažičkách…
  • teplota ráno 37,2 odpo 37,7 a teď už má 38, takže vzestupná tendence :zed: Na noc chci dát Paralen, anebo by bylo něco vhodnějšího?

Máme 8m, prořízlých pět zoubků, ale nikdy s takovýmhle průběhem. Myslíte, že to jsou zoubky, nebo něco jinýho? Přes den to snášel v pohodě, byl čilej, veselej, teď je ale uplakanej a nejde ho utišit. Namazala jsem i Calgelem, ale bez výsledku…
Jo a papá a pije normálně.

Prosím, máte někdo podobné zkušenosti? Co bych pro něj mohla udělat? Jak jste postupovaly Vy v takovém případě? Mám volat Dr? Až v pondělí? To se zblázním!!!Vůbec nevím jak mu pomoci. Ach jo. Rozhodně bych radši brala ty zoubky než nějakou virózu. Děkuji všem a držte pěstičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35545
4.2.11 18:34

Takhle to malý měl, ale jen u jednoho zoubku, Panadol dostal jen při 38st. po odečtu, byl taky strašně ukňouraný, teklo mu z nosu, myslela jsem začínající viróza a za pár dní vykoukl zoubek, teplota byla asi 2-3dny.
Takže u tvého to taky může být ten zoubek, doufej, že ano :hug: Hodně síly, v noci to bývá nejhorší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
4.2.11 18:39

Ježiš, strašlivě mi spadl kámen ze srdce! To je vždycky o 100% lepší, když víš, že v tom nejsi sama a že ostatní dětičky to přežily bez úhony :dance: Tak snad to taky přežijeme, že jo? A děkuju moc. Jsem hold připo*raná prvomáma :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
4.2.11 18:44

Nás to potkalo o taky o víkendu a co myslíš, v pondělí jsem pro jistotu mudře volala :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
4.2.11 18:48

A ještě mě napadlo: Mám tu rýmu řešit standardně jako u virózky? Myslím tím odsávat, šplíchat Vincentku, Sterimar,…, vlhčit vzduch a tak…?

A čím mazat tu vyrážku? Nebo nechat až přejde? Tedy jestli přejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
4.2.11 18:50

Já odsávala a dávala Libenar, takže taky jen FR, ale tu vyrážku bych asi nechala, já většinou pupínky nechám, zbytečně nemažu, většinou zmizí :nevim: maximálně dávám bepanthen, to může mít i potničky z teploty :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
4.2.11 19:07

…jo, můžou to být zoubky. Rýma je dost obvyklá.
A ta vyrážka vypadá jak? Sem, tam puntíček nebo větší plochy? Nejspíš to budou potničky od té teploty.
Já tedy dávala Nurofen na zuby, když jsem viděla, že má bolesti i bez horečky a střídala jsem s Panadolem baby. Doporučovala mi ho i pediatrička. Večer teplota stoupá normáně, to je přirozené.
Na noc bych určitě něco na úlevu dala, ať se malinkej vyspinká - a ty taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
4.2.11 19:15
PeBa píše: …jo, můžou to být zoubky. Rýma je dost obvyklá.
A ta vyrážka vypadá jak? Sem, tam puntíček nebo větší plochy? Nejspíš to budou potničky od té teploty.
Já tedy dávala Nurofen na zuby, když jsem viděla, že má bolesti i bez horečky a střídala jsem s Panadolem baby. Doporučovala mi ho i pediatrička. Večer teplota stoupá normáně, to je přirozené.
Na noc bych určitě něco na úlevu dala, ať se malinkej vyspinká - a ty taky.

No jsou to takový mapy, ohraničený ostrůvky, červený a velmi suchý na dotek i pohled. Ne vyloženě pupínky ale je to spíš plošné a velikost toho flíčku je tak 1-2cm a mají nepravidelné tvary… Chjo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
4.2.11 19:35

Tak to nevim to asi potníky nebudou :think: jinak ty ostatní příznaky můžou být k zubům, ale takováhle vyrážka a stoupající teplota nevim nevim. Někde jsem zaslechla něco o 6. nemoci, nemohlo by to být toto???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
4.2.11 19:37

Šestá nemoc jsou prý nejprve tři dny vysoké horečky okolo 40, pak to klesne a dítě se vysype, takže to asi ne :think: Ono to taky vůbec nemusí souviset s tou teplotou, může to být reakce na nějaké jídlo, vodu, zimu, suchý vzduch,… toho je hrozně moc, ale takhle to asi nevymudrcujeme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
4.2.11 19:49

my to měli stejné u prvního zubu,zvyšující se teplota, čirá rýma a strašná rozmrzelost.za pár dní vykoukl zub.tak snad to bude ono. ale jak píše brouczek pohlídej si ty fleky,i mě mudr upozorňovala na 6. nemoc nebo tak nějak.ale říkala mi že horečka nad 38 tak kdyby vám to přes víkend rapidně stoupalo a nepomáhaly léky na teplotu tak ožel penízky a zajdi na pohotovost.v nejhorším budeš vypadat jako hysterická matka. :wink: mě taky mudr doporučuje při teplotě střídat nurofen a panadol baby, prý je to lepší, má to lepší účinek.tak držím palce ať jsou to jen ty zuby :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
4.2.11 19:51

jooo a ještě jsem chtěla napsat, že nám teda pomáhá vincentka nebo sterimar,obložit postýlku a radiátor mokrými plenami a nejlépe ještě v noci sem tam vyvětrat.prý existuje i něco jako že rozkrojená cibule blízko hlavy dítěte, prý to pomáhá té sliznici,ale já cibuli nesnáším, takže jsem tohle nezkoušela. jen jsem to někde četla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
4.2.11 20:51

u šesté nemoci jsou fakt 40tky a ten 4. den se vysype taková klasická kopřivka-máme to ze sebou. Já typuju na ty zuby-právě proděláváme zřejmě totéž. good luck

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
5.2.11 01:16

Nemusí to být 40tky, moje holky mely ted nekolik dni jen zvysenou teplotu ,pote se jemne osypaly a doktorka taky diagnostikovala sestou nemoc.. :wink:
A to já furt vyhlížela ( a jeste vyhlizim) zuby a osypani jsem svadela na koupani v nove vane a nakonec to vypada takhle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
5.2.11 01:19

A k tem lekum, strida se to,protoze nurofen sirup se muze davat co 6 hodin a kdyz teplota neklesa, tak za tri hodiny paralenovej cipek(nebo mozna i panadol,nepamatuju si ty kombinace) a srazet jen nad 38..
Pokud by to trvalo dyl nez tri dny, sla bych stejne radsi k doktorce.. :wink:
Tak hodne stesti,at je to zoubek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.