Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Musíš hledat sama, může pomoct zdravotní pojišťovna. Ale ten zubař taky může být kilometry daleko. Asi bych nejdřív zkusila v okolí.
Pokud ma nástupce, zkusila.bych zavolat nejprve jemu. Až pak případně hledat někoho jiného.
Možné jsou obě varianty - buď jeho ordinaci odkoupí jiný zubař a pak si ponechá jeho pacienty. Nebo úplně skončí bez náhrady a v tomto případě si musí každý pacient hledat nového zubaře sám s tím, že může požádat zdr. pojišťovnu o pomoc. Ta ale bývá dost často celkem na nic - dají člověku seznam zubařů a „obvolejte si je“.
Záleží - mě odešla zubařka do důchodu před rokem a automaticky posílala své pacienty pod jiné zubaře, do nové ordinace, takže taková “náhrada” - ale neni to tak vždy
Moje doktorka odešla a nikdo jiný ordinaci nepřebral, hledala a obvolávala jsem dlouho, zrovna jsem byla těhotná a nikde mě nevzali
Pak jsem se obrátila na pojišťovnu a zařídili mi zubařku v mém městě, sami mě objednali a na další kontrolu beru s sebou i dceru. ![]()
Zdravím, chtěla bych se zeptat.
Moje zubařka odešla už před před delší dobou do důchodu, nevíte jak to funguje potom?
Spadáte automaticky pod jiného zubaře nástupce? Nebo si musíte vyzvednout kartu a hledat? Díky.