Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jinak zuby mám hezké bílé, nejsem žádná kolozubka. Starám se o ně a pravidelně čistím i mezizubním kartáčkem.
Lékař řekl, že je to špatna technika čištění.
Zkažené mám jen stoličky a zbytek jsou mezizubní kazy. Vykašlala jsem se několik let na návštěvu zubaře a neřešila problém, když jsem měla.
Každý zubař je “soukromník”. Stát je opravdu nezaměstnává. Rozdíl je jen v tom, že někdo má nasmlouvané zdravotní pojišťovny a jiný ne. Nicméně to nic nevypovídá o kvalitě péče a přístupu.
Mě to stálo okolo 10 tisíc + teda mi ještě prvně řekla, že mám malou pusu na tolik zubů takže je fajn, že některé šly ven, že neměli místo. A teď po nějaké době mi zase tvrdí že tím že zuby mají až moc místa tak se nemají o co opřít a tedy doporučuje dělat umělé zuby (jeden za 10 tisíc)
Tedy na to kašlu tolik peněz nemám, takže hodně zaleží i na tobě co si nechaš udělat.
U té moji mi to přijde, že už chce na mě zase vydělat. Protože zuby co bylo nutno jsou zaplombované a teď už dělá jen preventivky, které mám zdarma a tedy ji nesypu prachy
Kazdy kaz bych pocitala 2.000,–, mustek 10-15.000, implantat 20-50.000 to rozpeti je velike.
Všichni zubari jsou soukromnici a na cenu se ptej primo toho sveho. Ja a chlap mame kazdy jineho a rozdil v cenach je dost znatelny. Zatimco moje mi zuby dela vicemene za cenu materialu (ami treba injekce na umrtvení atak si neuctuje), tak pritelovo zubař si nauctuje pomalu i pozdrav a zatímco ja mam zuby opravene v ramci stovek, u nej to jde i do tisíců ![]()
Nespolupracuje s pojišťovnou.
Takže se dá říct, že platím i za pozdrav…
Jen rentgen mě stál 1000kc a plán co jak budeme postupovat dalších 500 Kč.
Vytrhnutí zubů Od1000kc až 2500 Kč s injekci Proti bolesti. Uvažuji, že si nechám udělat to co je vážně nejdůležitější a na můstky bych si našla už jiného zubaře, když teda seženu. Tam by ta cena mohla být už dost rozdílná oproti zubaři, který má smlouvu s pojišťovnou.
Můstek za 14000 a nebo za 4000 tis je rozdíl
@Kriss Tina píše:
Všichni zubari jsou soukromnici a na cenu se ptej primo toho sveho. Ja a chlap mame kazdy jineho a rozdil v cenach je dost znatelny. Zatimco moje mi zuby dela vicemene za cenu materialu (ami treba injekce na umrtvení atak si neuctuje), tak pritelovo zubař si nauctuje pomalu i pozdrav a zatímco ja mam zuby opravene v ramci stovek, u nej to jde i do tisíců
Neúčtuje
![]()
Zřejmě ji platí zdravotní pojišťovna, ne? Přeci si nemyslíš, že ji doktorka platí ze svého ![]()
Já měla u soukromníka celou pusu za 200 tisíc. Ale jsem přesvědčená, že dokonale. A taky jsem měla zuby celkem v pořádku, jen předchozí zubař napáchal škody.
@Bábrdl no to jo, jakoze me za to nic nenauctuje
pritom s chlapem mame pojišťovnu stejnou, ale jeho zubar si nauctuje i to, ze se jenom koukne. Me je jasny, ze záleží co maj za smlouvu s pojišťovnou atak, ale pointa byla ze je blbost se ptát na cenu, kdyz se to lisi zubar od zubare ![]()
Chodim na Praze 8 k zubari, co “nema smlouvu” s mou pojistovnou (vlastne s zadnou). Ceny budou vsude jine, ale pro predstavu. Prevence vcerne zubni hygieny 2× do roka, navsteva za 1800. Oprava zubu, kousek ulomene skloviny, stal myslim asi 2500. Trhani osmicky co byla kolmo na ostatni zuby a nevyrostla - cena 3500. Koukaka jsem, ze na pojistovnu vykazal akorat nejake injekce za 150, jinak vse platim na drevo ja.
ALE. Ten clovek ma zlaty ruce a je super psycholog, vubec se ho nebojim, chodim rada. O trhani jsem nevedela a ani nenastaly komplikace. Dela vsechno tak, aby pacient mel max. komfort.
Manzel k nemu chodi na predelani plomb a je to cca 3000 za navstevu, ale treba na jeden zub musel jit 3× nez to bylo 100% hotove (myslim ze to bylo vcetne cisteni kanalku).
Za me stoji to za to, i kdyz ty castky jsou hrozny. Vyber si nejlip nekoho podle doporuceni znamych. Ten nas ani jinak lidi nebere.
@Anonymní píše:
Nespolupracuje s pojišťovnou.
Takže se dá říct, že platím i za pozdrav…
Jen rentgen mě stál 1000kc a plán co jak budeme postupovat dalších 500 Kč.
Vytrhnutí zubů Od1000kc až 2500 Kč s injekci Proti bolesti. Uvažuji, že si nechám udělat to co je vážně nejdůležitější a na můstky bych si našla už jiného zubaře, když teda seženu. Tam by ta cena mohla být už dost rozdílná oproti zubaři, který má smlouvu s pojišťovnou.
Můstek za 14000 a nebo za 4000 tis je rozdíl
Hlavně si nejdřív nech od jinýho zubaře posoudit, jestli je ty zuby nutný trhat a pak složitě dělat můstky. Aby to bylo potřeba, to by jsi ty zuby musela mít totálně zdevastovaný a rozpadlý a i tak se s tím dá něco dělat. Většinou stačí dát korunku.
Ahoj já chodila poctivě k zubaři a vždy mi říkal že je všecko v pořádku do té doby než mě začal bolet zub a chtěl mi ho vytrhnout, tak to jsem řekla teda že určitě ne, a našla jsem si jiný mého zubaře který nemá smlouvu s pojišťovnou, a to jsem se teda divila co mi našel všechno za hrůzu, pod každou plombou mám kazi,2 zuby už zachránit ani nepůjdou, bude se muset vytrhnout a nahradit můstke, jeden implantát,2 korunky atd. je toho ví, to je tak na žalobu na původního zubaře k, terý mi roky tvrdili že je vše dobré a v pořádku na kontrolách a přitom na to kašlal a pravda to nebyla ![]()
Mám léčebný plán, který je rozplánovaný na více než rok, něco z toho už mám hotové, postupně mi musí dát vše dohromady, celková cena vychází přes 200 000 Kč…
@Anonymní píše:
Ahoj já chodila poctivě k zubaři a vždy mi říkal že je všecko v pořádku do té doby než mě začal bolet zub a chtěl mi ho vytrhnout, tak to jsem řekla teda že určitě ne, a našla jsem si jiný mého zubaře který nemá smlouvu s pojišťovnou, a to jsem se teda divila co mi našel všechno za hrůzu, pod každou plombou mám kazi,2 zuby už zachránit ani nepůjdou, bude se muset vytrhnout a nahradit můstke, jeden implantát,2 korunky atd. je toho ví, to je tak na žalobu na původního zubaře k, terý mi roky tvrdili že je vše dobré a v pořádku na kontrolách a přitom na to kašlal a pravda to nebyla
Mám léčebný plán, který je rozplánovaný na více než rok, něco z toho už mám hotové, postupně mi musí dát vše dohromady, celková cena vychází přes 200 000 Kč…
Tak to je mazec
vidím to podobně, ale v žádném případě nepočítám, že to bude 200 tis to nedám! Za 200 tis musíte mít zuby krásný jeden vedle druhého, jestli jsem to dobře pochopila, tak i ty co vám vytrhne, tak vám dá místo něj nový?? Já na stoličky prdím tam to není vidět tak holt budu mít díry, ale hlavně abych neměla žádný zánět a neohrožovalo to můj život. Takže to vidím na vytrhnutí a oprava mezizubních kazu. Možná budu uvažovat o jedné korunce. Můj typ byl cca 40 Tis. Jak vidím, tak se do toho nevejdu ani náhodou.
Zubaři pracující za hotovost rozhodně mají lepší přístup, stejně jako všichni ostatní doktoři placení na ruku. Jinak by přece nikdo takový nebyl - proč by někdo platil za péči dvakrát, kdyby tam nebyl zásadní kvalitativní rozdíl ![]()
„Kompletka“ bude v řádu statisíců. 200-500k. Ale je nepravděpodobné, že to bys potřebovala.
Ahojky je tu někdo, kdo má velké problémy se zuby a začal chodít k soukromému zubaři? Děsím se těch cen, ale za ten přístup to stojí.
Bude mi trhat zuby plus mám skoro všude kazy, má v plánu udělat můstky, nebo implantáty. Konečně jsem se rozhodla něco s tím udělat i kdy pozdě, vím.
Na kolik vás tak vyšlo opravení vašich zubů? Prosím anonym.