Test na protilátky na Covid (po prodělané nemoci) zkušenosti

Anonymní
14.10.20 06:49

Test na protilátky na Covid (po prodělané nemoci) zkušenosti

Ahoj, zjistila jsem, že má pojišťovna proplácí skoro celý test na zjištění protilátek na Covid a jelikož jsem v posledních měsících měla párkrát zdravotní potíže, zajímalo mě, jestli jsem Covid prodělala, nebo ne.
Včera mi přišel výsledek a byl negativní, ale čemu nerozumím je, že výsledek je 8 AU/ml, je tam napsané rozmezí 0-14, že je v normě.
Znamená to tedy, že vše do 14ti může být odchylka? Nebo že jsem se třeba s virem setkala, ale neprodělala ho? Nebo, že jsem ho prodělala, ale neudělal se mi dostatek protilátek?
Máte někdo zkušenosti a popřípadě jak vyšly testy vám?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65461
14.10.20 06:53

Jak to muze byt odchylka, kdyz je psano v normě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.20 06:57

@vokishka Omlouvám se, jestli jsem to špatně nazvala, ale jde mi o to, že bych čekala, že pokud bych protilátky neměla vůbec, byla by tam 0.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
14.10.20 07:00

To máš asi jako HCG, taky nemusíš být těhotná a jednotky máš v těle.

• Citovat
  • Upravit
77554
14.10.20 07:02

Zřejmě výsledek do 14 znamená, že protilátky nemáš a nad 14, že máíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65461
14.10.20 07:07
@Anonymní píše:
@vokishka Omlouvám se, jestli jsem to špatně nazvala, ale jde mi o to, že bych čekala, že pokud bych protilátky neměla vůbec, byla by tam 0.

To by nepsali negativní a rozmezi bylo nula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
14.10.20 07:56
@Anonymní píše:
Ahoj, zjistila jsem, že má pojišťovna proplácí skoro celý test na zjištění protilátek na Covid a jelikož jsem v posledních měsících měla párkrát zdravotní potíže, zajímalo mě, jestli jsem Covid prodělala, nebo ne.
Včera mi přišel výsledek a byl negativní, ale čemu nerozumím je, že výsledek je 8 AU/ml, je tam napsané rozmezí 0-14, že je v normě.
Znamená to tedy, že vše do 14ti může být odchylka? Nebo že jsem se třeba s virem setkala, ale neprodělala ho? Nebo, že jsem ho prodělala, ale neudělal se mi dostatek protilátek?
Máte někdo zkušenosti a popřípadě jak vyšly testy vám?

To mě pobavilo :lol: tys to jako fakt nepochopila?? :mrgreen:

No ok…to jen bokem.

Která pojišťovna to proplácí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
14.10.20 08:58

Mohla ses dostat do kontaktu s nakaženým, tělo vyprodukovalo nějaké protilátky.. proto ta 8. Sama ale nejsi infikovaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
14.10.20 10:03
@Liška2014 píše:
To mě pobavilo :lol: tys to jako fakt nepochopila?? :mrgreen:

No ok…to jen bokem.

Která pojišťovna to proplácí?

211

https://www.qualitylab.cz/…atkycovid19/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
10.3.21 21:42

Dobrý večer, prosím kdy je vhodné jít na protilátky igg? Našla jsem min. 14 dní, ale různé laboratoře uvádějí jiný počet dnů. Poradí někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
10.3.21 21:45

Me rekli, ze minimalne 3 tydny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
10.3.21 22:01

@JaanaT

Těch 14 dní je spodní mez, ty tři týdny jsou lepší.
A počítej ještě s tím, že po cca 3 měsících už zase začínají klesat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
10.3.21 22:03
@JaanaT píše:
Dobrý večer, prosím kdy je vhodné jít na protilátky igg? Našla jsem min. 14 dní, ale různé laboratoře uvádějí jiný počet dnů. Poradí někdo?

nejdříve za měsíc, až měsíc a půl po prodělání

dříve bych za to peníze nedávala

ty protilátky mají tendenci růst s časem, začínají se tvořit rámcově cca po 21 - 25 dnech…a stále rostou, po měsíci, po dvou…třech…kontinuálně

takže spíše později než hned

chová se to na respirační virus poměrně atypicky, ale děje se to… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.22 20:58

Hodnota protilatek na covid

Ahoj, nechci kvuli tomu zakladat novou diskuzi, tak zkusim zde. Napisete tu pro zajimavost, jak vam vysly protilatky na covid a v jake situaci? - Napr. po pozit.PCR bez priznaku, po ockovani, po prodelanem onemocneni.

Ja - po prvnim pozit. PCR skoro zadne protilatky (hodnoceno z laborky myslim negativni), po dvojim ockovani hodnota kolem 700 AU, 1800 BAU, 3 mesice pote uz po mezitim prodelanem kovidu omikron (pozit.PCR, dva dny horecky, teplota, unava, bolesti, dlouhodoby kasel, strevni obtize atd.) ca 16000 AU / pres 41000 BAU. Coz mi pripada jako hodne velky narust a privedlo me na myslenku se zeptat na vase zkusenosti, diky.

Testovani jsem mela v ramci nadnarodni studie, az ted posledni jsem si zaplatila.
Prosim zachovat anonym, dekuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí