Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@vokishka Omlouvám se, jestli jsem to špatně nazvala, ale jde mi o to, že bych čekala, že pokud bych protilátky neměla vůbec, byla by tam 0.
To máš asi jako HCG, taky nemusíš být těhotná a jednotky máš v těle.
Zřejmě výsledek do 14 znamená, že protilátky nemáš a nad 14, že máíš
@Anonymní píše:
@vokishka Omlouvám se, jestli jsem to špatně nazvala, ale jde mi o to, že bych čekala, že pokud bych protilátky neměla vůbec, byla by tam 0.
To by nepsali negativní a rozmezi bylo nula.
@Anonymní píše:
Ahoj, zjistila jsem, že má pojišťovna proplácí skoro celý test na zjištění protilátek na Covid a jelikož jsem v posledních měsících měla párkrát zdravotní potíže, zajímalo mě, jestli jsem Covid prodělala, nebo ne.
Včera mi přišel výsledek a byl negativní, ale čemu nerozumím je, že výsledek je 8 AU/ml, je tam napsané rozmezí 0-14, že je v normě.
Znamená to tedy, že vše do 14ti může být odchylka? Nebo že jsem se třeba s virem setkala, ale neprodělala ho? Nebo, že jsem ho prodělala, ale neudělal se mi dostatek protilátek?
Máte někdo zkušenosti a popřípadě jak vyšly testy vám?
To mě pobavilo
tys to jako fakt nepochopila?? ![]()
No ok…to jen bokem.
Která pojišťovna to proplácí?
Mohla ses dostat do kontaktu s nakaženým, tělo vyprodukovalo nějaké protilátky.. proto ta 8. Sama ale nejsi infikovaná
@Liška2014 píše:
To mě pobavilotys to jako fakt nepochopila??
![]()
No ok…to jen bokem.
Která pojišťovna to proplácí?
211
Dobrý večer, prosím kdy je vhodné jít na protilátky igg? Našla jsem min. 14 dní, ale různé laboratoře uvádějí jiný počet dnů. Poradí někdo?
Těch 14 dní je spodní mez, ty tři týdny jsou lepší.
A počítej ještě s tím, že po cca 3 měsících už zase začínají klesat.
@JaanaT píše:
Dobrý večer, prosím kdy je vhodné jít na protilátky igg? Našla jsem min. 14 dní, ale různé laboratoře uvádějí jiný počet dnů. Poradí někdo?
nejdříve za měsíc, až měsíc a půl po prodělání
dříve bych za to peníze nedávala
ty protilátky mají tendenci růst s časem, začínají se tvořit rámcově cca po 21 - 25 dnech…a stále rostou, po měsíci, po dvou…třech…kontinuálně
takže spíše později než hned
chová se to na respirační virus poměrně atypicky, ale děje se to… ![]()
Ahoj, nechci kvuli tomu zakladat novou diskuzi, tak zkusim zde. Napisete tu pro zajimavost, jak vam vysly protilatky na covid a v jake situaci? - Napr. po pozit.PCR bez priznaku, po ockovani, po prodelanem onemocneni.
Ja - po prvnim pozit. PCR skoro zadne protilatky (hodnoceno z laborky myslim negativni), po dvojim ockovani hodnota kolem 700 AU, 1800 BAU, 3 mesice pote uz po mezitim prodelanem kovidu omikron (pozit.PCR, dva dny horecky, teplota, unava, bolesti, dlouhodoby kasel, strevni obtize atd.) ca 16000 AU / pres 41000 BAU. Coz mi pripada jako hodne velky narust a privedlo me na myslenku se zeptat na vase zkusenosti, diky.
Testovani jsem mela v ramci nadnarodni studie, az ted posledni jsem si zaplatila.
Prosim zachovat anonym, dekuji.
Ahoj, zjistila jsem, že má pojišťovna proplácí skoro celý test na zjištění protilátek na Covid a jelikož jsem v posledních měsících měla párkrát zdravotní potíže, zajímalo mě, jestli jsem Covid prodělala, nebo ne.
Včera mi přišel výsledek a byl negativní, ale čemu nerozumím je, že výsledek je 8 AU/ml, je tam napsané rozmezí 0-14, že je v normě.
Znamená to tedy, že vše do 14ti může být odchylka? Nebo že jsem se třeba s virem setkala, ale neprodělala ho? Nebo, že jsem ho prodělala, ale neudělal se mi dostatek protilátek?
Máte někdo zkušenosti a popřípadě jak vyšly testy vám?