Ultrazvuk střev

Anonymní
14.10.20 11:58

Ultrazvuk střev

Zdravím, mám jít na ultrazvuk střev a nemusím být nalačno. Jak dlouho před tím můžu ještě jíst? Připadá mi divné že by jídlo nevadilo. Díky za zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35832
14.10.20 12:03

A nebudou ti delat pred klystyr? Ve střevech máš pořád něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
14.10.20 12:12

Na ultrazvuk to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
14.10.20 12:48
@Anonymní píše:
Zdravím, mám jít na ultrazvuk střev a nemusím být nalačno. Jak dlouho před tím můžu ještě jíst? Připadá mi divné že by jídlo nevadilo. Díky za zkušenosti.

Nevadí, akorát strava má být nenadymajici..chodím také a jim normálně ještě snídani (kaši nebo rohlík).. doporučují vždy hodinu před vyšetřením vypít dvě deci pomerančového džusu - nikdy jsem se neptala proč, vždy jsem zapomněla :mrgreen: není to kolonoskopie..tam je to daleko horší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.20 12:48

Mno, my byly na ultrazvuku střev kvůli podezření na Crohna a nic nezjistili, vše vypadalo hezky bez známek zánětu. Až kolonoskopie potvrdila tuto nemoc a docela velké postižení střeva, Takže za mě : toto vyšetření je o ničem.

• Citovat
  • Upravit
10073
14.10.20 12:50
@JancaS84 píše:
A nebudou ti delat pred klystyr? Ve střevech máš pořád něco.

Není potřeba..pokud je strava den předtím nenadymajici tak jim to stačí :) případné zánětlivé místa jsou docela dobře rozeznatelné od zbytků nestráveného jídla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
14.10.20 12:57
@Anonymní píše:
Mno, my byly na ultrazvuku střev kvůli podezření na Crohna a nic nezjistili, vše vypadalo hezky bez známek zánětu. Až kolonoskopie potvrdila tuto nemoc a docela velké postižení střeva, Takže za mě : toto vyšetření je o ničem.

Tak ono, diagnostika Crohna nebo UC není jednoduchá..nejdřív se mají dělat krevní testy, calprotektin, CT, pokud je to akutní případ přistupuje se k okamžité gastroskopii nebo rezonanci.. podle výsledků se určí jestli je potřeba dělat kolono..UTZ je ale čistě doplňující, na to se nikdy nedá moc sázet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.20 13:14
@Skaiqy píše:
Tak ono, diagnostika Crohna nebo UC není jednoduchá..nejdřív se mají dělat krevní testy, calprotektin, CT, pokud je to akutní případ přistupuje se k okamžité gastroskopii nebo rezonanci.. podle výsledků se určí jestli je potřeba dělat kolono..UTZ je ale čistě doplňující, na to se nikdy nedá moc sázet..

Neříkám, že není. U nás od začátku problémů :
*odběry krve, výtěr ze zadečku (jedná se o dítě)- bez známek zánětu..
Problémy přetrvávaly..
Znovu odběry krve..tam už byly zvýšené hodnoty. Doporučený ultrazvuk střev - žádný n ález.
Problémy nemizely, takže poslední možnost : kalprotektin a pak už bylo jasno :-(
Do měsíce kolonoskopie :,(

• Citovat
  • Upravit
10073
14.10.20 14:41
@Anonymní píše:
Neříkám, že není. U nás od začátku problémů :
*odběry krve, výtěr ze zadečku (jedná se o dítě)- bez známek zánětu..
Problémy přetrvávaly..
Znovu odběry krve..tam už byly zvýšené hodnoty. Doporučený ultrazvuk střev - žádný n ález.
Problémy nemizely, takže poslední možnost : kalprotektin a pak už bylo jasno :-(
Do měsíce kolonoskopie :,(

Crohn je potvora, dokáže se fakt hodně „schovat“.. každý to máme jinak no..

Já třeba před 8 lety totalne zkolabovala, do měsíce jsem sešla natolik, že jsem skončila ve špitále na kapackach abych vůbec do mě dostali nějaké živiny..ale ta diagnostika byla fakt náročná..děs běs.. teď jako těhotná jsem na gastru a gynde co chvíli protože hlídají váhu malého..prý Crohn neovlinuje plod, leda prd..

Vám přeji jen to nejlepší, ať se ditku v rámci možností udělá co nejlíp! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí