Kolik si vydělá zubař OSVČ?

Anonymní
17.5.19 08:53

Od 80 tisíc výš čistého.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5178
17.5.19 09:06

K zubaři, který si tuto profesi zvolil ještě před studiem čistě kvůli výdělku, bych teda nerada chodila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
17.5.19 09:12

@Eli159 tak ono to za to stojí, můj zubař (rodinný přítel) několik set tisíc měsíčně. Ale, jsi si jistá, že víš, co to obnáší, než může být zubař OSVČ? Nejméně 5 let studia, po škole povinná praxe za pár šupů. Potom financovat vlastní ordinaci, úvěr jak na královský hrad. atd. atd. Prvních 10 let šílená dřina, žádný volný čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
17.5.19 09:12

@histep Protože pracujeme čistě kvůli poslání (lékaři) :lol: Podle mě je to nejdůležitější, jestli vás práce uživí. Nepracuji kvůli zábavě, protože nevím, co s volným časem nebo já nevím co dalšího. I lidi v třetích zemích se snaží pracovat, co to jde, aby uživili sebe a rodinu a pochybuji, že se ptají, jestli je baví denně chodit 4km pro vodu, nebo pást kozy či být 12h denně na rýžovém poli. Samozřejmě vás práce musí aspoň trochu bavit, ale to člověk stejně zjistí, až když tu práci dělá pár let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
17.5.19 09:21

@sediza :mrgreen: přesně! Omlouvám se za odbočku, tuhle jsem šla venku a vedle mě takový elegantní muž do telefonu někomu říkal: „Prosím Vás, já jsem advokát, já nejsem od toho, abych někomu pomáhal!!!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
17.5.19 09:26

@sediza Mně se nelíbí ten princip - Bude mi to studium stát za to? Ono je trochu rozdíl mezi „uživí mě to“ a „kolik moc si vydělám“. Nezdá se mi, že by někdo, kdo má kapacitu na studium medicíny, dnes netušil, zda se dá „uživit“ zubařinou.
Asi málokdo pracuje kvůli zábavě, ale zas by se mi nelíbilo, kdyby peníze byla jediná motivace.
Taky mám velmi lukrativní povolání, ale nějak jsem se k tomu musela dopracovat a zároveň mě fakt těší, že těm lidem pomáhám, byť to není o zdraví, ale o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
17.5.19 09:30
@histep píše:
@sediza Mně se nelíbí ten princip - Bude mi to studium stát za to? Ono je trochu rozdíl mezi „uživí mě to“ a „kolik moc si vydělám“. Nezdá se mi, že by někdo, kdo má kapacitu na studium medicíny, dnes netušil, zda se dá „uživit“ zubařinou.
Asi málokdo pracuje kvůli zábavě, ale zas by se mi nelíbilo, kdyby peníze byla jediná motivace.
Taky mám velmi lukrativní povolání, ale nějak jsem se k tomu musela dopracovat a zároveň mě fakt těší, že těm lidem pomáhám, byť to není o zdraví, ale o něčem jiném.

Jo, takhle souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
17.5.19 09:31

@histep však jo, :kytka:, asi se shodneme na tom, že ten dotaz zakladatelky byl trochu zvláštně formulován…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4110
17.5.19 09:34

@Ostružka Nevíte, jak finančně náročné je vybavení ordinace? Říkalo se před lety, že jen křeslo stojí minimálně milion. Potom, že i dva. V rodině doktora nemáme, tak se nemůžu zeptat. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
17.5.19 09:40

@Habrk je strašně moc variant, podle toho, jak dobré vybavení si chce člověk pořídit. Podle mě 2 mil. je minimum. V dnešní době už je standardem rentgen atd. Náš zubař má v ordinaci přístroje tak za 20 mil., ale už je starší a má dlouhodobou úspěšnou praxi. Výhoda je, pokud má člověk smlouvu s pojišťovnou, tak získat úvěr od banky je lehké. Oni vědí, že v návratnosti není problém. Je to tedy tvrdě zaplacené časem, člověk se snaží to splatit a maká od rána do noci jak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
17.5.19 09:47

Holky důvody nejsou jen finanční, to by byla slabá motivace a s takovou by ani nebylo možný vystudovat tak těžkou školu medinu😊 mám vystudovanou farmacii a pracuji v Rakousku, takže plat výborný, ale práce mě bohužel nenaplnuje, nemám pocit, že bych nějak moc pomahala a to by se se zubarinou změnilo 😊 takže tenhle směr studia a celkově lidské zdraví mě fakt baví a dělala bych tu praci nejen pro peníze, ale holt jsou důležitý a každý ví, že se zubař uživí, ale mě zajímaly konkrétní sumy z vašeho okolí, abych se mohla rozhodnout, jestli do toho jít, nebo zůstat, kde jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
17.5.19 09:52

@Eli159 díky za vysvětlení, teď rozumím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
17.5.19 09:57

@Eli159 Takhle už to zní lépe, než úvodní příspěvek. Hodně štěstí.

Já se právě i v mé profesi setkala s dost lidma, kteří si chtěli kvalifikační zkoušky udělat jen proto, kolik by si pak mohli vydělávat. Naštěstí jsou zkoušky dost náročné a jen tak někdo je z fleku neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
17.5.19 10:01

No jo, jsem holt kůže líná a nechtělo se mi to rozepisovat, pac mi šlo o tuhle konkrétní informaci, ale diskuze se zvrhla a vyžádala si to😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
17.5.19 10:07

@Eli159 jestli se ti chce znovu do skoly a obor te bavi i se na nej citis, tak to rozhodne zkus. Vstupni investice je sice vysoka, ale vrati se, vydelas si urcite a potrebna budes porad. A stale muzes, pokud vyresis vstupni naklady a budes sikovna, pracovat sama na sebe. Coz jako farmaceut nemas zaruku ani v jednom bode. U nas teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat