Zuby ve 2 měsících?

fuler
28.8.12 16:18

zuby ve 2 měsících?

Ahoj maminky, hledala jsem zde na diskuzích, ale nenašla jsem to co potřebuji.
Mám 2 měsíční holčičku (zítra bude mít kalendářně 2 měsíce, jinak v pátek budeme mít 9 týdnů). Od včera mi celý den neustále pláče, skoro až hystericky, málo jí. Nechce spát protože brečí. Je k neutišení, nepomáhá náruč, autosedačka, nechat ležet a vyplakat, prostě nic. Když ji dám na podložku na bříško nebo ji mám na tygra, tak si začne cucat ruku, někdy je to tak moc, že u toho jsou hlasité zvuky jak mlaská (myslela jsem, že je to hlad, ale jídlo nechce). Když leží na bříšku, tak si cucá ruku nebo olizuje podložku. Jindy si ruku do pusy nedává. Neslintá, ale má v pusince bubliny ze slin a vyplazuje jazyk (vrací se jí jídlo, a to vyplazování dělá i kvůli tomu, reflux nemáme).
Kolika to není, protože prdíky má a dost kvalitní, kakání je taky OK. Teplota není. Mohl by to být začátek zubů 8o?? Ve dvou měsících. Přejížděla jsem jí přes dásně, ale nic jsem necítila a malá plakala, takže to ani moc nešlo. Nemůžu to dělat když je v klidu, protože ona prostě v klidu není celý den :zed:. Kdyby to byl zub za jak dlouho vyleze ven?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
28.8.12 16:21

Na zoubky je to extrémně brzy. Mně napadly prdíky, ale jestli říkáš, že je vylučuješ… teplotu nemá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
28.8.12 16:23

@Emilie proč by to měla být brzo? každé dítko je jedinečné. Mému bráškovi už ve třech měsících koukal z pusinky jeden bílý zoubek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fuler
28.8.12 16:26
@Emilie píše:
Na zoubky je to extrémně brzy. Mně napadly prdíky, ale jestli říkáš, že je vylučuješ… teplotu nemá?

teplotu nemá, měřila jsem v zadečku a měla 37,2 prdíky taky ne, prdí a kadí, kadila dneska 2×.
Jak se poznaj zuby?

• Citovat
  • Upravit
Imane
28.8.12 16:26

To, že si strká ruku do pusy a cucá ji, nemusí mít s hladem fakt nic společného, miminka to uklidnuje, když je něco trápí, na to už jsem také přišla. :) Zuby…to pochybuju, na to je vážně moc malá. Nevím, jestli kojíš nebo ne, ale nemá v těch teplech třeba žízeń :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11733
28.8.12 16:28

A nebude to spurt :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
28.8.12 16:34
@Hmarilla píše:
@Emilie proč by to měla být brzo? každé dítko je jedinečné. Mému bráškovi už ve třech měsících koukal z pusinky jeden bílý zoubek.

Ve stejném duchu, tzn. že každé dítě je jedinečné, bych mohla argumentovat i tím, že v mém příbuzensvu se našlo i takové dítě, kterému vyrostl první zub skoro až ve 13 měsících :nevim:

Odvozuju od toho, že většině dětí vyleze první zoubek okolo půl roku. A dále, podobně, t. j. že leze zub, se chovaly i moje děti, a to i v době, kdy zuby už měly a jen jsme očekávali další… a nebyl to zoubek, mohla to být viróza prdíky, nebo prostě jen den blbec, tzn. druhej třetí den pohoda a zub prostě nikde :nevim: A kdyby měla ještě doložit svědectví jedna moje paní doktorka povídala… tak to, že zub ve dvou měsících neeeee…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fuler
28.8.12 16:42

Vodu dávám normálně přes den pít, takže žízeň taky ne, jsem z toho už zoufalá a na prášky. Spurt nevím jestli by to mohl být. Nekojím, ale odstříkávám a dokrmuji Nutrilonem anticolic. Svoje mlíko mám jen tak na 2 až 3 dávky za den, malá vypije mezi 90-130 ml ale dneska teda dala max. 60 ml a ví nechtěla. Mám od pediatra nařízenou bezmléčnou dietu kvůli tomu, že se malé vrací mlíčko. Ale to už je pár týdnů co to dodržuji. Jinak se u nás nic nezměnilo, jen začala včera neutišitelně plakat a přestala akorát v noci, a v 6 ráno opět začala, a stále to trvá..

• Citovat
  • Upravit
295
28.8.12 16:45

V tomhle věku miminka objevují ručičky a strkají je do pusinky, a to i dost hystericky - před měsícem a půl jsme si to zažili (i když vlastně dodnes zažíváme). Na druhou stranu když je holčička celkově neklidná a změnila chování asi za tím něco bude. Zrovna tenhle problém také řeším, syn, 3,5 měsíce je také strašně neklidný, pláče, slintá že ho musím převlékat, hysterák když se jen přiblížím s prsem… Ale dásničku tedy má celkem nateklou, takže dávám tak 90% zoubku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
28.8.12 16:45

@fuler No,já myslím, že kdyby jí třeba fakt něco bolelo, tak Ti bude plakat i v noci :think:. No a nemíchá se jí v bříšku mlíko třeba…ten Nutrilon by měl mít alespon 3 hodiny odstup, ale to také určitě víš,

• Citovat
  • Upravit
3931
28.8.12 16:49

@fuler ahojky možné to je klidně je my jsme měli vylezlou špičku zoubku už ve 2 měsících hold některé děti jsou rychlejší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenasa neprihlasena
28.8.12 16:51

Mě malá podobně reagovala pár dní po každém očkování. Ale to jste ve 2 měsících asi ještě neměli?

• Citovat
  • Upravit
46867
28.8.12 16:51

Zuby rostou od 0 mesicu. Nektere deti, kdyz se narodi uz zuby dokonce maji :mrgreen:. :nevim:
Moji dceri rostly od 3 mesicu a prvni mela ve 4 mesicich. takze mozne to je, ale mozna se chce dcera jen mazlit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
28.8.12 16:54

Ještě mně napadlo, já vám měla knížku od nějaké německé doktorky, týden po týdnu. Jakože děti jsou jiné, tohle sedělo. Nebylo tam teda kdy vylezou zoubky - to je fakt individuální. ALE v některých týdnech že je spurt, ale taky určitý vývojový zlom. A teď nemůžu citovat, tu knížku mám kdovíkde zabarikádovanou… jen že jak tady holky píšou to, že miminko si začíná uvědomovovat ručičky… popisuje to jako takový šok, ale v dobrém slova smyslu, kdy si uvědomuje, co může. Co je schopna dokázat za novou věc. A učí se jí. A jsou okamžiky, kdy jí nejdou tak, jak by si přála. A tak se prostě vzteká a trápí a prostě brečí. A tytejdny, které popisovala, fakt seděly. Kluci brečeli, kolikrát jsem to nevydržela a jela k mudře, a nic jim nebylo. Tak možná že i ta tvoje princezna je zrovna v tomhle nějakém vývojovém přelomu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
28.8.12 16:59

U nás byl první zoubek už ve 3 měsících!
Jinak já bych (pro jistotu) zašla k dětské doktorce.
Pokud se to do zítra nezlepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.