Zvědavost - co se děje v bříšku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18223
8.3.12 19:18
ncc1701 píše:
A druhá věc… moje máma právě vaří vepřové srdce na smetaně, já to jídlo zbožňuju a nějak mě nenapadlo nad ním přemýšlet. Vím, že by se neměla jíst játra, ledvinky a další filtrační orgány, ale jak s tím srdcem? Když chci googlit, háže mě to pořád na lidské srdce nebo z potravin rovnou na játra a ledviny. Jako stejně ho sním, protože se těším už dva dny, tak jen dotaz, jestli je i v tom srdci něco, co by se mělo jíst jen omezeně…

Nekoukala jsem, jestli ti někdo odpověděl- srdce jez. Játra a ledviny se nedoporučují kvuli tomu, že to jsou „filtrační orgány“, tudíž by tam mohly být nějaký škodliviny. černý čaj si dej, nevím v jakém množství ho piješ, ale když ho děláš jen zlaťoučkej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
9.3.12 13:06

Občas zhřeším jak plísňákem tak jednou za těhu sem měla i játra jinak je to nejvíce o tom nekouřit, nepít nebrat drogy… a nejíst tatarák… jinak více méně žádné omezení… a jedno pivo si dát je zdravé… neříkám každý den ale ne moc často je na trávení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
9.3.12 13:42

Co říkáte na kafe- kofein? Neškodí to nějak? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
9.3.12 13:45
Teeeri píše:
Co říkáte na kafe- kofein? Neškodí to nějak? 8)

1-2 kafe za den je úplně v pohodě 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5343
9.3.12 13:46

Tak já když jsem byla v 6.tt u dr.,tak mi řekla, že mám jíst, na co budu mít chuť, že můžu i plísňové sýry. Že nechápe, co je to za výmysl, že se to nesmí. :nevim: Ale tělo si stejně řekne, na co má chuť. Já už jsem v 19.tt a spíš si vybírám, po čem mi nebude :poblion:
Akorát mě dr. upozornila, že mám ubrat v aktivitách, u kterých bych se moc zadýchala a zvedala ruce (ptala jsem se jí na zumbu). To mě pobavilo, protože jsem se zadýchávala i když jsem šla jenom do schodů. Ale to byl ten začátek, to jsem se cítila hrozně slabá. Teď už je to lepší, ale na zumbu (teda spíš podle naší lektorky kardiozumbu) si stejně netroufnu, to bych asi neudýchala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
9.3.12 13:46

Vážně ? paráda. :potlesk: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5343
9.3.12 13:47

Kafe je prý v poho, švagrová měla nízký tlak, tak jí to dr. dokonce doporučil, aby pila slabý kafčo s mlíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
881
9.3.12 15:58

Jist muzes to, na co mas chut. Ono te to stejne za cca 2 tydny prejde, jelikoz se dostavi mozna zvraceni nebo nechutenstvi. Pak budes premyslet, co snist, aby jsi to :poblion: a prospelo to miminku. Kazdopadne prvnich 12 tydnu je pro miminko nejdulezitejsuch. V tuhle dobu se tvori zaklady vsech organu a take mozne vyvojove vady. Jatra do 12tt ne, jelikoz v sobe maji vysokou hladinu vitaminu A, ktery zpusobude rozstepy. Vyhni se i plisnovym syru a omez uzeniny. Kazdou chvili slysime, ze nekde byla nalezena lysterie. Ta muze zpusobit nespocet VV nebo miminko zabit. Proste do 12tt omez vsechny rizikove potraviny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
9.3.12 16:03
Nainuva píše:
ncc1701 píše:
A druhá věc… moje máma právě vaří vepřové srdce na smetaně, já to jídlo zbožňuju a nějak mě nenapadlo nad ním přemýšlet. Vím, že by se neměla jíst játra, ledvinky a další filtrační orgány, ale jak s tím srdcem? Když chci googlit, háže mě to pořád na lidské srdce nebo z potravin rovnou na játra a ledviny. Jako stejně ho sním, protože se těším už dva dny, tak jen dotaz, jestli je i v tom srdci něco, co by se mělo jíst jen omezeně…
Nekoukala jsem, jestli ti někdo odpověděl- srdce jez. Játra a ledviny se nedoporučují kvuli tomu, že to jsou „filtrační orgány“, tudíž by tam mohly být nějaký škodliviny. černý čaj si dej, nevím v jakém množství ho piješ, ale když ho děláš jen zlaťoučkej :palec:

Ahoj, díky za odpověď, myslím, že mi neodpověděl nikdo :-D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí