Zvětšená děloha

Anonymní
15.7.10 14:57

Zvětšená děloha

Ahoj! Dnes mi doktorka řekla že mám zvětšenou dělohu, je to normální nebo to může znamenat i těhotenství? Poznala by Dr. na kontrole že jsem těhotná?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
15.7.10 15:06

Moje dr nepoznala že jsem byla těhotná a místo toho mi řekla, že mám na děloze nějakou cystu!! to jem měla být údajně ve 4tt poznal to až jiný doktor v 9tt doktorku jem okamžitě změnila!!

Takže ano je možné aby Dr. nepoznala těhu!!!

• Citovat
  • Upravit
24837
15.7.10 15:29

Ahoj, přesně tak, jak píše Michaelakkk… BYla jsem podruhé těhotná a MUDr. taky popisoval zvětšenou dělohu a cystu, dostala jsem vyvolávačku, za týden jsem šla na KO, MUDr. opět popisoval cystu, které povyrostla, vzal mě na UZ a ejhle, „cystě“ bude letos 5 let :-D 8-) Na obranu mého MUDr. dodávám, že mám zakloněnou dělohu…
Jinak co vím, může být děloha zvětšená, když jsou v ní myomy, ale to tě nechci plašit, jen teorie, kterou znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
15.7.10 15:59

ahoj,zvětšená děloha může snažit těhotenství,přicházející menstruaci,cystu,ale to doktor nahmatá,či uvidí,a myomy spíš dělají dělohu hrbolatou,zda jsi těhotná,by mohla ukázat krev :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.10 16:34

A co jsou to myomy? Já bych šla na krev jen nevím kam :nevim: Já bych byla ráda kdyby se pletla, o mimčo už se snažíme půl roku :roll: Jinak menstruaci bych teď dostat neměla.

• Citovat
  • Upravit
44197
15.7.10 16:45

No, kamarádce ze střední dr.„diagnostikovala“ těhotenství a později se zjistilo, že nešlo o těhotenství, ale o nějaké myomy v děloze. Nevím, jestli to vysvětluju dobře, nikdy jsem tím netrpěla, tak tuto problematiku neznám. Po léčbě kamarádka otěhotněla, potratila, asi za rok a půl otěhotněla znovu a má dítě..

Příznaků těhotenství je více, zkušený gynekolog by snad měl mít podezření na určité diagnozy, ale definitivní diagnozu potvrdí až UTZ nebo krevní testy. Jedním z prvních příznaků ranného těhotenství je „gausovo znamení“ - pohyblivost děložního hrdla oproti děložnímu tělu.Dále změna barvy a tuhosti děložního čípku,změna tuhosti dělohy..Myšleno z pohledu gynekologického vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.10 16:58

Dr. mi řekla že mám dělohu ztuhlou.

• Citovat
  • Upravit
1128
15.7.10 17:03

myomy nelze léčit,jsou to výrostky v děloze,které když jsou ve sliznice,tak ohrožují těhotnění a pak plod,když jsou mimo sliznici,a ven,tak to moc nevadí,možná ještě připadaj v úvahu polypy,ty se nacházejí ve sliznici,nejlepší by bylo,kdyby to bylo ještě ranné těhu,když už se snažíte,my ti tu diagnostikujem vše možné,a někdy prostě je zvětšená děloha a nemusí to nic znamenat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
15.7.10 17:04

a termín ztuhlá děloha neznám.zas něco nového, :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.10 17:11

No to ztuhlá děloha říkala dr. sestře :nevim: nebo tak nějak. Mě dr. nic jinýho na zvětšenou dělohu neřekla ale je fakt že já jí ani neřekla že se snažíme. Tak sem si řekla jestli to náhodou není těhu, třeba to taky nic neznamená.

• Citovat
  • Upravit
1128
15.7.10 17:17

no,záleží kolikátý den cyklu jsi u ní byla,zvětšená děloha může být až ke konci cyklu,kdy je vysoká sliznice a buď přijde mS nebo jsi těhotná,takže neporadím a se ztuhlou dělohou vůbec ne,zkus se zeptat někde na online doktorů,ale určitě se budou ptát,kolikátý den cyklu to bylo,přeji hodně štěstí,aby se co nejdřív zadařilo :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.11 20:05

Dobrý večer,

ráda bych věděla, jestli už má někdo zkušenosti s tímto.

Asi před 10 dny jsem měla po p. styku takové nepříjemné „pálení“ v pochvě. Naklusala jsem na gyndu, tam mi předepsali Marmiror globule k zavádění. Doužívala jsem Je a pořád cítila takový tlak nepříjemný tlak v podbřišku a proto jsem tam dnes znovu zašla.

Gyn. Dr. mě vyšetřil s tím, že tam nikde nic nevidí, že je to v pořádku. Akorát že mám zvětšenou dělohu, zda nejsem těhotná. To mě zaskočil, protože mě už 5 dní ukrutně bolí prsa, které se mi i nějak nafoukly.

Mám sice před MS, ale prsa mě od prvního porodu nikdy před MS nebolela, natož, abych je měla nafouklé :roll:

Těhu test byl negativní, za to mi našel nějakou bílkovinu v moči, že mám asi zánět močáku :nevim:

Už několik let praktikujeme přerušovanou soulož a nikdy z toho nic nebylo…teď jsem trochu nejistá :think:

Uklidňuji se, že pokud by ty prsa, podbřišek atd. byl příznak těhu, byl by test už pozitivní, což.Ale když MS čekám až za tři dny. Ale stejně mi hlodá…
Nebylo by to sice v plánu, ale nechtěla bych potenciálnímu mimi uškodit těmi léky, co mi napsal, protože se nesmí v těhu.

• Citovat
  • Upravit
31594
18.2.11 20:17

Použij mamatest 10, v den očekávané ms už bys na něm měla mít obstojné //. Pozor, pro správný výsledek se namáčí pouze 3s.
Nebo si zajdi na krev, přijdeš do laborky, kam chodíš normálně kvůli odběrům, řekneš, že chceš nabrat krev na hcg jako samoplátce, oni budou chvíli zmatkovat, chtít kartičku pojištěnce a jiné nesmysli a pak dáš OP, cca 230kaček, naberou krev a když tam budeš ráno, tak při troše dobré vůle budeš mít odpoledne 100% jistotu, zda jo nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
18.2.11 20:28

Myslím že to je příznak těhu:Já když jsem šla s prvním synem že jsem těhu tak mě nejdříve vyšetřila vnitřně a řekla že je zvětšená a že asi jsem.Pak udělala uz a byla jsem v 8tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renca127
18.2.11 20:28

Gladys ted ctu navod a ma se namacet 10 sekund :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky