Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,malemu se zacali delat divne bolaky.Na rucicce se jen skrabl a mel tam malej skrabanecek a to se mu zaclo zvetsovat az se mu z toho udelal centimetrovej kulatej flek kterej mu zacal mokvat,udelal se mu stroupek a pak mu vyschnul a zacal se odlupovat,ale porad tam ma videt okolo cerveny ohraniceni te rany.Pak ho neco stiplo na telicku z boku a to same…zaclo se zvetsovat a uplne stejne priznaky jako pred tim.Hoji uz se mu to 14 dni.Nevite nekdo co to muze byt?Dekuji za reakce.
No ze zacatku jsem tomu nejak nevenovala pozornost,protoze mel jine problemy a byl nemocny,ale zitra se chystam k doktorce
.Myslela jsem jen jestli to nekdo nezna u svych deti.
no kdo ví, tohle spíš bude mít jinou příčinu… fakt zaběhni k doktorce.
u dítěte ne, ale taťkovi se taky takhle špatně hojí rány - má cukrovku… ale to je podle mě jen ta krajní možnost… tím fakt nechci absolutně děsit. jestli byl nemocný, tak by to mohlo mít nějakou spojitost. tohle fakt posoudí jenom doktorka.
Radím taky zajít k dr. Nerozškrábal si to, nebo neprovedl si s tím pak něco sám?
Můj nejstarší to často dělá, že si strhává strupy a tím se pak rána stáva ještě větší ![]()
Ne to vubec si to neskrabal,on si toho ani nevsimne a myslim si,ze ho to ani neboli.A s tou cukrovkou me to taky napadlo,mame ji i v rodine,ale testy na cukrovku myslim,ze mu delala jak jsme tam byli posledne,takze tu jsem vyloucila,ale taky me napadlo jestli to treba neni tema vedrama.No nic,nebudu spekulovat a jdem se oblekat a zajet k doktorce.Dam vedet jak jsme dopadli. ![]()
Můj syn to míval jako malý taky tak. Když ho něco štíplo, podebralose mu to a byl z toho ošklivý hnisavý bolák. Byla to alergie na hmizí jed. Ale ze škrábanců ne, radím jako ostatní rozhodně doktorku!
Tak jsme se vratili od doktorky,je to pry nejaka infekce,dokonce mi i potvrdila,ze to je z toho vedra a je to infekcni takze musi pouzivat jen svuj rucnik,coz pouziva a musi se koupat sam,coz se taky koupe nebo spis ho jen sprchuju ted v tech vedrech.Tak jsme dostali framykoin a musime 3× denne mazat.Tak doufam,ze uz se mu to prestane delat. ![]()
nevzala mu krev,koukla na to a hned rekla,ze to je infekce.Tak jsem z toho usoudila,ze to asi zna a vi o co jde.On mel minuly tyden strevni chripku a to jsme tam taky byli u dr. a to mu brala krev z prstiku tak kdyby mu neco bylo tak snad by to poznala.Ja fakt nevim,ale prijde mi,ze nas dr.vzdycky odbyde jen aby uz jsme byli venku a mohla mit dalsiho pacienta.Prave proto jsem nejdriv napsala sem a pak teprve jsem sla k doktorce.
jani my máme teď to samé, dala nám tedy ATB mastičku a stejná opatření jako vy. Je to hrozný, doufám, že se jí to brzy zahojí, je na to strašný pohled ![]()
My to máme teda na zádech a vypadá to, že se jí to nějaké problémy nedělá, jen si přeju, aby bylo chladněji a jí se to uzdravilo a vám přeju to samé ![]()