Zvládání vzteku
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Vstup do psychoterapie.
Brát antidepresiva a neřešit příčiny tě sice ušetří nejhorších propadů, ale nenaučií tě to fungovat tak, aby sis neubližovala a abys neubližovala okolí.
A nauč se holt zacházet s agresivitou. Docela fajn je na to třeba aikido a nebo podobná bojová umění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Tak tady se zaháčkuji.
@Bellatrix Lestrange píše:
Počítat pomalu do padesáti.
já bych i počítala, ale musím si nějak osvojit ten návyk na to, že mám počítat a ne bouchnout. Nějaká rada jak na to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Pozadej někoho ať tě při výbuchu vzteku natočí na video, pak si to často pouštěj, příšte až budeš chtít hystercit vzpomenes si jak při tom vypadas a raději se uklidníš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@bublinek To je
těžký. Musíš pracovat s vůlí a někdy to prostě nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@bublinek Zluz si predstavit, jak pusobis na okoli. Nebo jak te v tu chvili vidi nebo vnimaji tvoje deti. Nebo zkusit jako by zastavit a zamyslet se, jestli je adekvatni vyvadet kvili te konkretni veci. Me to vcelku pomohlo se vyklidnit a nervat kvuli blbinam. Ale nejsem cholerik. Spis takovy papinak, co dost spatne snasi unavu, hlad, nepohodu. Pak mi staci opravdu jen mala roznetka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji poradit jak zvládat vztek takový ten jak vybuchnete jako sopka potom nastane pocit bezmoci a pláče užívám sertralin 50 mg denně už par let Jsem dosti uzkostlivý člověk ale, když mě něco naštve, tak hned bouchnu máte zkušenosti co pomáhá diky
No holčino spíš bych začal užívat přírodní oleje a hlavně chodit cvičit třeba tchaj-chi nebo nějaké duševní cvičení a myslím ze do 2 měsíců je po problému
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Alušáček píše:
Pozadej někoho ať tě při výbuchu vzteku natočí na video, pak si to často pouštěj, příšte až budeš chtít hystercit vzpomenes si jak při tom vypadas a raději se uklidníš.

- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:Dobrej tip!
Taky bych to občas asi potřebovala, nějakou uklidnovaci taktiku, prip. nějaký „oucinny skapulir proti zlejm ducham z Cortova hraadu“
Jsem na tom dost podobne jako zakladatelka…sertralin 100 mg:)
a taky ignoruješ psychoterapii?
Neexistuje žádné kouzlo, co vyřeší problémy. Ale postupnou aproximací se člověk dostane k tomu, že se svou psychikou bude v souladu. Ne že sám se sebou bude bojovat a prohrávat.
jinak zákadní ukliďnovací technika jsou dechová cvičení
buď klasická pranajana
https://www.youtube.com/watch?…
a nebo „taktické dýchání“
https://www.youtube.com/watch?…
Ale to nevyřeší ty základní vzroce chování a prožívání, které způsobují úzkost a nezvladatelné výbuchy stresu. K tomu není technika, k tomu je potřeba dlouhodobá práce s prozuměním, přijetím a přeměněním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
To by mě taky zajimalo. Já počítáním výbuch jen oddálím. A teď v těhotenství je to ještě horší. Stydím se za sebe.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
To by mě taky zajimalo. Já počítáním výbuch jen oddálím. A teď v těhotenství je to ještě horší. Stydím se za sebe.
Neřeš to zkus meditovat, milovat, proplouvat, uspokojovat mysl i tělo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Vztek / pláč z ničeho nic
- Vzteká se kvůli všemu
- Nezvládla jsem vztek dítěte
- 16 měsíční batolen neustále brečí, vzteká se
- Vztek na partnera
- 11 týdnů - Vypije málo a při opětovném přiložení se vzteká
- Co vám pomáhá na Váš vztek?
- 3 lete dítě se vzteka
Ahoj, potřebuji poradit jak zvládat vztek takový ten jak vybuchnete jako sopka potom nastane pocit bezmoci a pláče užívám sertralin 50 mg denně už par let Jsem dosti uzkostlivý člověk ale, když mě něco naštve, tak hned bouchnu máte zkušenosti co pomáhá diky