Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Občas mě zaráží odpovědi v diskuzích. Myslela jsem, že když má někdo nějaký problém a chce poradit nebo si přečíst názor někoho jiného, napíše dotaz, zařadí do správné kategorie. Pak si myslí, že bude diskutovat o svém problému, ale ono se tam objeví spousta odpovědí, které vlastně vůbec nejsou odpovědí, ale navážejí se do zakladatelky tématu ať už kvůli tomu, že jim přijde téma trapné nebo i kvůli dalším věcem. Přijde mi to zvláštní. Já si čtu diskuze, které mě zaujmou, pokud mi téma nic neříká, tak to nečtu a rozhodně nikoho neshazuju. Proč to tak je? Proč má někdo potřebu aspoň slovně tomu člověku ublížit? Setkala jsem se s tím už tolikrát. Pro příklad uvedu to, že se to stalo i mně. Řešila jsem zdravotní problém, který nebyl akutní a chtěla jsem si o tom něco zjistit a na netu jsem toho moc nenašla. V odpovědích byl výsměch, že si vymýšlím atd. Byla jsem dost nešťastná už jen z toho zdravotního problému a odpovědi tady mi opravdu náladu nezlepšily. Tak proč to tak je? Proč některé tak reagujete? Tím nechci říct, že by to bylo u všech témat. Je tady hodně lidí, kteří se snaží pomoct a spousta odpovědí je k tématu… Naštěstí. ![]()
@Sára 1 tak nevím, zatím se mi nestalo. Pokud jsem téma založila, vždy mi holky odpověděly, nikdy se to nezvrtlo
JInak ze zvrtávají diskuze ala dítě je téměř v bezvědomí, mám jet k dr. Nebo mám výtok, můžu být těhotná a podobné kraviny
Jo a ještě zneužívání soc dávek
Jinak fakt nevim.
Protože se vzdycky najdou rejpalky
ketrý mají takovou potřebu no ![]()
Lidé si občas pletou diskuze s on-line chatem, taky mám ten pocit:-) Třeba nedávno jsem hledala názory na jeden lék, diskuze jsem našla, ale všude jen narážky a schazovani:-(
Je fakt, že už jsem na to taky narazila. Dost často to je když si některá posteskne, že to s mimčem nestíhá a že je unavená. Myslím si že si tím prošla každá, nebo skoro každá, pokud měla nespavé uplakané miminko a za sebou měsíc probdělých nocí. Přesto se na takové maminky často strhne vina kritiky, na co si vlastně stěžuje, že to má jen špatně zorganizované, protože se to dá zvládout levou zadní a že si neměla dítě pořizovat. Tohle mi přijde přes čáru.
Jediné kde jsem zažila,,zvrtnutí se diskuze,, jsou diskuze typu jak to udělat abych měla NÁROK na nějakou sociální dávku a tam teda budu za rýpalku v první řadě vždycky. A možná to bude i u těch duchařských diskuzí ![]()
To si vzpomínám…jednou jsem psala o tom, že má dcerka má pupeční kylu a tak a jestli se někomu stalo, zda se tato kyla uskrinula…a odpověď? Co jsem to za matku, která má podezření na toto a sedí u počítače:-)
A nebo take jsou temata obecna, ke kterym si lidi mysli, ze maji co rict. Uvedu dva prikalay z posledni doby:
1. Otazka na zkusenosti s monitorem dechu do kocarku. Ja bych ocekavala odpoved typu, ze mam ten a ten a ze jsem spokojena ci nikoli, kdy funguje a kdy nefunguje. Par takovychto odpovedi zakladatelka dostala, ale z velke casti dostala odpovedi typu ze je moc precitlivela, ze je to blbost apod. Od lidi, kteri nemaji zadny monitor ci od lidi, kteri nechapou, ze v domu se zahradou muze spat dite pres den v kocarku uplne stejne jako v bytech v postylce.
2. Dalsi dotaz na zkusensoti s gelem na podporu poceti. Oped bych cekala, ze napisi ty, ktere ho pouzivaly a bud se s nim zadarilo a nebo ne. Misto toho opet odpovedi, ze je to blbost. Takze zakladatelka nedostala zkusenosti, ale pouze domnenky lidi, kteri ho vubec nevyzkouseli a k tematu vlastne nemaji co rict.
@martina.se píše:
@Sára 1 tak nevím, zatím se mi nestalo. Pokud jsem téma založila, vždy mi holky odpověděly, nikdy se to nezvrtloJInak ze zvrtávají diskuze ala dítě je téměř v bezvědomí, mám jet k dr. Nebo mám výtok, můžu být těhotná a podobné kraviny
Jo a ještě zneužívání soc dávek
Jinak fakt nevim.
Tak některá témata, jak jsi vypsala, tak tam se to zvrtne opravdu často. Ale narazila jsem na to i u vážných témat a to mi přijde smutný.
@Sára 1 píše:
Tak některá témata, jak jsi vypsala, tak tam se to zvrtne opravdu často. Ale narazila jsem na to i u vážných témat a to mi přijde smutný.
jasné.. taky někdy zírám.. jsou témata, která mi, osobně, fakt vytáčí. Jsou témata, kdy bych vraždila (ala týrání dětí a pod) a jsou taková, co už fakt moc nevnímám
Ale třeba jak jsem psala, zatím se mi nikdy nestalo, že by se moje diskuze zvrtla ![]()
@Cuddy píše:
A nebo take jsou temata obecna, ke kterym si lidi mysli, ze maji co rict. Uvedu dva prikalay z posledni doby:1. Otazka na zkusenosti s monitorem dechu do kocarku. Ja bych ocekavala odpoved typu, ze mam ten a ten a ze jsem spokojena ci nikoli, kdy funguje a kdy nefunguje. Par takovychto odpovedi zakladatelka dostala, ale z velke casti dostala odpovedi typu ze je moc precitlivela, ze je to blbost apod. Od lidi, kteri nemaji zadny monitor ci od lidi, kteri nechapou, ze v domu se zahradou muze spat dite pres den v kocarku uplne stejne jako v bytech v postylce.
2. Dalsi dotaz na zkusensoti s gelem na podporu poceti. Oped bych cekala, ze napisi ty, ktere ho pouzivaly a bud se s nim zadarilo a nebo ne. Misto toho opet odpovedi, ze je to blbost. Takze zakladatelka nedostala zkusenosti, ale pouze domnenky lidi, kteri ho vubec nevyzkouseli a k tematu vlastne nemaji co rict.
tak zrovna s tim kočárkem jsem taky čuměla.. osobně jsem monitor dechu neměla, ale zase dokážu pochopit obavy.. též jsem čekala, že se přiučím, ale toto bylo moc ![]()
Tak moje témata se nikdy nezvrhla jiným směrem. A odbočení od tématu vevětšině případů chápu. Třeba i v případě toho monitoru dechu, jak psala @Cuddy. Prostě je normální napsat do diskuze i názor, že je to zbytečnost.
@Mysanda píše:
Je fakt, že už jsem na to taky narazila. Dost často to je když si některá posteskne, že to s mimčem nestíhá a že je unavená. Myslím si že si tím prošla každá, nebo skoro každá, pokud měla nespavé uplakané miminko a za sebou měsíc probdělých nocí. Přesto se na takové maminky často strhne vina kritiky, na co si vlastně stěžuje, že to má jen špatně zorganizované, protože se to dá zvládout levou zadní a že si neměla dítě pořizovat. Tohle mi přijde přes čáru.
Každé dítě je jiné. Někdy se sejde víc věcí najednou a maminka toho má fakt dost a napíše sem. Místo, aby jí bylo líp, tak jí může být akorát tak hůř. Kdyby napsala třeba o týden, měsíc déle, tak by bylo vše jinak, protože se zrovna cítí dobře, ale to už nemá potřebu sem psát. Nebo se třeba maminka špatně vyjádří a už se do ní x jiných maminek - dokonalých - pustí. Fakt mi to přijde smutný.
@Sára 1 píše:
Každé dítě je jiné. Někdy se sejde víc věcí najednou a maminka toho má fakt dost a napíše sem. Místo, aby jí bylo líp, tak jí může být akorát tak hůř. Kdyby napsala třeba o týden, měsíc déle, tak by bylo vše jinak, protože se zrovna cítí dobře, ale to už nemá potřebu sem psát. Nebo se třeba maminka špatně vyjádří a už se do ní x jiných maminek - dokonalých - pustí. Fakt mi to přijde smutný.
tak nějak.. já většinou napíšu, jestli si nemůže ta mamča zařídit buď hlídání, nebo např úklid atd.. ať si trochu uleví.. ale nepíšu, že jsem vše zvládala levou zadní. Moje dítě bylo celkem mílius, takže se neumim vžít do někoho, komu dítě 23 h denně brečí. A urazit nebo něco nechci.. bo co já vim, co čeká mi, že.. třeba tu za pár měsíců budu taky v diskuzi brečet, že nic nezvládám ![]()