Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máš pravdu, jsou tady rejpalky, které podle mě jen vyhledávají cokoli, na co by mohli nesmyslně útočit
Mě se zase stalo, že jsem odpovídala v diskusi, kde se maminka ptala jestli dáváme dětem paštiky. Já napsala že ne, že dceři dávám maso od Hippu. Pak se mi dcera vzbudila, tak jsem se jí šla věnovat a když jsem se sem pak podívala, tak jsem jen valila oči
Nějaká dobrá duše mě citovala se slovy,,tvoje skoro dvouletá dcera ujíždí na amarounech?" A ještě to korunovala po chvilce slovy, že když neodepisuju, tam má pravdu
No já šla do kolen
mateřská školka, fakt.
Osobně si myslím, že si sem některé jen chodí vybíjet vztek, nemůžu si pomoct
@lucenka píše:
Tak moje témata se nikdy nezvrhla jiným směrem. A odbočení od tématu vevětšině případů chápu. Třeba i v případě toho monitoru dechu, jak psala @Cuddy. Prostě je normální napsat do diskuze i názor, že je to zbytečnost.
Jasny, ale jinak vyzni nazor na zbytecnost produktu, kdyz nekdo napise, mela jsem to, zkousela jsem to a opravdu se to neosvedcilo. A jinak zni no ja nevim, ale myslim, ze je to na nic. Bez uvedeny konkretnich duvodu, nad kterymi by se mohla zakladatelka zamyslet. Treba v te dizkuzi s monitorem do kocarku dle meho spousta uzivatelek nepochopila duvod, proc ho zakladatelka chtela. A pak casto mne prijde, ze pod pojem zbytecnost se schovava to, ze za neco nechce dat clovek penize nebo ty penize nema a omlouva si tim nekoupi produktu.
Příspěvek upraven 13.01.14 v 08:37
@Cuddy píše:
A nebo take jsou temata obecna, ke kterym si lidi mysli, ze maji co rict. Uvedu dva prikalay z posledni doby:1. Otazka na zkusenosti s monitorem dechu do kocarku. Ja bych ocekavala odpoved typu, ze mam ten a ten a ze jsem spokojena ci nikoli, kdy funguje a kdy nefunguje. Par takovychto odpovedi zakladatelka dostala, ale z velke casti dostala odpovedi typu ze je moc precitlivela, ze je to blbost apod. Od lidi, kteri nemaji zadny monitor ci od lidi, kteri nechapou, ze v domu se zahradou muze spat dite pres den v kocarku uplne stejne jako v bytech v postylce.
2. Dalsi dotaz na zkusensoti s gelem na podporu poceti. Oped bych cekala, ze napisi ty, ktere ho pouzivaly a bud se s nim zadarilo a nebo ne. Misto toho opet odpovedi, ze je to blbost. Takze zakladatelka nedostala zkusenosti, ale pouze domnenky lidi, kteri ho vubec nevyzkouseli a k tematu vlastne nemaji co rict.
Díky za příklady. To je přesně to, co myslím. A zrovna ten monitor dechu. Vím, že někdo ho nemá a ani ho nepotřeboval. Vím ale, že někomu zachránil a hlídal miminko. Takže já ho za zbytečnost nepovažuju. I kdybych ho za zbytečnost považovala /původně jsem ho taky neměla v plánu mít/, tak se nebudu do nikoho navážet.
@Cuddy píše:
A nebo take jsou temata obecna, ke kterym si lidi mysli, ze maji co rict. Uvedu dva prikalay z posledni doby:1. Otazka na zkusenosti s monitorem dechu do kocarku. Ja bych ocekavala odpoved typu, ze mam ten a ten a ze jsem spokojena ci nikoli, kdy funguje a kdy nefunguje. Par takovychto odpovedi zakladatelka dostala, ale z velke casti dostala odpovedi typu ze je moc precitlivela, ze je to blbost apod. Od lidi, kteri nemaji zadny monitor ci od lidi, kteri nechapou, ze v domu se zahradou muze spat dite pres den v kocarku uplne stejne jako v bytech v postylce.
2. Dalsi dotaz na zkusensoti s gelem na podporu poceti. Oped bych cekala, ze napisi ty, ktere ho pouzivaly a bud se s nim zadarilo a nebo ne. Misto toho opet odpovedi, ze je to blbost. Takze zakladatelka nedostala zkusenosti, ale pouze domnenky lidi, kteri ho vubec nevyzkouseli a k tematu vlastne nemaji co rict.
Tak jsem mrkla na to s tím monitorem a vůbec se nedivím, zakladatelka se chovala jak ta nejchytřejší na světě. A je pravda, že monitor do kočárku je zbytečnej, ale to holt někdo neumí přijmout pravdu ![]()
@Cuddy píše:
Jasny, ale jinak vyzni nazor na zbytecnost produktu, kdyz nekdo napise, mela jsem to, zkousela jsem to a opravdu se to neosvedcilo. A jinak zni no ja nevim, ale myslim, ze je to na nic. Bez uvedeny konkretnich duvodu, nad kterymi by se mohla zakladatelka zamyslet. Treba v te dizkuzi s monitorem do kocarku dle meho spousta uzivatelek nepochopila duvod, proc ho zakladatelka chtela. A pak casto mne prijde, ze pod pojem zbytecnost se schovava to, ze za neco nechce dat clovek penize nebo ty penize nema a omlouva si tim nekoupi produktu.Příspěvek upraven 13.01.14 v 08:37
Ale tam ji hned na první stránce bylo opakovaně porazeno, proč je na prd… Nebo jsme četly možná každá jinou diskuzi ![]()
@Cuddy @Sára 1 takzrovna do tý diskuze jsem původně taky měla vplánu napsat, že mi to přijde zbytečný a ať si to ještě promyslí Že tam hrozí víc falešné poplachy. Ale to už tam zakladatelce napsal hned na začátku a jí se ta odpověď nelíbila. Takže pak už jsem to nečetla a nevím, jestli se to nějak zvrhlo.
@Sára 1 píše:
Díky za příklady. To je přesně to, co myslím. A zrovna ten monitor dechu. Vím, že někdo ho nemá a ani ho nepotřeboval. Vím ale, že někomu zachránil a hlídal miminko. Takže já ho za zbytečnost nepovažuju. I kdybych ho za zbytečnost považovala /původně jsem ho taky neměla v plánu mít/, tak se nebudu do nikoho navážet.
Jenže přeci když tu konkrétní věc nemají supermatky, tak je to přece zbytečnost a my, co ho máme jsme trapky ![]()
Můžu dostat vynadáno i tady, proč zakládám tak blbou diskuzi.
Zatím se kupodivu nestalo.
@araw píše:
Tak jsem mrkla na to s tím monitorem a vůbec se nedivím, zakladatelka se chovala jak ta nejchytřejší na světě. A je pravda, že monitor do kočárku je zbytečnej, ale to holt někdo neumí přijmout pravdu
Já ho třeba do kočárku taky dávala
Klidně přiznám, že jsem úzkostná matka, no nenaděláš nic. Jednou jsem ho tam nedala a byla jsem jak na trní, pořád jsem chodila poslouchat, jestli dýchá
Snad se to u druhýho mimča zlepší ![]()
@Sára 1 píše:Čekám to každou chvíli. A ještě budeš za rejpalku ty
Můžu dostat vynadáno i tady, proč zakládám tak blbou diskuzi.Zatím se kupodivu nestalo.
@araw píše:
Tak jsem mrkla na to s tím monitorem a vůbec se nedivím, zakladatelka se chovala jak ta nejchytřejší na světě. A je pravda, že monitor do kočárku je zbytečnej, ale to holt někdo neumí přijmout pravdu
Tak si predstav situaci, dite ti spi lepe na cerstvem vzduchu, tudiz ho uspis v kocarku a zaparkujes treba pod stromem na zahrade. Das tam samozrejme chuvicku a jde domu napriklad varit. Je zima, tudis mas zavrena okna. Venku je snih, tudis pri kontrole ditete se musis neustale prezouvat. Dite ti spi treba 2 hodiny.
Druha situace. Bydlis v 2+kk, dite mas vedle v pokoji v loznici. V postylce je monitor dechu. Varis ve vedlejsi mistnosti, cas od casu se jdes na mimco podivat.
Opravdu ti v prvni situaci prijde ten monitor zbytecny? Kdyz je dite od tebe treba 15 m zachumlane v kocarku ve fusaku, za ty dve hodiny spanku se tam jdes podivat tak 2×? Pokud ano, tak je ale zbytecny i v tom druhem priklade. A pak se meni otazka na jaky monitor dechu do kocarku na zda monitor ano nebo ne a techto diskuzi tu jiz bylo nekolik.
Příspěvek upraven 13.01.14 v 08:47
Někdy se to tak „zadaří“, že je hledáníhodnotných odpovědí stejné jako to hledání v kupce sena… Jak kdyby si uživatelky chtěly hlavně nahrabat co nejvíc příspěvků
Mě stejně tak dostávají odpovědi typu: „vůbec s tím nemám zkušenost/nikdy se mi to nestalo, ale jsem zvědavá, jestli se nněkdo ozve“ ![]()
@celipipka54 píše: Čekám to každou chvíli. A ještě budeš za rejpalku ty
Přesně tak to vidím.
Co není, může být. Říkala jsem, si, že než napíšu ten příspěvek, že jsem nedostala vynadáno, tak už tady nějaký takový příspěvek může být.
@Cuddy píše:
Tak si predstav situaci, dite ti spi lepe na cerstvem vzduchu, tudiz ho uspis v kocarku a zaparkujes treba pod stromem na zahrade. Das tam samozrejme chuvicku a jde domu napriklad varit. Je zima, tudis mas zavrena okna. Venku je snih, tudis pri kontrole ditete se musis neustale prezouvat. Dite ti spi treba 2 hodiny.Druha situace. Bydlis v 2+kk, dite mas vedle v pokoji v loznici. V postylce je monitor dechu. Varis ve vedlejsi mistnosti, cas od casu se jdes na mimco podivat.
Opravdu ti v prvni situaci prijde ten monitor zbytecny? Kdyz je dite od tebe treba 15 m zachumlane v kocarku ve fusaku, za ty dve hodiny spanku se tam jdes podivat tak 2×? Pokud ano, tak je ale zbytecny i v tom druhem priklade. A pak se meni otazka na jaky monitor dechu do kocarku na zda monitor ano nebo ne.
nejsem araw… přijde mi zbytečný. A byla jsem v tý situaci, že mi kluk spal na zahradě. Teda v zimě jsem ho měla zaparkovanýho hned u vchodu, abych se nemusela přezouvat, když jsem se na něj šla podívat.
@bjetuschka píše:
Někdy se to tak „zadaří“, že je hledáníhodnotných odpovědí stejné jako to hledání v kupce sena… Jak kdyby si uživatelky chtěly hlavně nahrabat co nejvíc příspěvkůMě stejně tak dostávají odpovědi typu: „vůbec s tím nemám zkušenost/nikdy se mi to nestalo, ale jsem zvědavá, jestli se nněkdo ozve“
To je taky dobrý.