Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám velmi spokojené manželství mimo jiné i proto, že můj muž vůbec neřeší, kam a s kým jdu. Máme už dítě, takže nechodím skoro nikam
ale když už, tak klidně s kamarádem. Zrovna minulý týden jsem si byla s jedním kamarádem sednout na víno a bylo to moc fajn. Ale jestli bych pozvala do kavárny muže, o kterém vím, že mě miluje - tak to asi nepozvala. Protože bych mu nechtěla dávat zbytečné naděje, i když si myslíš, že to chápe, tak ve skrytu duše to nechápe.
Jak by si se tvarila, ldyby tvuj muz chodil do kavarny se zenskou co je do nej zamilovana???
Mezi zenou a muzem opravdu pratelstvi byt muze - ale jen v pripade ze je to v rodine ![]()
Ne vazne - Tvuj manzel vi, ze si s nim byla kavarne? Pokud ano a nevadi mu to tak v poradku. Pokud to nevi tak bude asi neco spatne.
Ja bych klidne sla, ale manzel by sel se mnou - stejne tak jako kdyz si muj muz jde sednout s kolegynema tak si me bere taky ![]()
Tak tam bez s manzelem, aby si nemyslel, ze je to zaroven pozvani i do kalhotek
Jasně že může jít žena s mužem jen tak na kafe, ale pokud jedna strana cítí to, co druhá ne, tak je to vždycky balancování na ledě.. On bude myslet, že k němu třeba taky něco cítíš, bude se třeba i trápit, i když ty budeš v poho.
A k další otázce - myslím, že muž a žena být přátelé mohou jen ve velmi výjimečných případech. Kámoši klidně, ale opravdu přátelé, aby tam nebyl ani náznak sexuálního jiskření, to se podle mě moc nestává..
Příspěvek upraven 06.01.14 v 14:11
No můžu promluvit z vlastní zkušenosti. V mém bývalém zaměstnání jsem, kvůli charakteru práce, byla zvána několikrát. Lidmi, se kterými jsem si prostě rozuměla.
Nešla jsem ani jednou. A proč? Protože z představy, že by můj muž chodil na kafča se sympatickými kamarádkami, které jsou do něj zamilované mě celkem mrazí.
Proč s ním totiž půjdu??? Budu prohlubovat sympatie?? Mluvit o počasí, o dětech? Dávat nějaké naděje?
Ne, tohle pro mě prostě není a kvůli té pracovní zkušenosti jsem si to probrala už asi 1000× zhora i zdola.
Edit: Mluvím samozřejmě o lidech, kteří k sobě chovají nějaké sympatie, s normálním kamarádem bych šla - ale proč bychom někam chodili? Ten přijde k nám pokecáme všichni.
Příspěvek upraven 06.01.14 v 14:12
Pokud on je do tebe zamilovaný, máte hodně společného, tak i když nyní tě nepřitahuje, tak se můžeš zamilovat. K zamilovanosti často stačí osobnost, to jak člověk mluví, jak se vyjadřuje, jaké má názory…Nic špatného není na pozvání na kávu, pokud to ví tvůj manžel a souhlasí.
Ale za sebe bych se bála, aby se neodstartovalo něco, co nyní nechceš a neplánuješ.
Těžko můžete být přátele, když je do Tebe zakoukaný, takže - ano, věřím tomu, ale u Vás to zjevně už předem nepůjde. Trochu ho asi budeš trápit, ale co bys nešla, Ty vyvázneš bez ztráty kytičky. Tvůj chlap píšeš ví, že je do Tebe zamilovaný a nevadí mu to, tak mu asi nebude vadit ani to kafe, ne? To jsou fakt otázky
Jistě i Ty budeš nadšená, až půjde partner se zamilovanou maminkou kamaráda Vašich dětí. Aspoň mu to doma netrub.
Vzhledem k tomu, ze on je do tebe zamilovany, tak se mi to nezda moc vhodne…Kdyby nebyl, tak by to bylo jine… A on ted chudak muze myslet, ze k nemu taky neco citis…
@Vemas píše:
Jak by si se tvarila, ldyby tvuj muz chodil do kavarny se zenskou co je do nej zamilovana???
přesně tak
Jinak na kamarádství věřím, jen v případě že se ty dva absolutně nezvrušujou. jakmile jeden dá podnět, muže být zle.
nechodim s chlapama na víno
@Virginia píše:
No můžu promluvit z vlastní zkušenosti. V mém bývalém zaměstnání jsem, kvůli charakteru práce, byla zvána několikrát. Lidmi, se kterými jsem si prostě rozuměla.
Nešla jsem ani jednou. A proč? Protože z představy, že by můj muž chodil na kafča se sympatickými kamarádkami, které jsou do něj zamilované mě celkem mrazí.
Proč s ním totiž půjdu??? Budu prohlubovat sympatie?? Mluvit o počasí, o dětech? Dávat nějaké naděje?
Ne, tohle pro mě prostě není a kvůli té pracovní zkušenosti jsem si to probrala už asi 1000× zhora i zdola.
Edit: Mluvím samozřejmě o lidech, kteří k sobě chovají nějaké sympatie, s normálním kamarádem bych šla - ale proč bychom někam chodili? Ten přijde k nám pokecáme všichni.Příspěvek upraven 06.01.14 v 14:12
souhlasim
me by asi svihlo kdyby se mi chlap tahat po kavarnach s zenskejma co ho miluji ![]()
No tak můžeš, ale dáváš mu tím falešnou naději. Já bych teda nešla, jednak kvůli té naději, jednak kvůli svému chlapovi, taky by se mi nelíbilo, kdyby tak šel s nějakou do něj zamilovanou ženskou. Ale na druhou stranu, pokud to tvýmu chlapovi neva a ty to bereš jako pokec a ten druhý o tom ví, tak na tom nic hrozného není.
@Kamča.dalmatinka vid? Me je uplne divne z ty predstavy.
Chlap- zenska kamaradi byt muzou, ale preci jen, pokud maji partnery tak by to melo mit i nejake hranice. Jako jit posedet urcite, ale treba s partnery + kamaradi, vice lidi. Ne jen chlap + zenska
Příspěvek upraven 06.01.14 v 14:19
Ja si zase myslim, ze pokud by ses s nim chtela jen kamaradit, tak s nim nepotrebujes chodit na kafe… ![]()
Ahoj

Ještě nedávno jsem se znali jen z akcí ve škole, takže o kamarádství vůbec nešlo. Jen teď jsme se seznámili víc a je to fajn kluk, se kterým bych se chtěla kamarádit. Nic víc, mám doma pohodu a perfektního chlapa. Pozvala jsem ho do kavárny, že si prostě pokecáme tak to přijal a byl rád. 
Jak kdybych tam šla s ním dělat bůh ví co… 

Jenže on mě absolutně nepřitahuje, ale vůbec ne.
Takže si myslím, že to zůstane u přátelství. Já bych to co mám doma nikdy neohrozila. 

Pozval mě na kávu muž se kterým jsem se seznámila, protože naše děti jsou kamarádi a navštěvují se. Vím, že je do mě zamilovaný a ví to i můj partner. Neotravuje mě, ani mi to nedává viditelně najevo, jen ta zamilovanost jde prostě vycítit.
Jen tak jsem se o tom zmínila kamarádce a ta na mě vytřeštila oči jak si můžu jít s chlapem sednout, když mám doma muže.
Tak se vás ptám.
Může jít žena, která má spokojený vztah, s jiným mužem do kavárny???
Máme toho hodně společného, je úplně jiný než můj muž, tak jsem tak nad tím přemýšlela, jestli třeba nedělám osudovou chybu a nezamiluju se do něj postupem času…
A druhá otázka je, jestli věříte, že muž a žena dokážou být jen přátelé.
Hezhé slunečné odpoledne vám všem přeji a těším se na vaše názory a životní zkušenosti