Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych to řekla takto:
není problém jít s mužem do kavárny, ale je problém jít do kavárny s mužem, co tě miluje (a není to tvůj muž). Protože se tím akorát zadělá na problémy, on si bude myslet na víc, ty mu to pak budeš složitě vysvětlovat a nakonec mu budeš muset ublížit tím, že ho odmítneš ![]()
A jinak, co se týče kamarádství mezi chlapem a ženskou…no, co vím, vždy v tom bylo aspoň z jedné strany něco víc. Někdy to vyplynulo ve vztah, jindy jen v pořádnou morální kocovinu, ale nikdy to nebylo „jen kamarádství“ ![]()
Přišlo by mi to ok, kdybyste byli opravdu jen kamarádi. Ale jelikož sama píšeš, že je do tebe zamilovaný, nepřijde mi to moc vhodné. Aby si nedělal nějaké naděje. A hlavně sice píšeš, že tě nijak nepřitahuje ale asi jsi ještě nezažila, co někteří chlapi umí. Na škole jsem taky potkala kluka, kterého bych si jen tak nevšimla, nepřitahoval mě, ani se mi moc nelíbil. Ale uměl to s holkama, věděl, co kdy říct a co udělat a já jsem byla během pár měsíců totálně zabouchlá. Takže ono se může stát všechno…
Takže jak píšu, kdyby to bylo na mě, šla bych teď jednou a pak už bych se do toho nepouštěla a počkala bych, až si on najde partnerku a můžete chodit do kavárny ve čtyřech ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj![]()
![]()
Pozval mě na kávu muž se kterým jsem se seznámila, protože naše děti jsou kamarádi a navštěvují se. Vím, že je do mě zamilovaný a ví to i můj partner. Neotravuje mě, ani mi to nedává viditelně najevo, jen ta zamilovanost jde prostě vycítit.
Ještě nedávno jsem se znali jen z akcí ve škole, takže o kamarádství vůbec nešlo. Jen teď jsme se seznámili víc a je to fajn kluk, se kterým bych se chtěla kamarádit. Nic víc, mám doma pohodu a perfektního chlapa. Pozvala jsem ho do kavárny, že si prostě pokecáme tak to přijal a byl rád.
Jen tak jsem se o tom zmínila kamarádce a ta na mě vytřeštila oči jak si můžu jít s chlapem sednout, když mám doma muže.Jak kdybych tam šla s ním dělat bůh ví co…
Tak se vás ptám.
Může jít žena, která má spokojený vztah, s jiným mužem do kavárny???![]()
![]()
Máme toho hodně společného, je úplně jiný než můj muž, tak jsem tak nad tím přemýšlela, jestli třeba nedělám osudovou chybu a nezamiluju se do něj postupem času…Jenže on mě absolutně nepřitahuje, ale vůbec ne.
Takže si myslím, že to zůstane u přátelství. Já bych to co mám doma nikdy neohrozila.
A druhá otázka je, jestli věříte, že muž a žena dokážou být jen přátelé.
Hezhé slunečné odpoledne vám všem přeji a těším se na vaše názory a životní zkušenosti![]()
![]()
![]()
tak trochu nechápu, kdo koho pozval ![]()
ano, může jít žena na kafe s jiným mužem i když má doma manžela
ano, může být mezi mužem a ženou čisté přátelství
ovšem on je do tebe zamilovaný, ty to víš, tvůj manžel to ví, pozvat ho na kávu (pokud jsi ho pozvala ty, nebo pozval on tebe a ty jsi přijala) mi připadá pouze jako dělaní planých nadějí a zbytečně svého manžela popudíš
nejprve bych tomu chlápkovi vysvětlila, že má smůlu, že nic víc nebude a počkala bych, jak to vezme, pak se uvidí, zda můžete být přátelé, může se taky samozřejmě stát, že vše dopadne jinak a ty pohledneš
jen otázka trochu mimo: on nemá manželku?
Pokud by to byl jen kamarád, proč ne?
jenže…nehledě na tvoje manželství - on je zamilovaný a ty mu takovým setkáním můžeš dávat určitou naději a pak mu ublížit, i když jsi to v plánu neměla ![]()
@Vemas píše:Že jo. Já jsem svobodomyslný člověk, žádná pipka zavřená v kuchyni. Máme doma navzájem svobodu - muž mi nikdy nic nezakáže, já jemu taky ne. Ale - zároveň to znamená, že každý má uvnitř brzdu - hranici toho, co my sami vnímáme už jako přes čáru. A jít na kávu s někým, kdo nás má rád víc než kámoše, je už za hranicí obou.
souhlasimme by asi svihlo kdyby se mi chlap tahat po kavarnach s zenskejma co ho miluji
@Verca1989 jo, z takovýho jednoho co mě na škole lautr vůbec nepřitahoval, dokonce jsem se před ním zapírala a lila na něj kýble z okna, se vyklubal jeden z nejvíc extra zážitků v posteli. Naháněl mě rok a půl v kuse…a nahnal. Jsou to kecy, půjdu a bude to nevinný..kdo si hraje s ohněm, většinou se spálí.
Tady toho zakladatelky kámoše žena bude jistě taky blahem bez sebe.
Chlap a ženská být kamarádi můžou, ale myslím, že to není tvůj případ. Pokud jsi si jistá tím, že je do tebe zamilován, asi bych se s ním nescházela a nedělala mu zbytečné naděje. Akorát se do toho zamotáš a můžeš si nadělat problémy. ![]()
@Virginia píše: Že jo. Já jsem svobodomyslný člověk, žádná pipka zavřená v kuchyni. Máme doma navzájem svobodu - muž mi nikdy nic nezakáže, já jemu taky ne. Ale - zároveň to znamená, že každý má uvnitř brzdu - hranici toho, co my sami vnímáme už jako přes čáru. A jít na kávu s někým, kdo nás má rád víc než kámoše, je už za hranicí obou.
Fakt si stačí představit, jak by se cítil on na mém místě. Jak bych se cítila já, kdyby to jemu přišlo normální. Prostě divný.
souhlasim! Me by i vadila ta predstava, ze je nekde s „kamaradkou“ (ani ta zenska ho nemusi milovat) ale proste mi to prijde spatne, pokud se jde s partnery nebo parta lidi je to jine, ale proste chlap+ zenska to je spatne. Teda samo pokud jsou zadani.
Zajimalo by me zdali to zakladatelky muz vi ![]()
Pokud je do tebe zamilovaný, tak bych nešla..to by nemuselo skončit dobře. s kamarádem, s kterým mám vyjasněné vztahy, klidně
Děkuju mockrát za vaše názory
![]()
Abych vyjasnila to pozvání
Jednou jsme se zakecali a on mi říkal, že se se mnou fajn povídá, jestli by jsme někdy nezašli na kávu. Tak jsem mu následně napsala, že mám jeden den volné 2 hoďky tak jestli chce, sednem tam a tam a dáme kafe a pokecáme. Tak přijal. Ale to je myslím si, jen detail.
Hned jsem mu ale narovinu řekla, že mám doma krásný vztah a že můžeme být jen kamarádi a on s tím souhlasil(co se mu odehrávalo v hlavě netuším
) takže ví, co a jak a že naději nemá
Můj muž to zatím neví, že máme domluvené kafe. Neřeknu, kdyby to bylo večer. Ale jdeme v 11 dopoledne na hoďku. Můj muž taky na kafe chodí k jedné kamarádce a vím, že byl před pár lety „paf“, a nevadí mi to
Já jsem prostě tolerantní člověk.
Děkuji za vaše reakce ![]()
@Anonymní píše:
Děkuju mockrát za vaše názory![]()
![]()
![]()
Abych vyjasnila to pozváníJednou jsme se zakecali a on mi říkal, že se se mnou fajn povídá, jestli by jsme někdy nezašli na kávu. Tak jsem mu následně napsala, že mám jeden den volné 2 hoďky tak jestli chce, sednem tam a tam a dáme kafe a pokecáme. Tak přijal. Ale to je myslím si, jen detail.
Hned jsem mu ale narovinu řekla, že mám doma krásný vztah a že můžeme být jen kamarádi a on s tím souhlasil(co se mu odehrávalo v hlavě netuším) takže ví, co a jak a že naději nemá
Můj muž to zatím neví, že máme domluvené kafe. Neřeknu, kdyby to bylo večer. Ale jdeme v 11 dopoledne na hoďku.Můj muž taky na kafe chodí k jedné kamarádce a vím, že byl před pár lety „paf“, a nevadí mi to
Děkuji za vaše reakce
Pokud to takto máte nastavený, tak asi není co řešit ![]()
Mně to normální nepřijde, jestliže on tě miluje, to už tu bylo řečeno. Další věc je, že tvému jsi o tom ještě neřekla. A za další, já bych rozhodně nebyla odvařená z toho, kdyby můj šel na kafe s holkou, která ho miluje ![]()
@Anonymní píše:
Děkuju mockrát za vaše názory![]()
![]()
![]()
Abych vyjasnila to pozváníJednou jsme se zakecali a on mi říkal, že se se mnou fajn povídá, jestli by jsme někdy nezašli na kávu. Tak jsem mu následně napsala, že mám jeden den volné 2 hoďky tak jestli chce, sednem tam a tam a dáme kafe a pokecáme. Tak přijal. Ale to je myslím si, jen detail.
Hned jsem mu ale narovinu řekla, že mám doma krásný vztah a že můžeme být jen kamarádi a on s tím souhlasil(co se mu odehrávalo v hlavě netuším) takže ví, co a jak a že naději nemá
Můj muž to zatím neví, že máme domluvené kafe. Neřeknu, kdyby to bylo večer. Ale jdeme v 11 dopoledne na hoďku. Můj muž taky na kafe chodí k jedné kamarádce a vím, že byl před pár lety „paf“, a nevadí mi to
Děkuji za vaše reakce
@Nelisa píše:
No tak můžeš, ale dáváš mu tím falešnou naději. Já bych teda nešla, jednak kvůli té naději, jednak kvůli svému chlapovi, taky by se mi nelíbilo, kdyby tak šel s nějakou do něj zamilovanou ženskou. Ale na druhou stranu, pokud to tvýmu chlapovi neva a ty to bereš jako pokec a ten druhý o tom ví, tak na tom nic hrozného není.
zaujímavé, ako to každá berie z opačného pohľadu
(„ani mne by sa nepáčilo, keby chlap chodil na kávu s kamarátkami…“), lenže zamysleli ste sa niekedy nad tým, že vy v skutočnosti neviete, či to váš chlap už nerobí? ![]()
tiež som vždy ťažko protestovala, keď ma nejaký kamarát niekam pozval. hneď som si predstavila opačnú situáciu a snažila som sa nerobiť to, čo som nechcela aby robil partner mne, až kým som jedného pekného dňa nezistila, že si ten môj ideál veselo pozýva dokonca aj moje kamarátky na kořalku a svoje známe do wellnes a na večere
… samozrejme, dostal ultimátum a odvtedy to nerobí, lenže na moje výčitky typu „ja som nikdy to alebo tamto“ reagoval vetou „Dobre ale to ja nemôžem vedieť“… ![]()
To je logika jak něco, ženský nesmí sama s chlapem do kavárny.
Takže když jsem bisexuálka, tak nesmím nikam a mám být doma? ![]()
@Vemas Hele to asi kazdou
Jen by me zajimalo kdyz zakl. partner vi o tom, ze ji ten chaap miluje. Jestli vi taky to, ze se s jim zakl. schazi - teda ze s nim byla na kafi