Definice normálního života?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
sophinka1
2.1.14 19:05

Normální život?

Poslední dobou se setkávám s názorem, že postižený člověk (chápáno ve smyslu nechat dítě žít či nežít -potrat) nežije normální život.
Zatím mi nikdo nenapsal co to je normální život, nějakou definici. Takže co myslíte? Takže má někdo definici,,normálního života,,?

Příspěvek upraven 02.01.14 v 19:08

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36504
2.1.14 19:08

Postižení je strašně moc druhů. Ale nejpřiléhavěji asi odpoví ti, kteří nějaké postižení od osudu vyfasovali.Od nás zdravých jsou to jen domněnky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
2.1.14 19:09

@Burj Chalifa mě ani tak nejde o druhy postižení, ajko o definici toho normálního života

• Citovat
  • Upravit
6623
2.1.14 19:09

@sophinka1
Normální život/ normální věc je ta kterou pokládá větší část společnosti za správnou. Teda takhle nák byla definice, ale co je normální pro jednoho není normální pro druhého.. :-D Myslím že tohle bude plodná diskuze :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
2.1.14 19:10

Pod tím pojmem si každý představí něco jiného. Pro mě je normální život, že se pohybuju, nejsem závislá na přístrojich, které udržují životní funkce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
2.1.14 19:11

@sophinka1 mozna normalni ve smysku produktivni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797

Tak já mám určité postižení. Pro mnoho lidí nejsem „normální“. I pro některé členy rodiny to tak je. Normální život jsem vždy brala že je to, jak žijí moji vrstevníci. I jsem jim svého času záviděla a trápila se kvůli tomu.
Teď se uklidňuji právě tím, že pro každého je normální něco jiného. Ale i tak je to složité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536

No pokud je to lehké postižení, tak proč né, ale pak mě dojímají reportáže o dětech jak přišlí o ruce a žijí krásný život a i bez nich dělají to co je baví, například krásně kreslí
ale vědět o dítěti které bude jen ležet úplně odkázané na pomoc a péči, a prožít život v posteli to bych nedala za prvé tu péči a za druhé na psychiku to by bylo hrozné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
2.1.14 19:12

A právě proto se v odborných kruzích slovo „normální“ nepoužívá :mrgreen: na vejšce nás za to vyhazovali od zkoušek..

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
2.1.14 19:13
@ivana-domca píše:
Pod tím pojmem si každý představí něco jiného. Pro mě je normální život, že se pohybuju, nejsem závislá na přístrojich, které udržují životní funkce :think:

co třeba dialýza? je už to život nenormální, nebo stále může být kvalitní (tedy stojí ten život za to? )

• Citovat
  • Upravit
26716
2.1.14 19:13

@sophinka1 myslím, že všeobecně je to bráno jako schopnost postarat se sám o sebe bez pomoci druhých :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
2.1.14 19:14
@sophinka1 píše:
co třeba dialýza? je už to život nenormální, nebo stále může být kvalitní (tedy stojí ten život za to? )

jasně že stojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
@sophinka1 píše:
co třeba dialýza? je už to život nenormální, nebo stále může být kvalitní (tedy stojí ten život za to? )

Hrozně moc záleží na té dané osobě - osobnosti. Někoho položí blbina, někdo se dokáže poprat s ledasčím a je spokojený. Je to hrozně individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
@Silence píše:
Za normální život považuju, když je člověk schopen se sám o sebe postarat, prostě pro běžný každodenní provoz nepotřebuje nezbytně pomoc další osoby, nehrozí, že pokud mu umřou rodiče, stráví zbytek života v ústavu…
:think: a co třeba DS? jsou chráněná bydlení, chráněné dílny…
  • Citovat
  • Upravit
sophinka1
2.1.14 19:16
@Berousik píše:
@sophinka1 myslím, že všeobecně je to bráno jako schopnost postarat se sám o sebe bez pomoci druhých :nevim:

viz výše třeba DS (nebo jiné mentální postižení)-chráněné bydlení, chránená dílna

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová