Definice normálního života?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
66798
2.1.14 20:57

Normální je u mých studentů zakázané slovo- toto pravidlo jsem zavedla já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.14 20:59

@sophinka1 já nad budoucností přemýšlím taky, plánuju, hledám pořád možnosti, ale upřímně říkám, že kdybych to věděla tak dceru nemám. Zní to hrozně, miluju ji, je to moje holčička :srdce: do 6 let „normální“ teď ji bude 15, a i když není uplný láboš tak vidím jak trpí, trpí světem kolem sebe, samostatného života možná bude schopná ale pořád tu bude někdo kdo ji bude ubližovat, kdo ji bude trápit. Samostatným životem myslím že se dokáže obstarat, ale ostatní věci nebo sociální život nevím, nevím :nevim: teď v 15 letech jde platit 50 korun dvoustovkou, oni ji vrátí 50 korun a ji to nedojde :( je toho spousta, a nejhorší je ta puberta jak se chce vyrovnat ostatním holkám, a nemá na to, takže je terčem posměchu, je naivní, každému hned odpustí i když se fakt chovají hnusně. Nebo se tím naopak trápí a pak kope kolem sebe, copak já to ustojím, jsem máma ale okolí to nechápe. Vypadá „normálně“ myslím vzhledově, takže si třeba u nás v baráku myslí že je nevychovaný hajzl, a myslí si to i ostatní lidi. A já tu taky nebudu věčně, takže mě to trápí hodně. Možná kdyby byla uplně mimo tak by to pro mě bylo lepší, netrápila by se, žila by si ve svém vlastním světě. Ale tak to v našem konkrétním případě není a o to to je pro mě, jako pro mámu horší.

Anonym protože píšu o dceři a jsem dohledatelná K.

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
2.1.14 20:59
@terien píše:
ale ono to s tvojí otázkou hodně souvisí, myslíš si, že je jejich život teď normální ve srovnání s tím, který žili před „tím“?

myslím, že nežijí týž život, ale mají milující lidi kolem sebe a myslím, že tím pádem jsou šťastní :nevim: a rodina byla nejšťastnější, když je dostala domů na péči, zkus na to kouknout a posuď sama

• Citovat
  • Upravit
31672
2.1.14 21:00
@radúna píše:
@slavuska1 :palec:.
Ale s tím kómatem jsi mě přivedla na myšlenky mé bývalé skoro kolegyně z nemocnice… :think: :,( :,(Žena středního věku - jela za manželem do nemocnice (on po autonehodě na JIPce) a tam v důsledku únavy a stresu omdlela. Spadla tak nešťastně, že upadla do kómatu následkem krvácení do mozku…Zdravotní sestra. I když se to stalo ve špitále a dostalo se jí bleskové pomoci, přesto ta paní leží už 10 let u nás na LDNce v kómatu a zatím se neprobudila. Nikdo už v to ani nevěří, rodina byla několik prvních let těžce v… S dcerou se znám, říkala mi, že už si nějak zvykli, jako by umřela. Chodí za ní sice ob den do špitálu, ale… :( :(
Nevím, jestli to sem patří k té otázce, kterou položila sophinka. Jen jsem si prostě vzpomněla…
to je hrozně smutný, snad se probudí :(
@sophinka1 píše:
Moc ráda čtu tento blog http://www.klarcinblog.cz/

já zase ráda čtu tohle http://juliankas.blog.cz/ ta holčička, to je jedním slovem zázrak, úžasná :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
2.1.14 21:01

@adam75 Však ano. To je genetika, to je příroda, to je evoluce. Normální život je tedy jakýkoli život. Tím je asi vyřešená ta terminologie otázky zakladatelky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
2.1.14 21:03
@Anonymní píše:
@sophinka1 já nad budoucností přemýšlím taky, plánuju, hledám pořád možnosti, ale upřímně říkám, že kdybych to věděla tak dceru nemám. Zní to hrozně, miluju ji, je to moje holčička :srdce: do 6 let „normální“ teď ji bude 15, a i když není uplný láboš tak vidím jak trpí, trpí světem kolem sebe, samostatného života možná bude schopná ale pořád tu bude někdo kdo ji bude ubližovat, kdo ji bude trápit. Samostatným životem myslím že se dokáže obstarat, ale ostatní věci nebo sociální život nevím, nevím :nevim: teď v 15 letech jde platit 50 korun dvoustovkou, oni ji vrátí 50 korun a ji to nedojde :( je toho spousta, a nejhorší je ta puberta jak se chce vyrovnat ostatním holkám, a nemá na to, takže je terčem posměchu, je naivní, každému hned odpustí i když se fakt chovají hnusně. Nebo se tím naopak trápí a pak kope kolem sebe, copak já to ustojím, jsem máma ale okolí to nechápe. Vypadá „normálně“ myslím vzhledově, takže si třeba u nás v baráku myslí že je nevychovaný hajzl, a myslí si to i ostatní lidi. A já tu taky nebudu věčně, takže mě to trápí hodně. Možná kdyby byla uplně mimo tak by to pro mě bylo lepší, netrápila by se, žila by si ve svém vlastním světě. Ale tak to v našem konkrétním případě není a o to to je pro mě, jako pro mámu horší.Anonym protože píšu o dceři a jsem dohledatelná K.

jo ta naše je podobná, akorát teda ještě ne v pubertě a pro okolí je mazlík :zed: úplně nesnáším, když mi všichni říkají jak je skvělá, tichá, atd… a ona jakmile sedne do auta po škole, tak se sesype a vyleje si to na nás. ( prostě ví, jaká očekávání jsou na,,normální,, a tak se snaží, moc touží po tom, aby ji měli rádi. Jenže pak je děsně přetažená a my to odneseme )

• Citovat
  • Upravit
34473
2.1.14 21:05
@sophinka1 píše:
myslím, že nežijí týž život, ale mají milující lidi kolem sebe a myslím, že tím pádem jsou šťastní :nevim: a rodina byla nejšťastnější, když je dostala domů na péči, zkus na to kouknout a posuď sama

koukám a vidím to prostě opačně :nevim: jestli jsem to pochopila správně, tak se bavíme o plnohodnotném životě jedince a pokud chlap normálně chodil, pracoval, sexoval a teď se nehýbá, tak o tom nemůže být ani řeč. Pár chvil štěstí to nenapraví a ani milující rodina si to za něj neodžije. A i když jsou šťastní, že přežil tak jsem přesvědčená že současně i trpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.14 21:07
@sophinka1 píše:
jo ta naše je podobná, akorát teda ještě ne v pubertě a pro okolí je mazlík :zed: úplně nesnáším, když mi všichni říkají jak je skvělá, tichá, atd… a ona jakmile sedne do auta po škole, tak se sesype a vyleje si to na nás. ( prostě ví, jaká očekávání jsou na,,normální,, a tak se snaží, moc touží po tom, aby ji měli rádi. Jenže pak je děsně přetažená a my to odneseme )

přetažená z přetvářky že? pořád se hlídat aby něco neřekla, nemůže být sama sebou. Jo to je přesně u nás, a stejně se neuhlídá, když jsem ji vlezla třeba na FB a četla si ty zprávy, jak si z ní dělají srandu a ona čeká jako pejsek a já přitom vím že je to ponižování :zed:
Jinak vymluvenou díru v hlavě mám každý den :lol:

K.

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
2.1.14 21:08
@terien píše:
koukám a vidím to prostě opačně :nevim: jestli jsem to pochopila správně, tak se bavíme o plnohodnotném životě jedince a pokud chlap normálně chodil, pracoval, sexoval a teď se nehýbá, tak o tom nemůže být ani řeč. Pár chvil štěstí to nenapraví a ani milující rodina si to za něj neodžije. A i když jsou šťastní, že přežil tak jsem přesvědčená že současně i trpí.

jenomže to je jiná situace ;) jemu se to stalo v dospělosti, těžko budeš hodnotu života rovnat před a po úraze. Ale rozhodnout o potratu protože by třeba nechodil a nesexoval?

• Citovat
  • Upravit
34473
2.1.14 21:10
@sophinka1 píše:
jenomže to je jiná situace ;) jemu se to stalo v dospělosti, těžko budeš hodnotu života rovnat před a po úraze. Ale rozhodnout o potratu protože by třeba nechodil a nesexoval?

aha, ty to bereš prostě z pohledu toho potratu? No jak jsem psala výš, v případě postižení bych na potrat šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
2.1.14 21:10
@Anonymní píše:
přetažená z přetvářky že? pořád se hlídat aby něco neřekla, nemůže být sama sebou. Jo to je přesně u nás, a stejně se neuhlídá, když jsem ji vlezla třeba na FB a četla si ty zprávy, jak si z ní dělají srandu a ona čeká jako pejsek a já přitom vím že je to ponižování :zed:
Jinak vymluvenou díru v hlavě mám každý den :lol:K.

máme teda štěstí na školu, je zde hodně integrovaných dětí. Letos (ve 4 třídě si našla konečně kamarádku :srdce: -teda to je blbě napsaný, oni se sní kamarádit chtěly, zdravily, volaly na ní, ale ona je ignorovala )

• Citovat
  • Upravit
14637
2.1.14 21:12

Píšete, že v případě postižení. Ale co je obyčejná odchylka a co už je postižení vhodné k potratu? Proto jsou tahle témata tak strašně těžká, těch nuancí je tam pro každého tolik, že se snad neshodnou ani dva lidé - kromě těch, co jsou striktně prolife.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
2.1.14 21:17
@Anonymní píše:
@sophinka1 já nad budoucností přemýšlím taky, plánuju, hledám pořád možnosti, ale upřímně říkám, že kdybych to věděla tak dceru nemám. Zní to hrozně, miluju ji, je to moje holčička :srdce: do 6 let „normální“ teď ji bude 15, a i když není uplný láboš tak vidím jak trpí, trpí světem kolem sebe, samostatného života možná bude schopná ale pořád tu bude někdo kdo ji bude ubližovat, kdo ji bude trápit. Samostatným životem myslím že se dokáže obstarat, ale ostatní věci nebo sociální život nevím, nevím :nevim: teď v 15 letech jde platit 50 korun dvoustovkou, oni ji vrátí 50 korun a ji to nedojde :( je toho spousta, a nejhorší je ta puberta jak se chce vyrovnat ostatním holkám, a nemá na to, takže je terčem posměchu, je naivní, každému hned odpustí i když se fakt chovají hnusně. Nebo se tím naopak trápí a pak kope kolem sebe, copak já to ustojím, jsem máma ale okolí to nechápe. Vypadá „normálně“ myslím vzhledově, takže si třeba u nás v baráku myslí že je nevychovaný hajzl, a myslí si to i ostatní lidi. A já tu taky nebudu věčně, takže mě to trápí hodně. Možná kdyby byla uplně mimo tak by to pro mě bylo lepší, netrápila by se, žila by si ve svém vlastním světě. Ale tak to v našem konkrétním případě není a o to to je pro mě, jako pro mámu horší.Anonym protože píšu o dceři a jsem dohledatelná K.

Okolí to nechápe, ale určitě řada lidí by byla schopna to pochopit. Je mi jasné, že se mi to teď píše snadno a věc je to přetěžká. Ale jen tak mi to připomnělo jednu maminku, co má těžce postiženého syna. Vykládala mi, jak jejich známí měli kdysi problém před nimi vykládat třeba o svých dětech a jejich pokrocích a úspěších, aby ji to nebolelo. Chovali se k ní jak v rukavičkách. Ona jim pak musela vysvětlit, aby se chovali „normálně“ :-), že jí to vadí. Okolí si prostě s nějakou odlišností neví rady, neví jak reagovat. Ono je kolikrát ani nenapadne, že ačkoliv je ten člověk „hloupý“, že mu spousta emočních věcí dojde a je zraněný. Pro mě byl taky šok, když jsem s jedním pánem s DS rozebírala, jak ho vnímají druzí, jak to on cítí atd. Prostě na pěnězích by ho taky ošidili, ale to že ho někdo ponižuje si uvědomoval velmi dobře. Což řada lidí neví, podceňovali ho v tom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
2.1.14 21:19

@sophinka1 vezmi si, že bychom žili ve volné přírodě jako opice. Mládě, které nechodí, by se sice narodilo (potraty by nebyly), ale nepřežilo by déle než pár týdnů, protože by se nedokázalo dostatečně dobře přizpůsobit svým životním podmínkám.. Pokud má příroda volnou ruku, „nenormální“ jedince eliminuje sama. Ale my, kteří žijeme v umělém prostředí, diskutujeme o tom, jestli jít nebo nejít na potrat. Je to celé postavené na hlavu. Kdo nám dal právo o tom rozhodnout? A když už se rozhodneme, že dítě tedy nezabijeme, tak potom děláme možné i nemožné proto, aby „nějak“ přežilo, i když už je to dávno za hranou smysluplného života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.14 21:22
@sophinka1 píše:
máme teda štěstí na školu, je zde hodně integrovaných dětí. Letos (ve 4 třídě si našla konečně kamarádku :srdce: -teda to je blbě napsaný, oni se sní kamarádit chtěly, zdravily, volaly na ní, ale ona je ignorovala )

na první stupeň chodila na malou malotřídku, takže od uklizečky po ředitelku se všichni znaly a pro všechny byla K… potom nastoupila na soukromku a peklo, teď chodí roka a půl do menší školy u nás, je to lepší než v soukromce, ale… prostě se těším až ze základky odejde. I paní v PPP mi říkala že se nám hodně uleví, pokud nastoupí na nějaký třeba lehčí učňák, že tam budiu všechny děti na podobné úrovni a bude to lepší, na základce nemá šanci být v něčem dobrá, protože tam jsou všichni „lepší“ takže loni se nám i přidali kázeňské problémy, jak moc se jim chtěla zalíbit :zed: letos dobrý, ťukám ;) takže já vidím světlo na konci devítky :lol: což je ještě rok a kousek ;) no a potom i plánuju odstěhování se na vesnici, miluje zvířata(víc jak lidi) tak ji dovolím malé hospodářství, pak ji najdu Frantu traktoristu a bude to :mrgreen:
Ještě nám paní v PPP říkala, že by bylo dobré kdyby si ty učňáky udělala třeba dva za sebou, aby prostě měla víc času dozrát než bude hozena do života :think:
 K.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová