Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré poledne, když už nám ten rok definitivně končí… Co si takhle popovídat o politice bez hádek a napadání…?
Berme to spíš jako relax a možnost v klidu druhým sdělit, jak se na tyto věci díváme.
A mám hned první takové téma: představte si, že dostanete možnost řídit tento stát. Co uděláte jinak než vaši předchůdci?
@Jura007 píše:
A mám hned první takové téma: představte si, že dostanete možnost řídit tento stát. Co uděláte jinak než vaši předchůdci?
Všechno
![]()
@Jura007 píše:
všechno.. dle mého tomuto státu pomůže tak max atomovka ![]()
ale jinak: rozhodně zcela změnit sociální politiku, politiku zaměsnanosti, xichtům ala Ritig, Janoušek, Bém a podobným, šlápnout do úsměvu.. a překopat hodně moc zákonů.. ![]()
Jsem toho radši už nechala. Jsem značně zklamaná současným stavem a vývojem. Už i zprávy budu sledovat jen občas. Tož takové pocity mám s koncem roku.
Pokud bych stat mohla ridit jen ja sama - mimo ty ostatni, co vzdy hlavu statu prehlasuji - asi bych zmenila dost veci zacla bych u vymeny „radoby“ schopnych politiku za lidi, ktery by teto praci ovpravdu venovali cas a usili na to, aby se to tady v nasi zemi zmenilo. Samozrejme nelze vse, ale aby se tady o trochu lip zilo.
Jinak pravda jak tu bylo receno - zpravy a politiku jsem prestala sledovat, jsem zklamana z toho jak to tu vypada, ale na druhou stranu stehovat se z CR nechci.
@martina.se Teda vy mně děvčata dáváte kapky…
Tvůj příspěvek mně připomněl mail kolegy z práce (Slováka původem z Košic), který mi popisoval její vrcholnou politiku doslova takto: „Tejto vyje. banej krajině pomože akurát tak atomový hríb…“
Takže si myslím, že se tak špatně přes to všechno nemáme - ještě totiž pořád máme kam spadnout…
![]()
@Jura007 píše:
@martina.se Teda vy mně děvčata dáváte kapky…Tvůj příspěvek mně připomněl mail kolegy z práce (Slováka původem z Košic), který mi popisoval její vrcholnou politiku doslova takto: „Tejto vyje. banej krajině pomože akurát tak atomový hríb…“
Takže si myslím, že se tak špatně přes to všechno nemáme - ještě totiž pořád máme kam spadnout…![]()
jako padat je vždycky kam, ale to dno mi nepřijde tak daleko. Poslední dobou, co zákon, to perla.. nahrává se akorát xindlům, sociální politika podporuje jen nepřizpůsobivé, hází klacky pod nohy mladým, co by rádi rodinu atd.. pak se politici diví, že český národ vymírá. Bodejď by nevymíral, když mít dítě je v dnešní době pěkný luxus (pokud mu chci něco dopřát)..kdybych spočítala za těch 7,5 roku, co mi mladý stál, tak mam luxusní vilu a auto k tomu ![]()
Co bych udělala…nic…těžko mohu něco udělat se zadluženým státem. myslím že za velkou částí problému našeho státu stojí tehdejší vláda M. Zemana, ten náš stát špatně vedl a zadlužil. jak by se perfektně vládlo premiérům co byli po něm kdyby měli spoustu peněz a prostředků…
Tož, to je ke konci roku zapeklitá otázka. ![]()
Prvotně- tento stát bych řídit nechtěla ani za zlatý prase, neb se mám vcelku ráda a velmi, ale opravdu velmi nerada se za sebe i jiné občany stydím a zvracet- fuj, to už vůbec né!!
Na nic jiného totiž naše politika není- na blití a pokud z nich má někdo alesp. trošičku svědomí, musí se hanbou do země propadat. ![]()
Kdybych ale přeci jen musela, tak prvotně zruším senát a veškeré jeho velmi drahé osazenstvo. Na naší maličkou zemi myslím, že bohatě stačí parlament.
Dále bych politiky osvobodila od veškeré imunity- já když v práci něco zkazím, jsem za to plně odpovědná, jak finančně, tak trestně.
Následně bych ty odvážné co by do toho se mnou šli platila pouze od úkolu, takže žádné tříměsíční placené parlamentní prázdniny apod.
A hlavně- vypustila bych ty odvážlivce mezi lid- žádné ochranky, limuzíny, uzavřené parlamenty a kanceláře… jen ať pěkně vidí a zkouší na vlastní kůži jak žijou obyčejní lidé- samoživitelky před vánocemi bez mateřských, protože byl v tu chvíli někdo,,potřebnější", staří dlouhodobě nemocní…
Tož asi tak. ![]()
Jaj, to nevim Juro, jestli je tema na relax ![]()
co bych zmenila? no, bylo by toho hafo, mozna jak psaly damy vys vsechno, ale asi bych zacala s odmenovanim a platy politiku, pak by se tam snad nehnaly takovy hovada, jak jsou tam ted
ale tady u nas tezko radit, zlatej Kocourkov ![]()
@Hanulínek No, vypustit odvážné mezi lid se jaksi moc nevyplácí. Kupodivu ani v takovém Švédsku… Jestli ti něco říkají jména Olof Palme a Anna Lindhová.
Edit: se synem Olofa Palmeho jsem měl možnost se setkat. A jsem za to rád… Hodně velká zkušenost.
A když jsme u těch změn - nestačilo by pro začátek změnit jedno jediné? Já bych třeba uzákonil zásadu „Co si pose. eš, to si zaplatíš…“
Jako příklad odpovědnosti za své chyby bych uvedl daňové úniky u lehkých topných olejů. Pokud už to má skoro stejné složení jako motorová nafta, tak proč tomu dělat zvláštní přihrádku? Ledaže by to byl úmysl. V tom případě by se na náhradu daňové škody mohli složit tehdejší poslanci, kteří pro to zvedli ruku - a taky předkladatel zákona.
Me se strasne libi ten nazev diskuze - krapet nerealny
A prisaham, ze nez sem na to klikla, vedela sem ze je od @Jura007.
A k tematu nic nemam, takze muj prispevek byl zcela neinformativni.