Chci být eko, jsem cvok?

Anonymní
21.12.13 21:48

Chci být eko, jsem cvok?

Ahoj, většinou moc nepřispívám, spíš čtu. Myslím, že tu jste normální holky, tak se svěřím. Mám velký sen, být opravdu EKO. Tzn recyklovat, třídit, nic umělého, dřevo, jezdit na kole, chodit pěšky, žádné auto, MHD apod. Jasně, že to asi nejde na 100%, ale chci maximum. Jenže se mi doma a v rodině všichni vysmívají :( že jsem cvok, že to nejde, že žijeme v jiné době a já chci o 100let zpátky. Je to opravdu magořina? Jste na tom někdo podobně jako já? Jsem z toho smutná. Teď před Vánoci to na mě padá. Všude bordel, na ulicích kolem kontejnerů. hrůza. Už to vidím po Vánocích :pocitac: všude stromky, papíry. Ach jo.
Prosím anonymně, chodí sem rodina manžela, děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20155
21.12.13 21:51

Magořina to není, ovšem každý z nás má tu hranici ekologičnosti posunutou jinde - čili jeden nebude létat letadlem, druhý nepojede ani tím vlakem.. - a v tomto je jádro pudla, nakolik se ve svých představách, či svém pojetí ekologického života potkáš se svými nejbližšími..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318

Zahod pc a bud eko!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
@Anonymní píše:
Ahoj, většinou moc nepřispívám, spíš čtu. Myslím, že tu jste normální holky, tak se svěřím. Mám velký sen, být opravdu EKO. Tzn recyklovat, třídit, nic umělého, dřevo, jezdit na kole, chodit pěšky, žádné auto, MHD apod. Jasně, že to asi nejde na 100%, ale chci maximum. Jenže se mi doma a v rodině všichni vysmívají :( že jsem cvok, že to nejde, že žijeme v jiné době a já chci o 100let zpátky. Je to opravdu magořina? Jste na tom někdo podobně jako já? Jsem z toho smutná. Teď před Vánoci to na mě padá. Všude bordel, na ulicích kolem kontejnerů. hrůza. Už to vidím po Vánocích :pocitac: všude stromky, papíry. Ach jo.

to tě moc nepotěším.. máme plné popelnice barevné sem na sídlišti ani nepotkala :nevim: budu vyhazovat hodně.. a popelnice zůstanou plné.. dám to vedle na parkoviště 8)

• Citovat
  • Upravit
2259
21.12.13 21:53

A co počítač, mobil? To mi taky moc eko nepřijde. Myslím, že bys byla v rodině první, komu by to chybělo. Nezlob se, ale to, že recykluješ, jezdíš na kole a chceš chodit pěšky a MHD a preferuješ přírodní materiály, to mi teda žádná magořina nepřijde, žije tak polovina lidí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
@e-lili píše:
Zahod pc a bud eko!!!

to je podezřelé.. chce být eko ale sem klidně z pc píše :cert:

• Citovat
  • Upravit
3339

Nejsi, proč bys měla být? My jsme léta neměli auto, jezdili všude vlakem, třídíme většinu věcí, co se v paneláku dá, nekupujeme kraviny, snažíme se nekupovat jednorázové věci, děti máme v látkových plenách, používáme eko drogerii, snažíme se nakupovat české potraviny, nekupujeme potraviny s umělými barvivy a konzervanty (pokud to jen trochu jde)… Všechno tak nějak s mírou, ne ortodoxně a úplně za každou cenu, ale tu míru máme o dost dál, než většina lidí kolem. Jestli je jim to k smíchu, to je mi srdečně jedno. Jde mi o mé čisté svědomí, že za sebou nenechávám zbytečně bordel.
Teď tedy auto už máme, s dvěma dětmi blízko po sobě by nemít auto znamenalo, že už se nedostanu na chalupu, k rodičům a podobně. takže jsme rezignovali a pořídili ho. Ale snažíme se ho používat rozumně a nevozit si zadek do sámošky :)
Bordel mě taky mrzí, ale ještě víc arogance mnoha lidí kolem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@magicalee píše:
to tě moc nepotěším.. máme plné popelnice barevné sem na sídlišti ani nepotkala :nevim: budu vyhazovat hodně.. popelnice budou plné.. dám to vedle na parkoviště 8)

A to ti příjde normální? Co když to vítr rozfouká? Bude to všude. Nemůžeš to někam odnést? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
29577

:lol: tak to je hustý. Svůj nick nemáš důvod skrývat, protože podle tohodle popisu bych poznala každýho „blázna“ z rodiny. To ti nedošlo? Nebo se stydíš za to, co tu píšeš? :lol:
K tématu: dělej si co chceš, mě tyhle pitominy taky čas od času chytaly, dokud jsem sama nedošla k tomu, že na 100% se nic dodržet nedá, jsme v té mašinerii chodu světa až po uši, ovšem každá, byt´dočasná snaha se počítá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
21.12.13 21:54
@andice píše:
A co počítač, mobil? To mi taky moc eko nepřijde. Myslím, že bys byla v rodině první, komu by to chybělo. Nezlob se, ale to, že recykluješ, jezdíš na kole a chceš chodit pěšky a MHD a preferuješ přírodní materiály, to mi teda žádná magořina nepřijde, žije tak polovina lidí. :think:

nechce jezdit mhd

• Citovat
  • Upravit
3175
21.12.13 21:55

Nejsem takto zamerena, ale pokud to tak nekdo chce delat, tak to neodsuzuju a ani nevyvracim tento nazor. Delej to, co je pro tebe dulezite i za cenu byt za cvoka pro ostatni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika

Anonym : ale tim eko busem mhd jezdit snad můžeš? :think:

• Citovat
  • Upravit
12667

@Damael zalezi co tym eko myslis. Mna tento typ eka moc nebere, pretoze ci ja pojdem autom alebo prejdem pesi, svetu nepomozem a v dzungli tiez nezijem, ale na druhu stranu sa snazim o eko v zmysle toho, aby nasa ne-eko doba mala na moju rodinu cim najmensi dopad. TAkze pouzivame len prirodnu kozmetiku, prirodnu drogeriu, peciem si kvaskove pecivo, varim z prvopotravin a myslim ze zdrave veci, vyhybam sa eckam, kupovanym hotovym jedlam aj sladkostaim a celkovo chemii, pripadne nemoci odhanam prirodnymi liecivami, na zahradke mam zeleninu ktoru si viem dopestovat atd. Co je spravne ti nikto nepovie, ale my sa citime ovela lepsie, nebyt tak zavisly na komercii a rychlozivote.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.13 21:56
@andice píše:
A co počítač, mobil? To mi taky moc eko nepřijde. Myslím, že bys byla v rodině první, komu by to chybělo. Nezlob se, ale to, že recykluješ, jezdíš na kole a chceš chodit pěšky a MHD a preferuješ přírodní materiály, to mi teda žádná magořina nepřijde, žije tak polovina lidí. :think:

No právě, že mě přijde, že se tak nežije. Jasně, že to nejde na 100%. Mobil mám kvůli dětem, i když bych ho nejraději neměla. PC kvůli práci :( Je to začarovaný kruh. Fakt bych někdy chtěla žít v jiné době.

• Citovat
  • Upravit
K-Black
21.12.13 21:57
@Anonymní píše:

souhlasím s tvou rodinou, ještě napiš že i ty osobně budeš čistě přírodní :mrgreen: :mrgreen:
Já miluju chemii, miluju auto, miluju všechny vymoženosti světa :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová