Definice normálního života?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
sophinka1
2.1.14 21:22
@adam75 píše:
@sophinka1 vezmi si, že bychom žili ve volné přírodě jako opice. Mládě, které nechodí, by se sice narodilo (potraty by nebyly), ale nepřežilo by déle než pár týdnů, protože by se nedokázalo dostatečně dobře přizpůsobit svým životním podmínkám.. Pokud má příroda volnou ruku, „nenormální“ jedince eliminuje sama. Ale my, kteří žijeme v umělém prostředí, diskutujeme o tom, jestli jít nebo nejít na potrat. Je to celé postavené na hlavu. Kdo nám dal právo o tom rozhodnout? A když už se rozhodneme, že dítě tedy nezabijeme, tak potom děláme možné i nemožné proto, aby „nějak“ přežilo, i když už je to dávno za hranou smysluplného života.

pokud umře po porodu :nevim: je to dáno a hotovo. Stejně tak lékaři bojují o život starého člověka (podle tvých měřítek, už k ničemu) Ale copak si zvířata dělají potraty?

• Citovat
  • Upravit
2448
2.1.14 21:24

@sophinka1 Nedělají. Zvířata si neuzurpují právo rozhodnout, jestli daný jedinec má přežít, jak dlouho a jak má žít. Na rozdíl od „civilizovaných“ lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
2.1.14 21:24
@Anonymní píše:
na první stupeň chodila na malou malotřídku, takže od uklizečky po ředitelku se všichni znaly a pro všechny byla K… potom nastoupila na soukromku a peklo, teď chodí roka a půl do menší školy u nás, je to lepší než v soukromce, ale… prostě se těším až ze základky odejde. I paní v PPP mi říkala že se nám hodně uleví, pokud nastoupí na nějaký třeba lehčí učňák, že tam budiu všechny děti na podobné úrovni a bude to lepší, na základce nemá šanci být v něčem dobrá, protože tam jsou všichni „lepší“ takže loni se nám i přidali kázeňské problémy, jak moc se jim chtěla zalíbit :zed: letos dobrý, ťukám ;) takže já vidím světlo na konci devítky :lol: což je ještě rok a kousek ;) no a potom i plánuju odstěhování se na vesnici, miluje zvířata(víc jak lidi) tak ji dovolím malé hospodářství, pak ji najdu Frantu traktoristu a bude to :mrgreen:
Ještě nám paní v PPP říkala, že by bylo dobré kdyby si ty učňáky udělala třeba dva za sebou, aby prostě měla víc času dozrát než bude hozena do života :think:
K.

plánujeme asi cukrářku nebo tak něco, chtěla by veterinu, ale tu bohužel nezvládne. my teda už na vesnici jsme máme labradorku a ona miluje zakrslé králíky.

• Citovat
  • Upravit
3142
2.1.14 21:29
@adam75 píše:
@sophinka1 Nedělají. Zvířata si neuzurpují právo rozhodnout, jestli daný jedinec má přežít, jak dlouho a jak má žít. Na rozdíl od „civilizovaných“ lidí.

Nejsem odborník, ale pokud vím, některé zvířecí matky slabé mládě odvrhnou a nekrmí. Takže taky rozhodnou:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.14 21:30
@jajinka80 píše:
Okolí to nechápe, ale určitě řada lidí by byla schopna to pochopit. Je mi jasné, že se mi to teď píše snadno a věc je to přetěžká. Ale jen tak mi to připomnělo jednu maminku, co má těžce postiženého syna. Vykládala mi, jak jejich známí měli kdysi problém před nimi vykládat třeba o svých dětech a jejich pokrocích a úspěších, aby ji to nebolelo. Chovali se k ní jak v rukavičkách. Ona jim pak musela vysvětlit, aby se chovali „normálně“ :-), že jí to vadí. Okolí si prostě s nějakou odlišností neví rady, neví jak reagovat. Ono je kolikrát ani nenapadne, že ačkoliv je ten člověk „hloupý“, že mu spousta emočních věcí dojde a je zraněný. Pro mě byl taky šok, když jsem s jedním pánem s DS rozebírala, jak ho vnímají druzí, jak to on cítí atd. Prostě na pěnězích by ho taky ošidili, ale to že ho někdo ponižuje si uvědomoval velmi dobře. Což řada lidí neví, podceňovali ho v tom…

no já nejsem osoba, kolem které by se muselo mluvit potichounku nebo si dávat pozor na pusu, naopak mám ráda upřímnost i když zabolí. Ale nemůžu přeci obcházet lidi v jejím okolí a říkat jim že je láboš na hlavu, ;) když to na ni není vidět. A ono tohle je hrozně individuální, nehledě na to že teď v ní ještě hrajou hormony. Ani ona sama neví co má za diagnozu, nikdy jsem ji to neřekla, bavím se s ní, vysvětluju ale ty slova jsem neřekla. Ona bude mít i občanku, takže svéprávný člověk, přesto není uplně normální. No když to půjde dobře a vyjdou všechny plány co mám, tak to bude dobré. Ona taky ještě trošku poskočí, o to se postarám :lol: teď se jen dostat ze ZŠ, to ji ubližuje nejvíc to srovnávání.

• Citovat
  • Upravit
2448
2.1.14 21:31

@jajinka80 to by mohla být i obdoba laktační psychózy, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.14 21:33
@sophinka1 píše:
plánujeme asi cukrářku nebo tak něco, chtěla by veterinu, ale tu bohužel nezvládne. my teda už na vesnici jsme máme labradorku a ona miluje zakrslé králíky.

jo veterinu by chtěla taky :roll: :zed: taky jsem říkala cukrářka nebo pekařka, prodavačka :nevim: máme tu ve městě i učňák který tak nějak spolupracuje se zvláštní školou, takže jsou zaměřeni spíš na praktickou část než teoretickou, tak asi půjde tam.

• Citovat
  • Upravit
3142
2.1.14 21:34
@adam75 píše:
@jajinka80 to by mohla být i obdoba laktační psychózy, ne?

to jedině v případě, že sežere všechny svoje mláďata:-), ale pokud vyselektuje nejslabšího, tak je to jasné vědomé rozhodnutí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
2.1.14 21:35
@Anonymní píše:
no já nejsem osoba, kolem které by se muselo mluvit potichounku nebo si dávat pozor na pusu, naopak mám ráda upřímnost i když zabolí. Ale nemůžu přeci obcházet lidi v jejím okolí a říkat jim že je láboš na hlavu, ;) když to na ni není vidět. A ono tohle je hrozně individuální, nehledě na to že teď v ní ještě hrajou hormony. Ani ona sama neví co má za diagnozu, nikdy jsem ji to neřekla, bavím se s ní, vysvětluju ale ty slova jsem neřekla. Ona bude mít i občanku, takže svéprávný člověk, přesto není uplně normální. No když to půjde dobře a vyjdou všechny plány co mám, tak to bude dobré. Ona taky ještě trošku poskočí, o to se postarám :lol: teď se jen dostat ze ZŠ, to ji ubližuje nejvíc to srovnávání.

Děti jsou kruté, každopádně držím palce, ať si najde svoje místo na světě:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
2.1.14 21:36
@Anonymní píše:
jo veterinu by chtěla taky :roll: :zed: taky jsem říkala cukrářka nebo pekařka, prodavačka :nevim: máme tu ve městě i učňák který tak nějak spolupracuje se zvláštní školou, takže jsou zaměřeni spíš na praktickou část než teoretickou, tak asi půjde tam.

jí baví malování, a vůbec takové tyhle předměty, tak se ji snažíme už teď navnadit na taková ty pěkné dorty s marcipánem. Ale tak ještě máme 5 let. Klidně mi napiš SZ, už jsem tu hledala někoho, kdo už má dítě starší s obdobnými problémy, ale nikdo se mi neozval

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
2.1.14 22:54

@slavuska1 tak jsem dočetla ten blog Juliánky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
3.1.14 08:04
@adam75 píše:
To není pravda, co třeba Gaussova křivka - „normální rozdělení“?
Myslím, že v zakladatelčině dotazu by spíš mělo být uvedeno slovo „plnohodnotný“. Normální je chování, které neporušuje žádné psané nebo nepsané normy. Postižený člověk asi nic neporušuje. Ale některé aspekty běžného života jsou mu odepřeny (třeba nemůže pracovat, nemůže mít děti, nemůže mít sex a tak) a závisí na míře postižení a vnitřní motivaci a síle postiženého, jestli pak i nadále bude svůj život považovat za plnohodnotný nebo to bude spíš už jen přežívání.

jo, to jo, já to myslela spíš v oblasti postižení, na kterou zakladatelka pravděpodobně narážela. Já studovala specku a tam nás na to hodně upozorňovali. Neříká se „normální“ základní škola, ale „běžná“ základní škola, „normální“ život, ale život, jaký žije většina obyvatel apod. různě se to opisuje, tak, aby nebyl nikdo diskriminován :-)

• Citovat
  • Upravit
14637
3.1.14 14:10

@Lizzi Tyhlety opisy. :roll: „Nepřizpůsobivý z neběžné školy má problematickou rodinu v složité životní situaci v oblasti bydlení, proto se stal klientem našeho centra pro mladistvé bez výchovy odpovídající jejich věku.“ :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
3.1.14 14:14

@Litta no jo, já jsem si to nevymyslela :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
23847
3.1.14 15:09
@sophinka1 píše:

Tak existuje i povolání „veterinární technik“ prostě sestra veterináře, stačí na to myslím sš nebo že by to býval i učňák? :nevim: Netuším, jak moc je to náročné na studijní předpoklady :nevim: tak zkus zapátrat tímhle směrem, ať holka dělá, co ji baví. No i když jedna věc je milovat zvířátka a druhá pitvat chcíplý psy :poblion: Můj ex studoval veterinu a jak mi barvitě popisoval laborky, to bylo fakt na :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová