Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Normalní zivot je, život většinové společnosti, obraz který utvořila. Ja tak žila a ted? Děkuji nechci… Jen přetvářka… Radši budu taková jakájsem.
@radúna píše:
Dobře, ale schopnost nebo neschopnost s normálností přece nemá celkem nic společného, ne?
Takový jedinec si nejspíš myslí, že jeho život je normální…co?
ano on si to myslí.
@gala-dali píše:
Jo tak jsem to myslela, z mého, čistě subjektivního pohledu, že i kdybych věděla že to „propukne“ později, tak šla, vím, je to drsné, ale já nejsem bojovník, co by se pral s nástrahama osudu, i konkrétně Steven-to je jeden z milionu, jaký život mají ostatní-takto postižení?
Navíc jak už tu zaznělo, já se na to dívám s pohledu ženské co otěhotní sotva se otře o trencle, z toho asi taky trochu pramení moje „rouhání“
souhlasím s tebou taky bych šla a taky jsem neměla kdo ví jaké potíže s otehotnenim
Kdo by se o něj postaral až bych tu nebyla? Skončil by někde v ústavu a to pro ty lidi musí být strašný nápor na psychiku ![]()
@Melody 4 píše:
Normalní zivot je, život většinové společnosti, obraz který utvořila. Ja tak žila a ted? Děkuji nechci… Jen přetvářka… Radši budu taková jakájsem.
@sophinka1 píše:může pracovat, samostatně bydlet
mít koníčky, zájmy, radosti…
může pracovat, ale nemůže se samostatně uživit, samostatně bydlet asi taky ne. A zájmy, koníčky a radosti má i 5ti leté dítě, ale to neznamená, že člověk, který se mentálně dál neposune žije plnohodnotný život.
@sophinka1 píše:může pracovat, samostatně bydlet
mít koníčky, zájmy, radosti…
a kolik to dělá na % ze 100 DS, kolik jich je schopných samostaného života?
@terien píše:
může pracovat, ale nemůže se samostatně uživit, samostatně bydlet asi taky ne. A zájmy, koníčky a radosti má i 5ti leté dítě, ale to neznamená, že člověk, který se mentálně dál neposune žije plnohodnotný život.
samostatně se neuživí třetina národa
v chráněném bydlení může bydlet prakticky samostatně s asistencí
prožívá štěstí, radost, má své sny… tak proč be pro něj nebyl plnohodnotný?
@berry4 píše:
ale stále to ještě neznamená, že by ho nemohl relativně pěkně prožít…
no ale relativně pěkně prožitý život zdaleka nemusí být plnohodnotný
@berry4 píše:
ale stále to ještě neznamená, že by ho nemohl relativně pěkně prožít…
no spokojeně prožít
dejme tomu že se o něj někdo stará, ve většině případů asi rodiče, ti jednou zemřou a nebo zestárnou a nejsou již schopni se o něj plnohodnotně postarat, mluvím o DS kde je ta pomoc okolí potřeba hodně, těch co dokážou žít samostatně je minimum. A co bude s takovým dítětem potom? najednou je třeba v ústavu, a trápí se.
Co se týče diagnostiky v těhotenství tak jediné co se člověk dozví je ta diagnoza, ne jak bude postižení rozsáhlé, takže já bych volila potrat.
@sophinka1 píše:
samostatně se neuživí třetina národav chráněném bydlení může bydlet prakticky samostatně s asistencí
prožívá štěstí, radost, má své sny… tak proč be pro něj nebyl plnohodnotný?
ano, pro něj bude plnohodnotný, jenže… každé postižení, nemoc mají své a i člověk, který bude celý život mentálně na úrovni 1 letého dítěte může prožít pro něj plnohodnotný život s radostí, ale z mého pohledu tohle normální prostě není.
@K-Black píše:
ano on si to myslí.
On si to o sobě myslí a ty si to o sobě myslíš taky. Tak co z toho je vítěz soutěže?
Ne, fakt nerýpu, jen se babrám ve slovech a hledám onu definici normálnosti…
![]()
@terien defininice „plnohodnotný“ je velice ošidná. Možná nemůže mít děti ( to nemůže, nebo nemá z různých důvodů plno lidí a ani nemusí být postižení ), potřebují mnohdy asistenta, dozor, ale stále to neznamená, že kvůli tomu nemohou prožít ten svůj, "plnohodnotný " život po svém ![]()
Příspěvek upraven 02.01.14 v 20:04
@terien píše:
no ale relativně pěkně prožitý život zdaleka nemusí být plnohodnotný
kolik lidí zravých žije plnohodnotný život? Třeba na hmotné nouzi, sedí doma na prd.li ,čumí do zdi,…
@terien píše:
ano, pro něj bude plnohodnotný, jenže… každé postižení, nemoc mají své a i člověk, který bude celý život mentálně na úrovni 1 letého dítěte může prožít pro něj plnohodnotný život s radostí, ale z mého pohledu tohle normální prostě není.
takže i kdyby žil šťastný život, ale v měřítku normálnosti by neobstál, takže potrat?
@sophinka1 píše:
kolik lidí zravých žije plnohodnotný život? Třeba na hmotné nouzi, sedí doma na prd.li ,čumí do zdi,…
ty ses ptala, já odpověděla
já se nehádám, tu hranici má každý někde jinde. Kde jí mám já už jsem vysvětlila.