Definice normálního života?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11689
2.1.14 19:55

Normalní zivot je, život většinové společnosti, obraz který utvořila. Ja tak žila a ted? Děkuji nechci… Jen přetvářka… Radši budu taková jakájsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
2.1.14 19:56
@radúna píše:
Dobře, ale schopnost nebo neschopnost s normálností přece nemá celkem nic společného, ne?
Takový jedinec si nejspíš myslí, že jeho život je normální…co?

ano on si to myslí.

• Citovat
  • Upravit
47759
@gala-dali píše:
Jo tak jsem to myslela, z mého, čistě subjektivního pohledu, že i kdybych věděla že to „propukne“ později, tak šla :oops:, vím, je to drsné, ale já nejsem bojovník, co by se pral s nástrahama osudu, i konkrétně Steven-to je jeden z milionu, jaký život mají ostatní-takto postižení?
Navíc jak už tu zaznělo, já se na to dívám s pohledu ženské co otěhotní sotva se otře o trencle, z toho asi taky trochu pramení moje „rouhání“ :?

souhlasím s tebou taky bych šla a taky jsem neměla kdo ví jaké potíže s otehotnenim ;-) Kdo by se o něj postaral až bych tu nebyla? Skončil by někde v ústavu a to pro ty lidi musí být strašný nápor na psychiku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
@Melody 4 píše:
Normalní zivot je, život většinové společnosti, obraz který utvořila. Ja tak žila a ted? Děkuji nechci… Jen přetvářka… Radši budu taková jakájsem.
:palec: asi tak.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.1.14 19:57
@sophinka1 píše: :nevim: může pracovat, samostatně bydlet :nevim: mít koníčky, zájmy, radosti…

může pracovat, ale nemůže se samostatně uživit, samostatně bydlet asi taky ne. A zájmy, koníčky a radosti má i 5ti leté dítě, ale to neznamená, že člověk, který se mentálně dál neposune žije plnohodnotný život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
2.1.14 19:57
@sophinka1 píše: :nevim: může pracovat, samostatně bydlet :nevim: mít koníčky, zájmy, radosti…

a kolik to dělá na % ze 100 DS, kolik jich je schopných samostaného života?

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
2.1.14 19:59
@terien píše:
může pracovat, ale nemůže se samostatně uživit, samostatně bydlet asi taky ne. A zájmy, koníčky a radosti má i 5ti leté dítě, ale to neznamená, že člověk, který se mentálně dál neposune žije plnohodnotný život.

samostatně se neuživí třetina národa :lol: v chráněném bydlení může bydlet prakticky samostatně s asistencí :nevim: prožívá štěstí, radost, má své sny… tak proč be pro něj nebyl plnohodnotný?

• Citovat
  • Upravit
34473
2.1.14 19:59
@berry4 píše:
ale stále to ještě neznamená, že by ho nemohl relativně pěkně prožít…

no ale relativně pěkně prožitý život zdaleka nemusí být plnohodnotný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
2.1.14 20:01
@berry4 píše:
ale stále to ještě neznamená, že by ho nemohl relativně pěkně prožít…

no spokojeně prožít :think: dejme tomu že se o něj někdo stará, ve většině případů asi rodiče, ti jednou zemřou a nebo zestárnou a nejsou již schopni se o něj plnohodnotně postarat, mluvím o DS kde je ta pomoc okolí potřeba hodně, těch co dokážou žít samostatně je minimum. A co bude s takovým dítětem potom? najednou je třeba v ústavu, a trápí se.

Co se týče diagnostiky v těhotenství tak jediné co se člověk dozví je ta diagnoza, ne jak bude postižení rozsáhlé, takže já bych volila potrat.

• Citovat
  • Upravit
34473
2.1.14 20:02
@sophinka1 píše:
samostatně se neuživí třetina národa :lol: v chráněném bydlení může bydlet prakticky samostatně s asistencí :nevim: prožívá štěstí, radost, má své sny… tak proč be pro něj nebyl plnohodnotný?

ano, pro něj bude plnohodnotný, jenže… každé postižení, nemoc mají své a i člověk, který bude celý život mentálně na úrovni 1 letého dítěte může prožít pro něj plnohodnotný život s radostí, ale z mého pohledu tohle normální prostě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
2.1.14 20:03
@K-Black píše:
ano on si to myslí.

On si to o sobě myslí a ty si to o sobě myslíš taky. Tak co z toho je vítěz soutěže?
Ne, fakt nerýpu, jen se babrám ve slovech a hledám onu definici normálnosti…
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
2.1.14 20:03

@terien defininice „plnohodnotný“ je velice ošidná. Možná nemůže mít děti ( to nemůže, nebo nemá z různých důvodů plno lidí a ani nemusí být postižení ), potřebují mnohdy asistenta, dozor, ale stále to neznamená, že kvůli tomu nemohou prožít ten svůj, "plnohodnotný " život po svém ;)

Příspěvek upraven 02.01.14 v 20:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
2.1.14 20:04
@terien píše:
no ale relativně pěkně prožitý život zdaleka nemusí být plnohodnotný

kolik lidí zravých žije plnohodnotný život? Třeba na hmotné nouzi, sedí doma na prd.li ,čumí do zdi,…

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
2.1.14 20:05
@terien píše:
ano, pro něj bude plnohodnotný, jenže… každé postižení, nemoc mají své a i člověk, který bude celý život mentálně na úrovni 1 letého dítěte může prožít pro něj plnohodnotný život s radostí, ale z mého pohledu tohle normální prostě není.

takže i kdyby žil šťastný život, ale v měřítku normálnosti by neobstál, takže potrat?

• Citovat
  • Upravit
34473
2.1.14 20:05
@sophinka1 píše:
kolik lidí zravých žije plnohodnotný život? Třeba na hmotné nouzi, sedí doma na prd.li ,čumí do zdi,…

ty ses ptala, já odpověděla :mrgreen: já se nehádám, tu hranici má každý někde jinde. Kde jí mám já už jsem vysvětlila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová