Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jaky je zivot v cechach? Jak se tam pohybujou platy? Kolik jsou vase prijmy a vydaje? Moc by me to zajimalo v CR jsem byla naposledy v roce 1998 od ty doby uz jsem se nevratila ziju v USA…Plno lidi si stezuje na zivot tam, ale moje kamaradka si to zase chvali, jeji dcerka chodi hezky oblikana H&M občas adidas, jsou v nájmu byt 3+1 mají to hezky zařízený je na mateřské… žijete se tam bez ohledu aby jste se otáčeli zda vyjdete? třeba půjdete do H&M koupí dítěti co chcete a kolik toho chce, nebo se otáčíte za korunou? ráda bych pokecala s maminkama s čr ![]()
Otacim kazdou korunou ![]()
Ale kazda mame jiny zivot.. to se neda srovnavat ![]()
Blbej, 8-500.000/měs., to je osobní.
Žiju tak, abych věděla, že mi nevezmou barák.
Promiň, ale tvoje dotazy mi příjdou mírně… no… domysli si ![]()
@Monny píše:
Otacim kazdou korunouAle kazda mame jiny zivot.. to se neda srovnavat
Jaká barva se ti líbí? Chci si vymalovat pokoj… ![]()
Na prd, stát se o nás vůbec nestará, myslím tím nás maminky na MD, ožebračují nás kde můžou
![]()
Ano, asi jako vsude. Jsou lidi, kteri se maji dobre a kupuji co se jim libi a pak ti, kteri otaci kazdou korunu. My se s manzelem chceme vratit z Rakouska na Slovensko a taky nas kazdy odrazuje. Ale kdyz tam muzou zit ostatni, tak proc ne my…
@Krkael píše:
Jaká barva se ti líbí? Chci si vymalovat pokoj…
Fialovaaaaa ![]()
To je naprosto individuální. Někdo má nízké příjmy, někdo vysoké. Pro každého je hodnota peněz jiná-někdo potřebuje neotáček každou korunu, druhý je spokojený i když nad výdaji přemýšlí.
A co si budeme říkat, i bohatí lidé nad výdaji uvažují.
A hlavně-jsem tu doma, cítím se tu dobře a ani kdybych měla otáčet každou korunu, tak by mě vyšší životní úroveň v zahraničí nepřesvědčila k tomu, aby odešla. Každý to cítíme jinak.
@Krkael píše:
Blbej, 8-500.000/měs., to je osobní.Žiju tak, abych věděla, že mi nevezmou barák.
Promiň, ale tvoje dotazy mi příjdou mírně… no… domysli si
Téma hloupé není,
jen výběr otázek v tématu.
To podle mě zaleží hlavně na tom co mají za zaměstnaní ať už oba dva a nebo chlap a žena na mateřské..když má někdo fajné zaměstnaní za dost peněz tak se mu bude žít o hodně líp než sousedům kde je žena na mateřské a chlap děla zaměstnaní za pár tisíc
@monifix píše:
Ano, asi jako vsude. Jsou lidi, kteri se maji dobre a kupuji co se jim libi a pak ti, kteri otaci kazdou korunu. My se s manzelem chceme vratit z Rakouska na Slovensko a taky nas kazdy odrazuje. Ale kdyz tam muzou zit ostatni, tak proc ne my…
Tak dobrovolně jít na Slovensko?
Já bych nešla ani s pistolí u hlavy
![]()
Jsem učitelka, mám 8 let praxe, plat 20 tis hrubého, po zdanění vyjde celý plat na hypo bytu v Pze 3kk, splátky na 25 let.
Děti mám 3, v HM nakupuji ve slevách, jelikož pyžamo x3 je prostě kapku moc.
Manžel je programátor, opravdu programátor, rpacuje na bezpečnostních zařízeních ve vlakové dopravě, Systémy firma vyváží do Běloruska, Indie, Turecka-prostě tam, kde se teď modernizuje trať. Bere 33000 hrubého.
Takže nevyskakujeme si, někdy ke konci měsíce to napínavější je, jako aby zbylo na školku pro děti a tak
Záleží na tom, co od života chceš.
Když jdeme do kina, tak si to kolikrát rozmyslíme, protože dát 400kč za dvě vstupenky, to radši nakoupíme jídlo
Každý člověk má jiné příjmy, jiné nároky a jiný styl života. To se nedá brát paušálně, což si myslím, že tak je to úplně všude ![]()