Definice normálního života?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
K-Black
2.1.14 19:51
@sophinka1 píše:
Asi mě nechápete úplně, myslím to v souvislosti s potratem -tedy své nenarozené dítě miluji, ale kdybych věděl, že nepovede normální život raději volím potrat

Ano.

• Citovat
  • Upravit
18305
2.1.14 19:51
@Gina108 píše:
Gratuluji, právě jsi zabila Stevena Hawkinga 8)

Sorry, ale u Stevena Hawkinga se projevuje progresívní svalová dystrofie. V předškolním věku byl jakžtakž normální dítě…
Na „kolegu“ mi nešahej… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
2.1.14 19:52
@K-Black píše:
ale ve svém světě, a neustále potřebuje někoho kdo mu bude pomáhat.DS je ve většině neschopen samostatného života.

Dobře, ale schopnost nebo neschopnost s normálností přece nemá celkem nic společného, ne?
Takový jedinec si nejspíš myslí, že jeho život je normální…co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
@Gina108 píše:
No a kdybys třeba na 100% věděla, že se mu to stane ve dvaceti? Šla bys na potrat nebo ne? :think:

Jo tak jsem to myslela, z mého, čistě subjektivního pohledu, že i kdybych věděla že to „propukne“ později, tak šla :oops:, vím, je to drsné, ale já nejsem bojovník, co by se pral s nástrahama osudu, i konkrétně Steven-to je jeden z milionu, jaký život mají ostatní-takto postižení?
Navíc jak už tu zaznělo, já se na to dívám s pohledu ženské co otěhotní sotva se otře o trencle, z toho asi taky trochu pramení moje „rouhání“ :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
@radúna píše:
@sophinka1, to určitě ne, ale inkognito jsi pro mě byla cca rok…Dlouho mi to trvalo, než mi to zapálilo… :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:

a kdy jsi prozřela :lol:

• Citovat
  • Upravit
47759
@Litta píše:
@ivana-domca Tak ono vyšetření v těhotenství také spadá do prenatální diagnostiky. A tyhle speciální testy se asi dělají jen při podezření, nebo nevím, nedokážu si představit, že by ho dělali všem před IVF s vyšetřením. :nevim: Chtěla jsem tím jen říct, že to s potratem má hodně co společného, protože se dá zjistit dříve než se dítě narodí.

jo to máš pravdu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
2.1.14 19:53
@sophinka1 píše:
a kdy jsi prozřela :lol:

Nedávno, v diskuzi o spojení si emimina s určitými nicky…Jsem tam někde na začátku, ale teď už vás jen sporadicky čtu… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
2.1.14 19:54
@K-Black píše:
ale ve svém světě, a neustále potřebuje někoho kdo mu bude pomáhat.DS je ve většině neschopen samostatného života.
:nevim: může pracovat, samostatně bydlet :nevim: mít koníčky, zájmy, radosti…
  • Citovat
  • Upravit
34473
@radúna píše:
Dobře, ale schopnost nebo neschopnost s normálností přece nemá celkem nic společného, ne?

no právě jak pro koho, pro mě je tohle věc naprosto zásadní. A pokud bych postižení DS považovala za normální a lidi s DS schopné plnohodnotného života, tak se pak můžeme bavit o tom, jestli by takhle postižení lidé měli mít děti a měli se o ně starat. Za mě říkám ne, tohle je u mě asi ta hranice „normálnosti“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
@Jura007 píše:
Sorry, ale u Stevena Hawkinga se projevuje progresívní svalová dystrofie. V předškolním věku byl jakžtakž normální dítě…
Na „kolegu“ mi nešahej… :mrgreen:

Tak řeč je o tom, jaký vede život. Jak tu někdo psal „produktivní“, tak si myslím, že produktivnější život než on tady na emiminu nevede nikdo - ani ty Juro, sorry :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
2.1.14 19:55
@K-Black píše:

ale stále to ještě neznamená, že by ho nemohl relativně pěkně prožít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
2.1.14 19:55

Normalní zivot je, život většinové společnosti, obraz který utvořila. Ja tak žila a ted? Děkuji nechci… Jen přetvářka… Radši budu taková jakájsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
2.1.14 19:56
@radúna píše:

ano on si to myslí.

• Citovat
  • Upravit
47759
@gala-dali píše:
Jo tak jsem to myslela, z mého, čistě subjektivního pohledu, že i kdybych věděla že to „propukne“ později, tak šla :oops:, vím, je to drsné, ale já nejsem bojovník, co by se pral s nástrahama osudu, i konkrétně Steven-to je jeden z milionu, jaký život mají ostatní-takto postižení?
Navíc jak už tu zaznělo, já se na to dívám s pohledu ženské co otěhotní sotva se otře o trencle, z toho asi taky trochu pramení moje „rouhání“ :?

souhlasím s tebou taky bych šla a taky jsem neměla kdo ví jaké potíže s otehotnenim ;-) Kdo by se o něj postaral až bych tu nebyla? Skončil by někde v ústavu a to pro ty lidi musí být strašný nápor na psychiku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
@Melody 4 píše:
Normalní zivot je, život většinové společnosti, obraz který utvořila. Ja tak žila a ted? Děkuji nechci… Jen přetvářka… Radši budu taková jakájsem.
:palec: asi tak.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová