Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gina108 píše:
Gratuluji, právě jsi zabila Stevena Hawkinga
Sorry, ale u Stevena Hawkinga se projevuje progresívní svalová dystrofie. V předškolním věku byl jakžtakž normální dítě…
Na „kolegu“ mi nešahej… ![]()
@K-Black píše:
ale ve svém světě, a neustále potřebuje někoho kdo mu bude pomáhat.DS je ve většině neschopen samostatného života.
Dobře, ale schopnost nebo neschopnost s normálností přece nemá celkem nic společného, ne?
Takový jedinec si nejspíš myslí, že jeho život je normální…co?
@Gina108 píše:
No a kdybys třeba na 100% věděla, že se mu to stane ve dvaceti? Šla bys na potrat nebo ne?
Jo tak jsem to myslela, z mého, čistě subjektivního pohledu, že i kdybych věděla že to „propukne“ později, tak šla
, vím, je to drsné, ale já nejsem bojovník, co by se pral s nástrahama osudu, i konkrétně Steven-to je jeden z milionu, jaký život mají ostatní-takto postižení?
Navíc jak už tu zaznělo, já se na to dívám s pohledu ženské co otěhotní sotva se otře o trencle, z toho asi taky trochu pramení moje „rouhání“ ![]()
@radúna píše:
@sophinka1, to určitě ne, ale inkognito jsi pro mě byla cca rok…Dlouho mi to trvalo, než mi to zapálilo…![]()
![]()
![]()
![]()
a kdy jsi prozřela ![]()
@Litta píše:
@ivana-domca Tak ono vyšetření v těhotenství také spadá do prenatální diagnostiky. A tyhle speciální testy se asi dělají jen při podezření, nebo nevím, nedokážu si představit, že by ho dělali všem před IVF s vyšetřením.Chtěla jsem tím jen říct, že to s potratem má hodně co společného, protože se dá zjistit dříve než se dítě narodí.
jo to máš pravdu ![]()
@sophinka1 píše:
a kdy jsi prozřela
Nedávno, v diskuzi o spojení si emimina s určitými nicky…Jsem tam někde na začátku, ale teď už vás jen sporadicky čtu… ![]()
@K-Black píše:
ale ve svém světě, a neustále potřebuje někoho kdo mu bude pomáhat.DS je ve většině neschopen samostatného života.
@radúna píše:
Dobře, ale schopnost nebo neschopnost s normálností přece nemá celkem nic společného, ne?
no právě jak pro koho, pro mě je tohle věc naprosto zásadní. A pokud bych postižení DS považovala za normální a lidi s DS schopné plnohodnotného života, tak se pak můžeme bavit o tom, jestli by takhle postižení lidé měli mít děti a měli se o ně starat. Za mě říkám ne, tohle je u mě asi ta hranice „normálnosti“.
@Jura007 píše:
Sorry, ale u Stevena Hawkinga se projevuje progresívní svalová dystrofie. V předškolním věku byl jakžtakž normální dítě…
Na „kolegu“ mi nešahej…
Tak řeč je o tom, jaký vede život. Jak tu někdo psal „produktivní“, tak si myslím, že produktivnější život než on tady na emiminu nevede nikdo - ani ty Juro, sorry ![]()
@K-Black píše:
ale stále to ještě neznamená, že by ho nemohl relativně pěkně prožít…
Normalní zivot je, život většinové společnosti, obraz který utvořila. Ja tak žila a ted? Děkuji nechci… Jen přetvářka… Radši budu taková jakájsem.
@radúna píše:
ano on si to myslí.
@gala-dali píše:
Jo tak jsem to myslela, z mého, čistě subjektivního pohledu, že i kdybych věděla že to „propukne“ později, tak šla, vím, je to drsné, ale já nejsem bojovník, co by se pral s nástrahama osudu, i konkrétně Steven-to je jeden z milionu, jaký život mají ostatní-takto postižení?
Navíc jak už tu zaznělo, já se na to dívám s pohledu ženské co otěhotní sotva se otře o trencle, z toho asi taky trochu pramení moje „rouhání“
souhlasím s tebou taky bych šla a taky jsem neměla kdo ví jaké potíže s otehotnenim
Kdo by se o něj postaral až bych tu nebyla? Skončil by někde v ústavu a to pro ty lidi musí být strašný nápor na psychiku ![]()
@Melody 4 píše:
Normalní zivot je, život většinové společnosti, obraz který utvořila. Ja tak žila a ted? Děkuji nechci… Jen přetvářka… Radši budu taková jakájsem.
Ano.