Zvýšená hladina cukru v krvi a tlak ve 20, můžu si za to sám?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36009
14.6.26 19:14
@Jahůdka193 píše: Více

No, nevim, tabulka čokolády je hodně :roll: cukrovku nezpůsobuje cukr jako takový, to se jen tak jmenuje, protože tělo neumí regulovat krevní cukr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
14.6.26 20:05

Neznám nikoho, kdo by spořádal denně pytlík bonbónů, nebo tabulku čokolády a říkal o sobě, že jí zdravě. Buď si to pleteš s jedním kouskem čokolády / jedním bonbonem denně, nebo si z nás děláš pr… Takové prasárny jako pytlík bonbonů denně nedělají ani malé děcka, co neví o zdravé výživě nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.26 20:14

@marcela-matej však jeden pytlík bonbónů je nic to jí hodně lidí a tabulku čokolády taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
14.6.26 20:17

Hele mě nepřesvědčuj, já na tvém prediabetu, cukrovce, hypertenzi, nejsem nijak zainteresovaná a je mi šumák, kolika let a v jaké kondici se dožiješ.
Jenom pak nechápu, čemu se divíš a děláš na to diskuzi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
14.6.26 20:25

@Jahůdka193 Hmmm. Tak já nevím, já neznám nikoho. Ani tam malá děcka. Jo, občas (např. jednou za měsíc), když děcko dostane bonbony od babičky a nikdo jej nehlídá, tak to spořádá. Dospělého neznám nikoho. Jo vlastně jednou v životě jsem potkala paní v nemocnici, která měla sebou pytlíky bonbónů a házela to do sebe jeden za druhým. Bylo něco po padesátce a byla obézní. Jo tak ta taky vyprávěla, že žije zdravě a jak byla ve 20-ti krásná a štíhlá a neví proč má teď problémy se zdravím., že to nechápe. Jestli měla cukrovku, nebo vysoký tlak nevím, to jsem se fakt neptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
14.6.26 20:32

Osobně si myslím, že cukrovku „ještě“ nemáš. Počkej pár let a budeš si píchat inzulín. Když to budeš ignorovat i pak, tak další zdravotní problémy (špatné oči, necitlivost končetin, nebo jejich ztráta…)
Nebo trochu přibrzdíš se sladkým a za pár let budeš mít „jen“ prediabetes a pak si budeš hlídat sacharidy (ne jen bonbony, ale i bílé pečivo, těstoviny, brambory…) a možná skončíš s nějakými prášky a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2001
14.6.26 20:49

Takže jíte a žijete zdravě a netušíte, čím to je. Asi tím, že máte zkreslenou představu o tom, co znamená jíst a žít zdravě. Je fuk, že sportujete, když do sebe narvete tabulku čokolády denně a zapijete to kratomem. Tyhle návyky jsou prostě silnější, než pozitivní vliv sportu… Věřit to nikomu z nás nemusíte, ale vaše krevní výsledky mluví za všechno. Jaký další důkaz potřebujete? A pokud k životu potřebujete kratom a takové množství sladkého, tak by bylo fajn to řešit s odborníkem. Protože je to pravděpodobně způsob, jak se s něčím vyrovnáváte. Tohle lidi pro zábavu nedělají, ačkoliv si rádi namlouvají, že ano. Protože to pak nemusí považovat za problém… Když budete pokračovat, budete mít za 5 let vážný problém… Ale rozhodnutí je samozřejmě na vás. Jen bych si nemalovala, jak zdravě žiju, když ve skutečnosti žiju dost na prasáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
14.6.26 20:57

Tohle je dle tebe zdravý životní styl??? 8o To se k té cukrovce velmi rychle dopracuješ. Jako jo, já jsem v okamžicích stresu schopná sníst na posezení tabulku čokolády nebo celou krabici toffiffee… Ale v žádném případě netvrdím, že se stravuji zdravě. A není to denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
14.6.26 21:15

@Jahůdka193 A co znamená, že sportuješ? Znám jednoho, co říká jak maká v posilovně. Třikrát týdně tam jde a maká. No nakonec z něj vylezlo, že plán byl třikrát týdně, být tam hodinu a půl nejméně, ale realita jednou za 14 dní max, symbolicky pozvedá pár činek a pak jde s někým na pivo. Ale chce tam chodit, jenže, není nálada, je moc horko, prší, nikdo ho nevytáhne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.26 13:08

@andiedvorakova vyrovnávám se s těžkým stresem a psychickými nemocemi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.26 18:10

@pikola tabulka čokolády je hodně? Tu sním raz dva a plno lidí taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
10.7.26 18:31

Ano, tabulka čokolády na posezení je fakt hodně, když řešíš zdravotní problémy, jako je vyšší hladina cukru v krvi. A navíc když tvrdíš, že jíš zdravě :roll: aspoň si nelži do kapsy, jak zdravě jíš a přiznej si, že je tvoje stravování dost špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.26 18:33

@nozu aha tak ty asi jíš jak mravenec nebo nevim, čokoláda je malá já dokážu sníst i celou tabulku čokolády takové té obrovské. Do toho jím ovoce a posiluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
11.7.26 10:43

@Jahůdka193 ne, nejím jak mravenec. Dnes jsem měla k snídani pečivo, sýr, šunku, vajíčko a dva lívance s nutelou. I tu tabulku čokolády nebo celou krabičku Toffiffee si dám na posezení. Ale nelžu sama sobě, že jím zdravě. Vím, že to zdravé není, ale zatím si to stále díky dobrému metabolismu mohu dovolit a nemám metrák. V tomhle jsem vyhrála genetickou loterii. Ale tyto výkyvy jsou jen občas, jinak si musím jídlo hlídat kvůli vyššímu cholesterolu. A v budoucnu mi hrozí i ta cukrovka, měla jsem ji v těhotenství a mám generickou zátěž. U tebe vidím jako zásadní, že to povazuješ za zdravý jídelníček. A to, že jíš ovoce a posiluješ to nespasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
11.7.26 12:37

Vůbec nechápu, proč jsi vlastně zakládal diskusi – zjevně jsi přesvědčený o svém zdravém životním stylu, tak o co jde? V klidu si v něm pokračuj…. nám všem tady je to úplně fuk :nevim:

Položil jsi otázku “můžu si za to sám?
Odpověď je jednoduchá a jednoznačná - ano, můžeš si za to sám.

Jestli se ti to líbí nebo nelíbí resp. jestli s tím souhlasíš nebo ne, to je tvůj problém, nás přesvědčovat nemusíš :mrgreen:.Tvoje tělo ti samo předloží účet – a brzo, už začíná sčítat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí