Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky nemá tady někdo zkušenosti se zvýšenou teplotou v těhu 37,5 °C a míň. Říkala jsem to svému dr. a on mi odpověděl že do 37,4 je to normální. Takže jestli chci zůsta doma a necítím se na to chodit do práce, že to není problém. Jenomže mě nic není, citím se naprosto normálně. Kromě té zvýšené teploty nemám žádné jiné příznaky nachlazení. Trvá to sice asi už tři týdny, ale je mi opravdu dobře. Sice se víc šetřím kdyby náhodou, ale jinak prostě pohodička. Nemáte s tím někdo zkušenost? Kdy vám teplota klesla na normál?
Ahoj, zvýšená teplota je prý normální. Tedy říkal to můj gyn. Ale v nemocnici dr tvrdil, že normální to není, jen při nemoci. Ovšem byl dost nepříjemný a mladší (tím pádem méně zkušenější) než můj gyn. tak komu budem věřit ![]()
Ahoj já taky mněla od začátku těhotenství 37,5.Nepotěším tě ale mněla sem to až do 20tt.Pak sem se už nemněřila a ono samo to odeznělo.Prej každej člověk reaguje jinak.Není to nic co se dá léčit.Prostě šetřit se a opočívat.
Já měla v těhotenství víckrát teplotu a doktor mi řekl,že je dobré odpočívat a potit..také je dobré zchlazovat a maximálně jeden paralen denně..Teplotu bych určitě nějak řešil..pro miminko to rozhodně není dobré..šetřit,šetřit,šetřit se ![]()
Dendo, tak to jsi mě opravdu nepotěšila
Ono mě to nějak neomezuje, ani nepociťuju že tu teplotu mám. Měřím vždycky večer, abych veděla jestli telota nestoupla a neměla bych raději zůstat doma. No právě dr. říkal, že je to normální, takže bych mu i věřila. Léky mi zakázal úplně, říkal že kdybych pozorovala jiné známky nachlazení tak mám zůstat doma, že mi dá neschopenku a léčit se teplým čajem s citronem. Poslední dobou ležím odpoledne zabalená pod dekou, když je venku tak hnusně a právě to tělo nemá potřebu se potit jako třeba při chřipce. Tak bych dr. opravdu i věřila, že je to normální. Ale spíš mě zajímá kdy to odeznělo a jestli mimi bylo v pořádku…
Ahoj Vio, měříš jen večer? Zkus měřit i během dne jestli je teplota nižší, jednou denně nám teplota stoupá, že to vypadá na zvýšenou, ale je to normální a děje se to právě většinou večer. Pokud ji máš zvýšenou celý den a jiné problémy nemáš, tak se snad tolik neděje. Já teda teplotu neměřila, takže ani nevím jestli zvýšená byla, ale myslím, že pokud nestoupne k 38°, tak nebezpečí nehrozí. ![]()
Ahoj Vio.Já sem taky nebrala žádné léky.Necítila sem žádné příznaky nemoci.Jen ta teplota nejen večer ale celodenne 37,5.Někdy ještě mín.Nikdy nešla nahoru.Tak sem pro jistotu zustala doma.Vpráci tahám těžké knihy.Tam se odpočívat nedá.Doma sem vždy když sem se cítila unavená, odpočívala pod dekou.Přesně jak píšeš.Jinak někdo psal že stím máš něco dělat.To fakt nevím co.Není to teplota na paralen.Ten se má brát až kolem 38.To nikdy mít nebudeš.Brát několik mněsícu paralen je blbost nebo ne?Tvé tělo tak reaguje ne těhotenství.Samo se to srovná neboj.Já su 31tt a na genetice je vše ok.Tak se jen šetři a odpočívej.
Díky, holky ![]()
Dufám, teda že to nebude trvat až do toho 20tt, protože jsem taková nesvá z toho, že teplota ještě nejde dolů. I když opravdu nic nepociťuju špatného, co by vypadalo na nachlazení.
Ze začátku jsem měřila i přes den a to bylo jak kdy od 37,2 do 37,5. Teď už měřím jen jednou denně pro jistotu a asi teda budu měřit jak přijdu z práce. Prostě zkusím změnit ten čas. Já mám celkem pohodouvou práci u PC, takže nic namahavého nedělám. Prostě se budu víc šetřit a odpočívat a snad to bude v pohodě ![]()