Embryo na UTZ

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.5.10 10:03

embryo na UTZ

Dobré ráno!
Byla jsem na prvním UTZ vyšetření u svého gynekologa(podle PM v 5tt+5 dní)a lékař viděl pouze žloutkový vak naplněný tekutinou a žádné embryo ani srdeční akci.Objednal mě proto na další kontrolu za dva týdny.Jen mám teď hrozný strach co se děje,protože jsem četla že v 6tt je již na UTZ patrné embryo plovoucí v plodové vodě a někdy i srdeční akce. :cry: Ráda bych se vás proto zeptala na vaše zkušenosti.V kolikátém týdnu by mělo být miminko již vidět na UTZ?A může se stát že mám pouze váček ve kterém se nic nevyvíjí??Předem děkuji za vaše odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
20.5.10 10:08

Ahoj, u mne u obou říkali že v 6tt to co jsi tam měla ty, srdíčko bylo až někdy v 8tt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
20.5.10 10:20

U mě ho viděli v 6+3 a to bylo v nemocnici na velmi dobrém UTZ a dalo jim práci ho najít. Tak klid, určitě se příště ukáže v plné parádě. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.5.10 10:27

až 8+1tt

U mě to samé - 5+2 nic neviděl, 5+4 konečně viděl „vejce“ a srdeční činnost až 8+1. Ber těhu vitamínky, teď kys.listová velmi důležitá, nejez rizikový jídla (hermelíny, nivu, majo.saláty z bufíku a podezřelý nebalený zmrzliny apod. - byla jsem těhotná přesně jako ty před rokem ,porod 13/1/2010 … takže jsem přes léto byla hodně opatrná na horkem zkažený potraviny atp.) a netrap se, bude to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.10 10:30

Děkuju holky,trošku jste mě uklidnili…Já se té kontroly snad nedočkám.Tak dlouho jsme se na miminko těšili a teď mám pořád šílený strach,že se něco stane a že to nevyjde… :-( Vím že bych se neměla stresovat a být v klidu,ale nemůžu si pomoct..! :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2203
20.5.10 10:58

Já byla na první kontrole v 4+6tt a taky tam byla jen dutinkaa žloutkový váček a miminko vidět bylo až 6+6tt a to ještě je asi o 4 dny starší tak prakticky 7+3tt tak se neboj příště se určitě ukáže. Kolem 6 týdne je u spousty maminek vidět to co u tebe ono hodně záleží i na tom kdy máš ovulaci a pokud je později je miminko mladší, než když se to počítá jen podle menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
20.5.10 11:06

Anonymní, chápu, jaké máš pocity, ale bohužel pravdou je, že se budeš bát celé těhotenství. Ze začátku jsem stále rentgenovala toaleťák, pak screening, triply, velký UTZ a stejně i když mám tohle všechno za sebou, tak obavy zůstávají. Asi je to normální a je vidět, že si miminko moc přeješ, tak ať je vše OK a celé těhotenství ať probíhá ukázkově. Papa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.10 11:40

Děkuji všem za pozitivní odpovědi! Tak bych si moc přála aby to už konečně vyšlo..... :hug:

• Citovat
  • Upravit
40
20.5.10 11:52

Mě doktro napsal že v 5+5tt viděl i srdíčko, a vím že před ms jsem opravdu otěhotnět nemohla (kdysi jsem byla na interupci, takže ms jak švýcarský hodinky). Je fakt, že můj doktroj je dost laxní takže to možná napsal aby si mě nemusel zvát za 14 dní, protože další utz dělal až v 16 tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
20.5.10 12:02

Ahoj, myslim si, ze 5.tyden je jeste celkem brzo, u me bylo mimi videt az v osmem tydnu.. a rovnou hned dve :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
20.5.10 18:41

Ahoj já taky zažila to co píšeš.Na ultrazvuku jen váček a srdíčko nikde.Prej snat příště.

Na konci 6. týdne těhotenství měří embryo zhruba 3 mm a je tedy velké např. jako zrnko čočky. Při zjišťování délky embrya se měří vzdálenost od temene ke kostrči. Tímto způsobem bude dítě měřeno až do 20. týdne těhotenství. Váha embrya je nyní zhruba 1 gram.

Při vaginálním ultrazvukovém vyšetření je již možné zachytit srdeční akci embrya. Srdce bije rychlostí 100 až 160 tepů za minutu, což je téměř dvojnásobek rychlosti vašeho srdce.
Jenže já šla na kontrolu taky za dva týdny.Nedopadlo to dobře.Zase srdíčko nikde.Tak doufám že ty se dočkáš srdeční akce.Držím palce.Doufám že tě neděsím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2194
20.5.10 20:55

Ahojky, já jsem na tom stejně. byla jsem u Dr asi 4+3 nebylo nic vidět dokonce velmi nízká sliznice ale hcg bylo 902. Takže to odhadovli na mimoděložní. Za dva dny pan primář našel něco v děloze tak se nám moc ulevilo - nikdo to nečekal. Pak jsem byla v 5+2 (kvůli špinění) byl tam gestační a žloukový vak nic víc, hned na to zese v 5+5 a nález byl úplně stejný. Dr. říkala, že ji zaráží že za tři dny se na ult. nic nezměnilo - to mě dorazilo, je možné že se přestalo vyvýjet. Zítra jdu na kontrolu budu 6+5. S nervama jsem v kýblu, protože toto otěhotnění byl zázrak. Normální cestou totiž nemám skoro šanci otěhotnět (levý vaječník nefunguje, pravý vejcovod neprůchodný chodíme do CARU a připravovali jsme se na IVF. Kdyby to vyšlo tak říkal primář že by to byl zázrak v našem případě. Uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
20.5.10 21:19

Uf, tak dneska jsem zažila úplně to stejný, ani nevim v jakým jsem týdnu, to mi jaksi nechtěl říct, ale byl tam jen váček a v něm nic. Tak mi řekl, že se ještě nemám radovat, že tam třeba nic není. Odhaduju se tak na 4 až 5 týden. Docela jste mě tou diskusí uklidnily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.10 21:30

Krišpíno určitě zítra napiš jak jsi dopadla…Budu držet palečky ať ti to vyjde!!! :hug: Já jsem taky s nervama v háji,doufala jsem že když už mám na testu // a hCG vysoké,tak to musí vyjít a teď tohle… :cry: Nepřeju si nic jinýho než aby tam v pondělí už miminko bylo…!! :roll: Jsem zoufalá!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.10 21:31

Orechando,neboj. 4.-5. týden je opravdu brzo!!Já tam byla v 5tt+5dní,takže konec 6.tt. :-(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky