Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
hele se mi zda divny, ze by uz 5+3 videl srdicko, ale kdyz ti ho ukazoval, snad si ho s tvym nespletl. nerozumim tomu a ani nechapu, ty mas dva doktory?
Tak snad to bude dobry.
jo já to blbě napsala, srdíčko viděl ted podle MS 6+5, podle utz 6+1, no raději to nebudu asi pitvat, páč bych do příští kontroly nevydržela, no možná tady stejně někam zajdu na utz
nebij srdéčko je vidět až ke 6+0 coz máš za dva dny a je velice nepatrné dítko se každým dnem vyvyjí víc a víc..čili neměj ubec strach ![]()
Ahoj holky,
v nedeli jdu na prvni kontrolu. Podle posledni MS (11.7) bych mela v nedeli byt 6+6tt. Ovulaci jsem mela urcite 28.7 tj 18DC. Podle BT jsem vzdy mivala ovulaci 17-18DC s lutealni fazi 12-13dni (cylkus 30-31dni)
Myslite ze bych uz mohla slyset srdicko
? jsem strasne nervozni.. az uz je nedele ![]()
elanaa píše:
to už bys mohla, já měla6+1. Tak hodně štěstí
Dekuji moc. Uz aby byla nedele. Snazim sen a to nemyslet ale moc to nejde.
mela bych jeste jeden dotaz. Jak se pocitaji tydny a dny v tehotenstvi. Vim ze je to od posledni MS. Ja jsem teda podle posledni MS dneska 6+3tt.
Ale pak je jeste pocita nejak podle utz. Jak to doktor pocita? Je to nejak dano? Treba odedne ovulace plus 14dni?
Ja mela ovulaci ve ctvrtek 28.7 takze bych mohla byt ted 6+0tt podle skutecne ovulace ![]()
nene, podle uzv to doktorovi vyhodí sám ten program, změří CRL embrya (temenokostrční délku, tj. od hlavičky po prdelku) a jelikož cca. do 16.tt by měly všechny plody růst stejně rychle (samozřejmě ne úplně stejně, ale myslí se tím to, že stejně velké embryo má v 8.tt maminka co měří 150cm jako ta, co měří 180cm, zatímco při porodu může mít dítě té první 48cm a té druhé 53cm), tak podle toho mu vyskočí stáří embrya. Může se to klidně lišit o pár dní, nemělo by víc jak o týden. Nejpřesnější je potom stanovení stáří těhotenství na NT skríningu, ten se dělá okolo 13.tt.
elanaa píše:
nene, podle uzv to doktorovi vyhodí sám ten program, změří CRL embrya (temenokostrční délku, tj. od hlavičky po prdelku) a jelikož cca. do 16.tt by měly všechny plody růst stejně rychle (samozřejmě ne úplně stejně, ale myslí se tím to, že stejně velké embryo má v 8.tt maminka co měří 150cm jako ta, co měří 180cm, zatímco při porodu může mít dítě té první 48cm a té druhé 53cm), tak podle toho mu vyskočí stáří embrya. Může se to klidně lišit o pár dní, nemělo by víc jak o týden. Nejpřesnější je potom stanovení stáří těhotenství na NT skríningu, ten se dělá okolo 13.tt.
aha
![]()
dekuji moc ![]()
hold musim pockat do nedele.
ja jdu na prvni screening 27.9 a budu 11+1tt.
no, na tom skríningu už Ti zhruba poví přesné stáří, má to význam hlavně pro přesné určení termínu porodu ![]()
tak ať Ti to do neděle uteče a hlavně ať přijdeš s dobrými zprávami ![]()
ahojky lidi, dnes jsem byla na UTZ a jsem podle doktorů 5+4 ale doktoři newiděli žádnou srdeční aktivitu a docela mě postrašily .. za týden se prý uwidí ale mám z toho strach. Můžete mi prosím poradit co mám dělat? předem děkuji
Co dělat nic čekat. Jinak mněla s dcerou srdeční činnost až 6tt.
anonimka píše:
ahojky lidi, dnes jsem byla na UTZ a jsem podle doktorů 5+4 ale doktoři newiděli žádnou srdeční aktivitu a docela mě postrašily .. za týden se prý uwidí ale mám z toho strach. Můžete mi prosím poradit co mám dělat? předem děkuji
Nic jen cekat. Podle me je strasne brzo v 6tt. Ja byla poprve 6+4tt a srdicko uz bilo.. Vetsinou se doporucuje chodit 7-8tt to uz by melo srdicko byt slyset.
Drzim palce
![]()
dobry den,poradi mi prosim nekdo?jsem priblizne v 6tt a na kontrole mi doktor rekl,ze jde nejspis o zamlkle tehotenstvi,ze neni videt cinnost srdicka.je mozne,ze se srdicko jeste ukaze?doktor me chce poslat na revizi delohy,ale ja bych miminku dala jeste sanci…mate nekdo zkusenosti?dekuji…
Jsem na tom obdobně, dnes jsem přišla z UZ, prý nemáme srdeční akci, a ve čtvrtek jsem objednaná do nemocnice na zákrok..já mám ale pocit, že je to příliš brzo, co kdyby přeci jen… Jsem zhruba v 7+4 podle UZ ..... a vůbec nevím…provedou mi ještě kontrolní UZ před zákrokem? Když je o to požádám, musejí?
6+0 taky zadna SA taky me ma gyn. hnala na revizi, Hcg mi stale stoupa a sama dr pri vysetrení v nemocnici rekla ze pockame