Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Bublino - každý to má jinak, mě je taky relativně O.K. i ty prsa nejsou žádná hrůza. Pěkně si to užívej. Já se také pořád strachuju, mám za sebou SP a dva roky snažení, potom zjištění že to nermální cestou nejde a nakonec „zatím“ happyend. Takže strach příšerný.
Ahoj,
právě jsem přišla od doktora, dle MS jsem 6+6, ale viděl jen gestační váček. Za týden mám přijít znovu. Můj doktor je žel ze staré školy a neřekne mi, zda je to normální či ne. Mám hrozný strach. Mám sice 2 děti, ale o 3 jsem už přišla, nechci to zažít zase.
Měl jste to někdo taky tak? 6+6 a jen váček?
Hanka
Já jsem byla na tom prvním ultrazvuku na zač. 7. týdne (6+1) a bylo vidět i srdíčko. Jsem ale po IVF a při embryotransferu mi zaváděli 2 embryjka a to druhé bylo taky jen ve fázi gestačního váčku. Prý mám také týden počkat a uvidí se. Ale jinak bohužel zkušenosti nemám, snad holky poradí více. Staňka
ahoj holky, můžu mít na vás dotázek? Trochu jednoduchý a divný, ale z krve se asi ještě nepozná v 19.DC, jestli jsem těhu? Jsem asi 5 dní od ovu. Strašně chci miminko a už mám příznaky, tak si říkám, jestli to zároveň není na příznaky brzy. O víkendu mi bylo špatně, v sobotu jsem
a v neděli mi bylo taky na
a včera mě večer popíchávalo v podbřišku.
A pozná dr. něco už příští týden, jsem objednaná 14.6. na prohlídku, tak jestli už je nějaká možnost.
Jinak se cítím, jako kdybych těhu byla a jsem neustále nějaká vysmátá, teda dnes mám zas divnou náladu, ale jinak je mi fajn a 3 noci za sebou jsem nemohla vůbec usnout.
Můžete mi prosím poradit, jsem už zmatená
Bublino - a ty jsi 6+1 jakoby dle poslední MS (tj. +2týdny od oplodnění) nebo od transferu? To je pak rozdíl 2 týdnů…
Jsem nervozní… Mimi chceme, i když nebylo plánované (a o to je to hezčí).
Denčo, 5 dní po ovulaci nepoznáš, zda jsi těhu, ani tělo to pořádně neví. Mimi se musí nejdříve uhnízdit ve sliznici dělohy a to 5 dní po ovu ještě není (i kdyby jsi byla těhu). Vydrž, i když chápu, že to chceš vědět co nejdříce (to znám, jeden čas jsem měla děsnou spotřebu těhu testů
). Držím pěsti a za týden dva budeš vědět více.
Ještě jedna věc Denčo - ženská intuice je někdy mnohem moudřejší než tělo a celá věda. Takže pokud máš zvláštní slavnostní pocit a tak…, tak si ho nenech vzít a uvidíš ![]()
Ještě jedna věc Denčo - ženská intuice je někdy mnohem moudřejší než tělo a celá věda. Takže pokud máš zvláštní slavnostní pocit a tak…, tak si ho nenech vzít a uvidíš ![]()
Hani, byla jsem na transferu 5.5. Ten ultrazvuk byl minulý pátek - 4.6. To by odpovídalo 4+1. Ale doktor mi řekl že jsem 6+1. Prý se kvůli tomu embrytransferu připočítávají dva týdny navíc.
Ahoj holky, dnes jsem byla na UTZ a jsem trochu vystrašená. Jednám mám hematomy, ale podle MS jsem 6+5tt a doktorka mi řekla, že odpovídám 6+1tt a je tam žloutkový váček. Nic víc mi neřekla. Není něco špatně?
Za týden mám jít znovu, tak nevím, jsem z toho nesvá. Doktor mi bral v 5+3tt krev a Hcg bylo asi 7700, což je dost docela ne? DOst se bojím, aby to nebylo zamlklé těhu a miminko nikde.
caty to je minimalni rozdil, to bude nejspis OK. samozrejme ti embryo slibit nemuzu, ale tyhle rozdilůi v radu nekolika dnu jsou v pohode. Kamoska mela o tyden mensi embrya a to byla po IVF, takze vedela uplne presne, jak maji byt velike. kdovi, kdy ty jsi mela ovulaci. Verim, ze se tam ukaze.
Pudli, snad máš pravdu. No netu
slavný net, jsem četla, že žloutkový váček je základ embrya. Ale jako já nechápu, že můj doktor mi řekl, že vidí srdíčko a ona žloutkový váček. Můj doktor mi řekl, že krásně roste, ale jako jsem fakt vynervená. Tejden čekat teda asi nezvládnu jako. Si tady někde půjdu zaplatit snad UTZ. Jo, já nevím vůbec kdy byla OVUlka, byla to první mrcha po porodu, takže netuším ani za mák.
no pudlo, můj doktor ho tam viděl pokaždé, doktorka o něm nic neříkala, v ten samý den, tak si vyber no. Hcg bylo ale v 5+3 asi 7700 a mimčo nebo jako ta bublina či co krásně roste podle doktra, srdíčko mi ukazoval jak tam pulzuje, tak nevím co ta doktorka má nebo nemá