Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám na vás prosbu. Už jsem od včera sjela snad všechno ohledně tripple testů, ale pořád jsem vyděšená a vyděšená ![]()
Vyšly mi špatně tripple testy - zvýšený AFP -riziko rozštěpových vad 1:100. Někde jsem četla, že zvýšený AFP může způsobit nízko položená placenta (což je můj případ). Víte o tom něco???
NT screening mi vyšel negativní.
Dále, kdy přesně se odebírá krev na tripply - mě ji braly 17+5 dle PM a dle BPD to bylo už 18+3. Nemůže to být zkresleno i tímto???
Chytám se každého stébla, které kdo hodí. Díky moc za odpovědi.
Martice
Já si myslím, že když jsi měla NT v pořádku, tak máš ty triple jen falešný…
Podle mě by se už vůbec neměli dělat…NT a odběry co se dělají zárověn s tím, jsou mnohem, mnohem přesnější…
Přeji ti, aby to bylo fakt jen falešné…
Díky Kamiš
NT screening mi sice vyšel negativně, ale mám takový pocit, že je to spíše zaměřený na Downův syndrom, mě bohužel vyšly špatně rozštěpové vady.
Taky doufám, že je to jen falešně pozitivní
Martice- při NT se odhalí skoro úplně vše. I to naše srdíčko se tam poznalo…
To jsi byla dost dlouho
. Já byla podle PM 16+0tt a podle UTZ 15+1. Taky si myslím, že je falešně pozitivní. Přeji aby to dobře dopadlo ![]()
Já měla naopak nižší AFP, tak neporadí ale zdá se mi, že ty Triply ti brali nějak dlouho ne? ![]()
Ahoj!
Já měla mít podle tripple testů Downa a mám zdravého kluka, leckde v Evropě se takové testy vůbec nedělají, mají stráááášně vysoké procento omylnosti, nenench se rozrušit. Z mých kamarádek takhle vystresovali asi deset holek, ani jedna neměla nemocné dítě.
S Rudou jsem už žádné testy ani nedělala, je to jen blbost pro vztek.
Faz.
Rozhodne se neboj.
Tyto testy jsou spolehlive tak na 60%.
Ja presne vim co prozivas. Me take vysly testy pozitivne, ale na Downuv syndrom. Kdyz jsem tam sla na kontorlu, tak se zjistilo, ze asi byl chybne uveden tt a tak je opakovali a zse vysli pozitivne - to vis, ze jsme silela - rikala jsme si, ze ot nemuze byt nahoda dva pozitivni testy.
Tak jsme sla na plodovku a ta byla v poradku a mam zdraveho chlapecka - neboj urcite to bude dobre.
kami tys měla pozitivní NT? Ja myslela že až ten uz ve 2O TT?
jinak myslím, že na tom UZ v 2O TT rozštěpové vady spolehlivě uvidí
Pudlo- neměla, až UZV ve 20tt… Při NT vše OK. Já to brala jako screening obecně, jedno jestli NT nebo ten druhý…:-)
Ahoj,
měla jsem úplně stejný výsledek tripple, 1:100 na rozštěpové vady, předtím NT také negativní. Podle metříku jsi v 20 tt, co velký UTZ? Přesně jak píše Pudloslava, na tom je zřetelně rozpoznatelný i rozštěp patra, natož např. páteře.
Jinak Tripply jsou v drtivé většině opravdu falešně pozitivní.
Držím Ti moc palce ať je včechno v pořádku.
Ahoj, mě vyšel pozitivní scrinnig v 1. trimestru, AF mi vyšlo negativní, ale moc jsem se na tyto testy nespoléhala, až amnio potvrdila, že je vše v pořádku, neboj četla jsem,že tyto testy nebývají moc spolehlivé, uvidíš, vše bude v pořádku, držím palce
Ahojky,
podařilo se mi dneska vnutit
se k jednomu známému na UZ, který dělá genetické UZ. Zatím se žádné rozštěpové vady nepotvrdili.
Ještě jdu na jeden UZ (oficiální) v pátek, tam se to asi všechno rozsekne, ale i tak jsem klidnější. Ty nervy jsou horzný prevít a musím říct, že to nepřeju žádné mamině.
Tu radost co mám, tu asi nemusím popisovat.
Všem moc a moc děkuju za odpovědi a v pátek dám ještě vědět. ![]()
Moc dobře vím, co prožíváš, taky jsem z toho byla v prvním těhotenství na mrtvici. U obou kluků mi vyšlo špatně riziko na DS, v obou případech byla špatně udána délka těhotenství. Na falešnou pozitivitu má správně načasovaný odběr veliký vliv.
Nedělej si z toho hlavu, jak už tu někdo psal, v zahraničí se tyhle testy už vůbec nedělají. Rozštěpové vady jsou dobře viditelné na UTZ, brzy budete mít jasno a určitě všechno dobře dopadne.
Martina