Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
včera u mně byla moje teta (a sousedka) - mají v práci holku z Ukrajiny, z které vypadlo, že je těhotná. Hrozně se bála to někomu říct, že ji vyhodí z práce
U doktora nebyla vůbec, neví ani kdy vlastně bude rodit, jen že od ledna cítí pohyby. Žije tu s přítelem, Čechem, který prý jí už tři měsíce slibuje, že si najde práci a zatím ona za něj ze svého platu platí všechno, takže nemá vůbec nic našetřeno a pro miminko nemá nachystané vůbec nic. Jak to má se zdravotním pojištěním neví, kartičku pojištěnce nikdy neviděla - bohužel v té práci co je moje teta jí s tím nemůžou pomoci, protože tam je jenom přidělená od agentury a ta zase má smlouvu s někým - asi by se to dalo nějak oznámit a nechat na ně poslat kontrolu z pracáku nebo cokoliv, ale po pravdě na to nemám já osobně moc energie a času nazbyt, navíc si nejsem jistá, jestli by to pro ni mělo nějaký efekt. Její maminka ji prý nabídla, že když se vrátí, tak se jí o dítě postará, ale to ona moc nechce, jednak stejně nemá peníze na letenku, pak je taky zamilovaná do toho kluka co s ním žije a sem už by se mohla vrátit jenom bez dítěte… tohle asi za ní nikdo nevyřeší
nechci ani moc debatovat o tom, co by vlastně měla nebo neměla dělat ![]()
Spíš bych chtěla poprosit, jestli někdo nemáte věci pro miminko, které byste vyhodily, jestli byste jí je nechtěli dát a pomoc ji alespoň takhle. Já jsem jí poslala velkou krabicí věcí po Vojtovi, včetně pár hraček a lahviček, ale bohužel už nemám tu nejmenší výbavičku a moje kamarádky taky ne. Ona by byla vděčná úplně za cokoliv.
ahoj, zkusím taky něco pohledat a poslat, písni mi do SZ adresu.
Díky Jana
Asi ještě neví co to bude? Mám hromadu, ale klučičích alá modrá a auta ![]()
Taky prosím o adresu. Moc ráda se toho zbavím tímto způsobem.
Než holka porodí tak mi naše malá vyroste asi ze všeho
takže já určitě něco pošlu. tak mi taky prosím písni adresu. dík
Nějaké nejmenší věcičky mám, ale je to obnošené, tak snad to nebude vadit.
Písni mi SZ s adresou.
Romana
taky prosím adresu.Moc toho nebude,lebo davam vecičky segre.Pošlem až keď bude manžel doma,aby to zaviezol na poštu
taky prosím o adresu. díky - oblečků moc nemám,ale pár hraček najdu určitě.
Zbyl mi tu balík malých plen a oblečky mám taky.Škoda že jsem to nevěděla dřív, dala bych jí kočárek, ale už jsem ho slíbila kamarádce.
Tak taky prosím o adresu, pošlu to, taky mám nějaké nepoužité lahvičky, kosmetiku…Udělám tu inventuru. ![]()
Ahojky.........taky mi písni adresu.
Mám tu pár věcí, které můžu poslat (odsávačku, kosmetiku, látkové pleny atd.) tak snad se to ještě někomu bude hodit ![]()
Ahoj holky,
všem vám moc děkuju, jste fakt hrozně hodné, určitě bude moc ráda za cokoliv i za obnošené věci, já vám všem odpovím s adresou přes SZ, ale až večer - Vojta mně tu nenechá sedět ![]()
Harpyje, tobě se určitě ozvu taky, moc díky.
Ještě mě napadlo, to pojištění by chtělo řešit, nebo bude muset všechno platit.A to jsou pak velké peníze, zvlášť kdyby byly komplikace, císař nebo tak něco.
Určitě nechci malovat čerty na zeď, ale bohužel je to tak.
Pokud se to dítě narodí v ČR, nebude náhodou automaticky pojištěné?