Prosba o pomoc mamince z Ukrajiny

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2324
14.3.09 10:19

Prosba o pomoc mamince z Ukrajiny

Ahoj všem,

včera u mně byla moje teta (a sousedka) - mají v práci holku z Ukrajiny, z které vypadlo, že je těhotná. Hrozně se bála to někomu říct, že ji vyhodí z práce 8O U doktora nebyla vůbec, neví ani kdy vlastně bude rodit, jen že od ledna cítí pohyby. Žije tu s přítelem, Čechem, který prý jí už tři měsíce slibuje, že si najde práci a zatím ona za něj ze svého platu platí všechno, takže nemá vůbec nic našetřeno a pro miminko nemá nachystané vůbec nic. Jak to má se zdravotním pojištěním neví, kartičku pojištěnce nikdy neviděla - bohužel v té práci co je moje teta jí s tím nemůžou pomoci, protože tam je jenom přidělená od agentury a ta zase má smlouvu s někým - asi by se to dalo nějak oznámit a nechat na ně poslat kontrolu z pracáku nebo cokoliv, ale po pravdě na to nemám já osobně moc energie a času nazbyt, navíc si nejsem jistá, jestli by to pro ni mělo nějaký efekt. Její maminka ji prý nabídla, že když se vrátí, tak se jí o dítě postará, ale to ona moc nechce, jednak stejně nemá peníze na letenku, pak je taky zamilovaná do toho kluka co s ním žije a sem už by se mohla vrátit jenom bez dítěte… tohle asi za ní nikdo nevyřeší :cry: nechci ani moc debatovat o tom, co by vlastně měla nebo neměla dělat :)
Spíš bych chtěla poprosit, jestli někdo nemáte věci pro miminko, které byste vyhodily, jestli byste jí je nechtěli dát a pomoc ji alespoň takhle. Já jsem jí poslala velkou krabicí věcí po Vojtovi, včetně pár hraček a lahviček, ale bohužel už nemám tu nejmenší výbavičku a moje kamarádky taky ne. Ona by byla vděčná úplně za cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
14.3.09 10:38

ahoj.něco mužu poslat,písni mi adresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
14.3.09 11:39

ahoj, zkusím taky něco pohledat a poslat, písni mi do SZ adresu.
Díky Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
14.3.09 12:03

ahoj, taky něco pošlu, prosím o adresu. dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
14.3.09 12:11

Asi ještě neví co to bude? Mám hromadu, ale klučičích alá modrá a auta :-)
Taky prosím o adresu. Moc ráda se toho zbavím tímto způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
14.3.09 12:42

Než holka porodí tak mi naše malá vyroste asi ze všeho :lol: takže já určitě něco pošlu. tak mi taky prosím písni adresu. dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
14.3.09 13:52

Nějaké nejmenší věcičky mám, ale je to obnošené, tak snad to nebude vadit.
Písni mi SZ s adresou.
 Romana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4338
14.3.09 13:52

taky prosím adresu.Moc toho nebude,lebo davam vecičky segre.Pošlem až keď bude manžel doma,aby to zaviezol na poštu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
14.3.09 14:32

adresa

taky prosím o adresu. díky - oblečků moc nemám,ale pár hraček najdu určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
14.3.09 14:37

Zbyl mi tu balík malých plen a oblečky mám taky.Škoda že jsem to nevěděla dřív, dala bych jí kočárek, ale už jsem ho slíbila kamarádce. :roll: Tak taky prosím o adresu, pošlu to, taky mám nějaké nepoužité lahvičky, kosmetiku…Udělám tu inventuru. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
14.3.09 14:58

Ahojky.........taky mi písni adresu.
Mám tu pár věcí, které můžu poslat (odsávačku, kosmetiku, látkové pleny atd.) tak snad se to ještě někomu bude hodit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
14.3.09 15:09

Ahoj holky,

všem vám moc děkuju, jste fakt hrozně hodné, určitě bude moc ráda za cokoliv i za obnošené věci, já vám všem odpovím s adresou přes SZ, ale až večer - Vojta mně tu nenechá sedět :D

Harpyje, tobě se určitě ozvu taky, moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
14.3.09 15:29

Ahoj Mose,prosím taky o adresu,děkuju :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
14.3.09 18:44

Ještě mě napadlo, to pojištění by chtělo řešit, nebo bude muset všechno platit.A to jsou pak velké peníze, zvlášť kdyby byly komplikace, císař nebo tak něco. :roll: Určitě nechci malovat čerty na zeď, ale bohužel je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
14.3.09 19:01

Pokud se to dítě narodí v ČR, nebude náhodou automaticky pojištěné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová