Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky všichni,
nevíte někdo, kdy je asi tak nejvhodnější věk pro nasřelení náušniček? Nebo je to jedno? My máme za sebou šestinedělí a babička s dědou koupili Karolínce k svátku náušničky. A já teď nevím, jestli jí to mám nechat píchnout hned nebo ještě počkat…
Karkulko nejlepší je poradit se s vaším pediatrem. Pediatři doporučují vyčkat do prvního očkování, někteří déle (to však nedoporučuju, už po 3měsíci si na to holka sahala, dneska bych snad šla i někam, kde to píchnou dřív).
G
Ahojky,
my byli ve 3 měsících ještě před prvním očkováním a nevadilo to, naše dr. to tak dělá.
Myslím, že čím déle, tím hůř, protože to pak děti víc vnímají a vadí jim to v uchu, hrají si s tím, tahají a tak.
Určitě se domluv s Vaším pediatrem. Většinou se to dělá přímo v ordinaci u něj, nebo na chirurgii.
Peťula
Na chirurgii ne, na ORL - tam by bylo lepší se poptat, pokud chceš nastřelit a dřív - ne každý pediatr nastřeluje (aspoň co slyšim z okolí).
Ale jinak souhlasím, že čím dřív, tím líp.
G
My jsme nechávali naušnice nastřelit, když byly málé 4 měsíce. Dr. doporučovala do 5. měsíce, pak hrozí, že si to mimi bude pamatovat a mohlo by mít trauma z doktorů. Rozhodně bych nenechala naušnice píchnout ale nastřelit. My jsme s nastřelením byli max. spokojení. Už když jsme odcházeli z ordinace tak se malá smála a nebolelo jí to. A uši si pak taky netahala.
No na strach z doktorů nám s tačilo první očko ve 3měsících - trvalo to do roka a něco.
Jinak naše malá řvala, ale podle manžela, který byl s ní, spíš proto, že jí drželi, než že by jí to bolelo. totéž platilo o injekci jako takové.
G
Smím se sem vetřít s dotazem ???
Kde se v Praze dají nastřelit nebo píchnout ouška a dítě nemusí být očkovaný ?? Moje doktorka jí je píchat nechce, ale očkovat se bude až skoro v 6 masících ( doufám, že už konečně ) a pak je to pro dítě horší.
Karolínce bude skoro 5 měsíců.
Dáky, díky ![]()
Jana
Ahoj holky,
hlavně si ověřte zkušenost a hlavně ŠIKOVNOST doktora. První dceři píchala uši naše dětská doktorka a byl to horor. Bylo to ve 3 měsících, prý kvůli imunitě. Paní doktorka si udělala na uchu značku do které se stejně netrefila, dcera má dírky píchlé kažkou jinak a dlouho jí to trvalo, dítě strašně trápila, dokonce se jí jedna náušnička vyvlekla. Až později jsem se dozvěděla, že jí to moc nešlo ani u jiných dětí.
U druhé dcery jsme se pořád nemohli díky předchozí zkušenosti rozhoupat, nakonec má píchlé uši od 9 měsíců naším novým pediatrem. Byl rychlý, přesný, dokázal dítě uklidnit, žádné svazování 1/2 hodiny před výkonem. Při odchodu z ordinace se už zase smála. Naštěstí se za ouška netahala a ta se i brzo krásně zhojila. Je fakt, že se u něj starší dcera přestala bát chodit do ordinace a i očkování je u něj bleskovka.
Ahoj nám píchali ouška až v šesti měsících (po očkování), všichni mě strašili, že to bude špatný,ale zase taková hrůza to nebyla, malá nosila první tři dny klobouček přes ouška (aby si na to nešahala) a pak už to bylo v pohodě, nijak si za to netahala. Z
Naše slečinka dostla nastřelení naušnic k prvním narozkám, vše proběhlo v pohodě, lup lup, malá na mě jen udiveně koukla a zavřískla spíš proto, že jsem ji pevně držela, po 5 týdnech jsme jí ty pecičky vyměnili za klasické (to jen z důvodu, že ta nastřelená jí vypadla), jen byl docela horor zapnout ty zlaté, ten zámek vpředu je děs, bezpečné, ale na manipulaci náročné
Já už jsem se na vhodný věk tady na diskuzi ptala a každý má jiný názor, prý na větší boltec se zase lépe umísťuje dírka, babo raď, že?!
Naší generaci to píchali ještě v porodnici, prý.
Takže je to jen a jen na tobě!
Ještě k tomu nastřelení, opravdu je to hned a bez problémů, jen se občas umí to ouško zanítit v místě, kde tlačí ten uzávěr zezadu. Tak pevné nervy, já z toho měla děsné trauma za malou, jít jí je píchat, pošlu raději manžela, páč to bych nevydýchala ![]()
sany
Ahoj!
Já bych se nebála jít později, když je to nastřelením. U nás nastřeluje doktor co se zabývá akupunkturou nejdříve kolem 6.měsíce. Aby se dovyvinulo ušičko.
A pak nějakou dobu musí nosit jejich spešl náušnice, ale roztomilé a mají na výběr.
Známí jsou moc spokojení a já se za ním taky chystám. ![]()
Zu
My jsma píchaly na ORL ve3měsíci to bylo po prvním očkování.Malou si vzaly já jsem čekala v čekárně.Slyšela jsem jí chuderku plakat,no hruza.Pak jsem si pro ní šla.Po této zkušenosti,bych ju nechala píchat co nejdříve by to šlo a vyprla bych se na očkování.Když to bude mít píchlé,tak s tym nikdo nic nenadělá.Tak ať vám to sluší.
![]()
AHOJKY!
Tak my jsme byli naušničky píchat po 1. očkování tj. ve 3,5 měsících. Moje doktorka mi je píchala a malá plakala jen trochu a pak si na ně ani nesahala a ani nesahá…myslím, že ani neví, že je má. Ani jí to nehnisalo a otočili jsme jí je s manžou už po týdnu. Mi je mamka nechávala píchat po 6ti nedělí a musím říct, že obě jsme pěkně naštvané, protože jsem měla malé ušičko a narostly mi lalůčky a dírky mám moc vysoko, takže nemůžu mít žádné pidi kroužky, které by se mi líbily… Nezapnu ani kroužky od Ninušky a to si myslím, že jsou celkem OK!
Píchání x nastřelování - myslím, že každé dítko je jiné a jinak to snáší. Kámoška nechávala malé naušničky nastřelovat. Malá jí u toho ječela jak tur a dostala prozatím jen takové plastové kroužky, které si zaplatila než se jí to zahojí. Pak že jí může dát ty svoje.
Tak se rozhodni podle toho jak to cítíš ty, zda je chceš dát už teď nebo až později, ale zase moc pozdě si myslím není taky dobré. I kdyby mi je moje doktorka chtěla píchnout dřív, tak bych stejně po prvním očkování s tím pícháním počkala.
Měj se pěkně Werinka a Nina
Ahojky maminky,
díky moc za názory. Musím nad tím ještě popřemýšlet, protože přesně jak jsem čekala, každý má jinou zkušenost. U nás to nastřeluje doktorka na kožním, bohužel neznám tady v Písku nikoho, kdo u ní byl, tak nevím. Taky s tím očkováním nevím, proč všichni doporučují čekat až po očkování. Že by jako kvůli imunitě??? ![]()
Hodně bych se tedy bála toho, co psala Werinka, aby potom nenarostl lalůček a nebyla ta dirka tím pádem moc vysoko. Že by třeba potom nemohla nosit určitý druh náušnic, atd…
Ahojky. My jsme nechali píchnout naušnice hned po 6ti nedělí. Akorát jsme nikam nejeli, ale pozvali jsme si tu paní dom, abysme s malou pak nemuseli chodit venku. A je i celkově takové lepší.
Takže podle mne-čím dřív(samo dodržet to 6ti nedělí a aby byla ok) tím líp a pokud možno tak doma.
Toť můj názor, hezký den přeji ![]()
Martin