Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám 11 měsíční dcerku,ktrá má angínu.Dostali jsme antibiotika a sirup,samozřejmě v tekuté formě.Jenže už nevím,jak ji to podávat,nejdřív jsme to dávali přímo inj.stříkačkou do pusy,to ji tak natahovalo,že všechno vyzvracela,zkusili jsme lžíčkou a je to to samé.Myslela jsem,že jí něčím ošidím,tak jsem na tu lžíčku pak dala trošku medu,jenže ona vidí jen tu lžíčku a okamžitě ji natahuje a zase blije..Nevím si rady,prosím pomozte.
Dag , mě dcera taky vše zvracela, když jsem jí to ale dávala stříkačkou po velmi malých množstvích, bylo to v pohodě, v podstatě jsem jí to dávkovala ze stříkačky po kapkách do pusinky… Jinak pokud pije z lahve, Chicco mělo takovou malou lahvičku na podávání léků, dalo by se to v ní podat, lépe trochu naředěné, nejlépe vodou, nebo nějakou zředěnou ovocnou šťávou…
Jenže mi už když ji dáme ležet,tak je kravál a uhýbá nám s hlavou,no je to děs…zkusím to nalít normálně do její šťavičky,snad to vypije…díky
Já bych to d ošťávičky nedávala, leda pidimnožství. Jinak není zajištěno, že to vypije.
Malá se vzpírala taky. Přiznávám, že chtě nechtě to fungovalo tak, že jsem jí „zasedla“ až po ruce, pošimrala, aby pusu otevřela, dala jsem jí do pusy stříkačku a po pidimnožství jsem to tam stříkala. Ale chce to dát trochu dál než k jazyku, nebo to vrátí.
A jsem spíš pro rychlé jednání než se s tim tentit, protože to je pak čílí ještě víc. Pak, až léky doberete, zas zapomene a bude dobře.
Nebo fungovalo, že jsem jí jako šla podat pití, dávala jsem flašku k puse a jak jí otevřela, šup a dostala lék.
G
Dag, malá teď byla v nemocnici, musela brát léky hooodně často, většinou sirup-tabletku mi slupne krásně, ale sirup byl problém - takže jediné co fungovalo (je jí 22m, takže ještě nějaké vysvětlování nepomáhá) - znehybnit, stříkačkou nalít, po menších množstvích.. časem otupí a bude se míň bránit ![]()
vždycky jsem jí za to potom dala nakojit, jestli nekojíš, zkus nabízet jako odměnu něco, co miluje.
Dag , do normálního pití bych to taky nedávala, není jisté, že bys to do ní vše dostala… Jen malinko - tak max. 20 ml, aby se trochu změnila chuť… Do té "lékové lahvičky od chicca se určitě víc nevejde.
Ale fakt je, že po malých množstvích stříkačkou mi přišlo vždy nejlepší. Ona časem zjistí, že prostě nedáš jinak.
Tak to znám…
S mým synáčkem jsou taky vždycky problémy do něj dostat nějaký ten sirup či kapky.
Nejrychlejší je ho prostě znehybnit (vleže), zacpat nos a nalít do pusy. Je to sice drastické, ale rychlé a účinné.
Taky mi skočil na špek, když jsem do toho máčela piškot (pěkně to nasaje), protože ten miluje. Jen musíš mít jistotu, že ho prostě celý sní. U těch ATB je to obzvlášť důležité.
Ahoj, tiez mame cerstvo za sebou anginu a peripetie z antibiotikami.
Museli sme davat kvolim prujmu aj Nutrolin B a ORS 200, takze kazdu chvilku nieco nasilu liat do pusy.
Tie antibiotika sa museli davat na lacno a este k tomu pol hodinu po nich nesmel jest, ani sa kojit!! Takze to este len bolo toco, ze po tom nedostal prso ![]()
Moja rada bude podobna ako Gabinkina, proste rychla akcia.
My sme ho s muzom chytili do zveraku, cize ja som sedela na nohach, drzala 1 ruku, on drzal druhu a hlavu. ked som bola na neho sama, tak tiez som mu klakla na ruky aj nohy (ide to) a drzala jednou rukou hlavu a druhou striekala. Bolo mi ho hrozne luto, ale takto to bolo najrychlejsie.
Potom som mu zapla reklamy, ktore miluje a hned bolo po placi.
On sam casom pochopil, ze ked nechce kaslat a zvracat, tak musi polykat. Inak ked to vyvrati, tak mi povedali, ze to mam dat znova.
Davali sme to striekackou ale po malickych mnozstvach, vzdy len trosicku, pockat, kym to prehltne a az potom dalej.
Dobre je davat to az do hrdla, nie na jazyk, alebo do ust.
Ked zatvaral usta, tak som davala do kutika ust medzi zuby.
Jednu davku som si umyselne nacasovala v noci, lebo to bol otupely, vstrekla som to, on bol dezorientovany, tak to prehltol a spal dalej. bolo treba ho chvilku pohladkat, ale nakoniec zaspal a dokonca bez nasledneho nakojenia ![]()
Takze odporucam na lacno, po troskach a chvilu na to nedat ani zapit.
Drzim palce!!